«Лінолеум, а не асфальт». На Центральному мосту тротуар злазить шматками

«Лінолеум, а не асфальт». На Центральному мосту тротуар злазить шматками

До редакції «20хвилин» подзвонив читач із проблемою, з якою він звертається у мерію вже більше двох років. Тротуар з правого боку Центрального мосту весь в тріщинах та вибоїнах, через які спотикаються перехожі.

— Правий бік мосту для пішоходів вже третій рік розбитий, — каже містянин Володимир Мороз. — А цим мостом щодня ходять десятки туристів, що фотографують красу Бугу, міста. Якщо не дивитися під ноги, то можна впасти та розбити собі коліна. Це ні в які рамки не влазить, соромно за місцеву владу.

Ями для пішоходів

Журналіст «20хвилин» пройшовся по мосту, щоб упевнитися у словах вінничанина. Дійсно, пішохідна сторона з правого боку далеко не в гарному стані. Тріщини, вибоїни починаються вже з перших метрів, якщо іти у бік центру. Біля дороги взагалі відшаровується покриття. При бажанні можна забрати шматочок собі на згадку.

Відео дня

— Це ліноліум якийсь, а не асфальт, — кажуть перехожі, що йшли по мосту в бік залізничного вокзалу. — В дощ ситуація стає тільки гіршою, бо в ці вибоїни набирається вода, що ще більше роз’їдає тротуар.

Ближче до кінця Центрального мосту покриття «пропадає» зовсім: тут більше ям, ніж дороги для пішоходів.

Тротуар на мосту вкладуть «біговою доріжкою»

Усі мости Вінниці знаходяться на балансі міської влади. Як каже голова Департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко, про проблеми Центрального мосту вони знають. І будуть це вирішувати.

— Зараз ми тестуємо технологію поліуретану як покриття тротуарів, — каже Ніценко. — Це щось на кшталт гумового покриття, яке використовують на бігових доріжках. Переваги  цього матеріалу в тому, що воно стійке до солі та інших роз’їдаючих речовин, якими вкривають дороги взимку. І людям буде комфортно ходити по такому тротуару з гуми.

Володимир Ніценко розповів, що поки що не знає, коли тротуар з правого боку відремонтують.

— Треба цей матеріал добре перевірити. Ми ж не можемо витрачати бюджетні кошти, як нам заманеться, — сказав Ніценко. — Тому ми зараз досліджуємо його властивості. Я не впевнений, що поліуретан переживе морози взимку: матеріал може просто скрутитися.

Коли ремонтували мости у Вінниці?

  • Київській міст (на вулиці Чорновола) був побудований у 1962 році. З’єднує Київську вулицю і центр міста. Потребує ремонту, збирається технічна інформація для створення проекту.

  • Центральний міст. Здано в експлуатацію в жовтні 1955 року. У 2014 році капітально відремонтували дорожнє покриття. Нещодавно замінили дорожнє огородження (відбійники).

  • Староміський міст. Побудований в 60-х роках 20 століття. У 2008 році міська влада виділила два мільйони гривень, щоб відремонтувати опорні конструкції, «підлатати» проїжджу частину, тротуари і арки. До цього його не ремонтували. У липні 2016 року замінили дорожнє огородження.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Украинец

    Гройсман втирал что это сделано по новым технологиям и это вечное покрытие :)))))))))))

  • Ехидный Сыр

    Та зжачем те мосты нужны? Главное - ЗАБОР вокруг парка!!

    Анонім reply Ехидный Сыр

    Вышиванка- всему голова!
  • Анонім

    якщо поспостерігати, то не менше 70% всіх ремонтів у нашому місті робляться в зоні, де за день може ходити більше Н десятків приїжджих зівак-любителів трамвайчиків, плиточки і фонтанчиків.
  • Анонім

    Ееее, а новий міст коли відремонтують?

    А то центральний за останнє десятиліття ремонтували щонайменше двічі.

    Причому якщо уважно роздивитися, то мені здається, що в найближчі 10 років він обов'язково обвалиться. Мабуть, чи не всі відчували, як він трясеться в годину-"пік", коли на ньому знаходиться по 2 тролейбуса в кожну сторону і ще пару вантажівок. І який жахливий вигляд з берега річки мають опорні конструкції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up