Чого чекати у жовтні? Вісім змін, які вплинуть на життя вінничан

Чого чекати у жовтні? Вісім змін, які вплинуть на життя вінничан

Монетизація пільг та субсидії по-новому. Зібрали зміни, які вступлять в силу з початку жовтня.

Пільги по комуналці почнуть виплачувати готівкою

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг почнеться з 1 жовтня 2019 року. Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова і безготівкова. Детальніше тут.

Хто з 1 жовтня більше не буде отримувати субсидію

Уряд змінив механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Детальніше тут.

Зросте ціна холодної води

З 1 жовтня холодна вода коштуватиме 10,32 гривні за куб, а водовідведення — 6,264 гривні. Це вже друге здорожчання води за 2019 рік. КП «Вінницяоблводоканал» пояснює це збільшення тарифу подорожчанням електроенергії, реагентів, паливно-мастильних матеріалів та збільшенням мінімальної заробітної плати. Більше - тут.

Відео дня

Змінюються номери рахунків для сплати податків

Казначейство змінює реквізити рахунків відповідно до вимог стандарту IBAN. Спробуйте скористатися ботом-бухгалтером ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати і сплачувати податки, а також подавати звітність до держорганів.

Змінюються реквізити оплати судового збору

Судова влада України повідомляє, що реквізити оплати судового збору та реквізити для зарахування інших платежів будуть оновлені.

Здійснюйте швидкий аналітичний пошук судової практики в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему можна протестувати тут.

Дрібні монети повністю виводяться з обігу

З 1 жовтня вінничани більше не зможуть розраховуватись монетами 1, 2 і 5 копійок. Обміняти монети дрібних номіналів безкоштовно можна на монети та банкноти інших номіналів у сумах, кратних 10 копійкам, упродовж наступних трьох років:

  • з 1 жовтня до 30 вересня 2020 року включно - в усіх відділеннях українських банків;
  • до 30 вересня 2022 року включно - у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль).

Потрібно вмикати ближнє світло фар

З 1 жовтня по 1 трався усім водіям за межами населених пунктів у світлу пору доби обов’язково потрібно рухатись з увімкненими денними ходовими вогнями або, за їх відсутності, ближнім світлом фар. Це чітка вимога Правил дорожнього руху, яка діє уже не перший сезон. За ігнорування цієї норми передбачено штраф у розмірі 425 гривень.

Стрілки годинників у жовтні переводять на годину назад

За традицією, в останню неділю жовтня 2019-го в Україні відбудеться перехід на зимовий час. В ніч з 26 на 27 жовтня о 4:00 стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад – на 3:00. Таким чином, в цей день ми будемо спати довше.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Вова Краковецкий

    https://vn.20minut.ua/goto/aHR0cCUzQSUyRiUyRiU0MFJlcG9yVGF4X2JvdA== - посилання на бот не працює

    Ruslana Pisotska reply Вова Краковецкий

  • Жора

    Еще изменения бляди в Виннице стали дешевле..... Кризис панИмаешь)

    Орест Лютий reply Жора

    Варто нагадати, що кацап завжди незадоволений, головне ніхто не тримає, зібрав торбу з бебихами і нахвокзал.
  • Ols Kat

    а ще з жовтня за проїзд у транспорті зможемо платити е-квитком

    Ярослав reply Ols Kat

    Уточнення, за проїзд ми просто не зможемо платити

    Алекс reply Ярослав

    З мобільного телефону зможемо

    Ярослав reply Алекс

    Не зможемо, його відмінять разом із QR кодами. Поперегортай попередні новини, побачиш що "це були тимчасові способи коли бракувало кондукторів".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up