Конкурс IT-проектів у Вінниці: як 16 ідей можуть змінитити місто на краще?

Конкурс IT-проектів у Вінниці: як 16 ідей можуть змінитити місто на краще?
  • Проекти, що беруть участь у Хакатоні, зроблять вінницьку владу відкритішою, а електронні послуги - доступнішими для вінничан.
  • Серед 16 конкурсних ідей - і екологічні, і освітні, і навіть проект, який допоможе вам підрахувати ваші витрати на комуналку.
  • Які проекти переможуть на конкурсі, стане відомо вже сьогодні о 19.00
  • А за який проект вболіваєте ви?

 

Триває другий день конкурсу IT-проектів із електронної демократії. Усього зареєструвалося на Хакатон 16 команд. Вчора учасники “приводили до ладу” свої ідеї із допомогою експертів, які одночасно є і членами жюрі. Відпрацьовували також і презентації - мало кому із команд вдалося вкластися у регламент 3-5 хвилин одразу.  

Серед ідей, які презентували - безкоштовна онлайн-освіта для літніх людей, моніторинг екології довкілля, і навіть додаток, що допоможе проконтролювати витрати за комунальні послуги.

Інтернет для тих, кому за 50

Відео дня

 - Ви пробували навчити свою бабусю навчити комп’ютерної грамотності?  - питає Олексій Сініцин, заступник голови громадської організації “Філософія серця ”.Він - один із організаторів проекту “Цифрове третє покоління”. Каже, у рамках проекту EGAP ставить за мету об’єднати людей віком 50+ для участі у житті держави через посередництво Інтернету.

 - Сам проект існує із 2013 року. За 3 роки у 5 містах ми вивели "в онлайн" більш ніж 2000 осіб. Усе це на волонтерських засадах. Наші випускники користуються Power Point, вони реєструються у соціальних мережах, розробляють соціальні проекти.  У Вінниці будемо навчати наших студентів користуватись  такими інструментами, як електронні петиції, електронні звернення, отримання адмінпослуг через інтернет - особливо, це субсидії.  

 Кожен такий курс "Філософія серця" адаптує під аудиторію.

 - У нас також серед особливостей проекту і поєднання офлайн- та онлайн-занять, - розповідає Олексій Сініцин. І додає:

 - Та найголовніше - ми прибираємо цифрову нерівність між молодшим і старшим поколіннями.

Реєстр об’єктів нерухомості територіальної громадиАнтон Горпиніч, голова ГО “Техновін”, зауважує - усі необхідні дані для проекту є, лише необхідно їх систематизувати:

 - Наш проект  - це створення відкритого реєстру об’єктів нерухомості, які знаходяться у власності територіальних громад. Зараз механізм дії реєстру ще прописую. Спочатку треба розібратися, на базі яких ресурсів можна цей проект будувати. Дані, що знадобляться для проекту, знаходяться у відкритому доступі, тільки необхідно буде структурувати їх та зібрати у єдину систему.

Дані про будинок, що знаходиться у комунальній власності, будуть приблизно наступні:

  • площа;

  • ціна;

  • стан, у якому знаходиться будинок;

  • можливість оренди приміщення.

Vinnytsia чи Vinnitsa: транслітерація міст

Мета — зробити єдину транслітерацію назв  міст в Інтернеті, додатках, на сайтах. Юрій Левченко, голова ГО “Країна інформаційних технологій” та капітан команди проекту «Транслітерація міст», зазначає - у міста Вінниця є декілька різних варіантів написань назви. Хоча вірний - лише один.

 - Виникають проблеми такого характеру: наприклад, відкриваємо сайт із пошуку готелей. Коли пишемо правильну транслітеровану назву населеного пункту, 2 готеля по місту показує. Коли пишемо неправильну назву, сайт видає нам аж 47 готелей. Але наш проект не тільки зробить Вінницю зручнішою для туристів. Для жителів міста передбачаєть сайт-портал, де можна буде вибрати зі списку назву населеного пункту, і отримати правильне написання населенного пункту - для написання адекватної поштової адреси, наприклад.

Юрій каже - якщо не переможуть у Хакатоні з IT-проектів, будуть шукати інші шляхи реалізації своєї ідеї.Директор вінницького IHUB  Руслан Бурлаченко - один із організаторів Хакатону та один із менторів, до яких конкурсанти зверталися за порадами. Він розповів, які проблеми виникали у команд по ходу роботи:

 - Основною проблемою усіх команд є те, що вони не можуть чітко презентувати свою ідею. У більшості команд задається 3-5 хвилин, аби розповісти свою ідею. Більшість команд не встигає вкластися у цей період часу.

Суть Хакатону, що відбувається у рамках проекту EGAP Challenge, за словами Руслана Бурлаченко,  не є створення якогось геніального онлайн-сервісу наприкінці конкурсу. Достатньо мати ідею, корисну для суспільства, просту презентацію і команду, яка візьметься втілювати проект у життя.

Повний перелік проектів дивіться тут.

Сьогодні о 19.00 стануть відомі переможці Хакатону. Щоб дізнатися першими, хто це буде, слідкуйте за стрічкою "20minut".

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up