Мерія хоче зменшити муніципальну надбавку педагогам. Але їхні зарплати зростуть на 200-300 гривень

Мерія хоче зменшити муніципальну надбавку педагогам. Але їхні зарплати зростуть на 200-300 гривень
  • До сесії міської ради підготували проекти рішень, за якими зменшать муніципальні надбавки педагогам дошкільної та позашкільної освіти з 20 до 10% від посадового окладу.
  • У департаменті освіти роз’яснили, що це зумовлено постановою Уряду, якою з 1 вересня підняли посадові оклади педагогів позашкілля і дошкілля на 10%.
  • І попри зменшення муніципальної надбавки, в мерії прогнозують зростання зарплат педагогів позашкілля і дошкілля на 200-300 гривень.

До сесії міської ради, яка відбудеться 4 жовтня, підготували проекти рішень, в яких йдеться про зменшення муніципальні надбавки педагогам з 20% до 10% від посадового окладу. Так, можуть зменшити надбавку:

  • вихователям дитсадків Вінниці, школи-дитсадка у Десні, педагогам спеціалізованої школи 1-2 ступенів та «Палацу дітей та юнацтва»;

  • викладачам мистецьких шкіл: дитяча музична школа №1, дитяча музична школа №2, дитяча школа мистецтв, дитяча школа мистецтв «Вишенька», дитяча художня школа;

    Відео дня
    /li>
  • працівникам «Центру підліткового клубу за місцем проживання».

Якщо депутати на сесії це ухвалять, то педагоги отримають зменшену надбавку з 1 вересня 2019 року. Чим зумовлено таке рішення?

— Причиною для зменшення надбавки є постанова Кабміну №695 від 10 липня, яка збільшує посадові оклади педагогічних працівників дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти на 10% з 1 вересня.

При чому, відповідну постанову Уряду буде реалізовано коштом уже затвердженого фонду зарплати без компенсації місцевим бюджетам. І враховуючи таке навантаження на міський бюджет підготували проекти рішення про зменшення муніципальних надбавок. 

Але насправді педагоги не відчують такого зменшення. Адже якщо в педагогів зростає посадовий оклад, то збільшуються й всі надбавки: за перевірку зошитів, за керівництво гуртками, за вислугу років, за престижність праці тощо. За попередніми розрахунками урядова ініціатива збільшить їхні зарплати на 200-300 гривень, — каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Питаємо, а чому не можна залишити муніципальну надбавку на рівні 20%?

— У такому випадку ми матимемо дефіцит у зарплатному фонді 20 мільйонів гривень до кінця року. Тобто, в грудні не буде чим платити зарплати викладачам позашкілля та дошкілля, — відповіла Яценко.

Нагадаємо, двоє вчителів з Вінниці потрапили у ТОП-10 кращих викладачів України.

Читайте також:

Головне фото: архів «20хв».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Natasha Makarova

    как забавно... а всего месяц назад врали прямо в глаза, что увеличение в 10 раз земельного налога как раз требуется для поддержания и увеличения работникам сферы образования (школьным и внешкольным). Так куда таки деньги идут, уважаемые, если даже увеличенного их количества вдруг стало не хватать до конца года на бывшие надбавки? Сидим и молчим дальше? Ну ок, сидите, молчите... Зато как плевались, что ничего страшного нет в повышении налога и что это пустой плагиат... Вот вам уже и дали то, что забрали у жителей города -  сами себе "помогли". Там еще учителя школ на череде остались. Правда мож их не тронут. Хотя... деньги то наш горисполком оч любит )))
  • Юра

    Педагоги, майте трохи розуміння. Потрібно ж Коломойському спочатку компенсації заплатити.
  • NY

    "збільшить їхні зарплати на 200-300 гривень", это наверное ошибка...Скорее всего хотели написать зарплата увеличиться до 4000$)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up