На Вінниччині у водоймах "цвіте" вода. Екологи кажуть, все в нормі

На Вінниччині у водоймах "цвіте" вода. Екологи кажуть, все в нормі

Влітку, особливо у спекотну погоду, вода у річках покривається зеленою плівкою. Люди називають такий процес - «цвітінням води». Чи безпечно зараз купатися, досліджували вінницькі екологи.

Як повідомляють у прес-центрі «Держекоінспекції у Вінницькій області», підняття температури води активізує стрімкий розвиток синьо-зелених водоростей, які піднімаються в верхній шар води і утворюють цю зелену масу. Вітром або хвилею цю масу зі всієї водойми приносить до берега, що схоже на забруднення води стоками нечистот.

Вінницькі екологи моніторили якість поверхневої води в водоймах області. 

—  З початку липня 2018 року були відібрані проби поверхневих вод з річки Південний Буг в межах міста Вінниці та Вінницького району, з річки Сіб, річки Дністер та річки Русава.  В ході аналізу визначались основні показники забруднюючих речовин, гранично допустима концентрація (ГДК) яких нормується для водойм господарсько-побутового призначення, — розказують у відомстві.

Відео дня

 За результатами аналізу перевищень ГДК забруднюючих речовин в жодній пробі відібраних вод не було виявлено, розчинний кисень теж в межах норми.

Нагааємо, Міністерство охорони здоров'я оприлюднило список водойм, де не рекомендують купатись. Варто відзначити, що води нашої області серед найзабрудненіших.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up