Кіберполіцейські закликають очистити мережу від «груп смерті». Як це зробити?

Кіберполіцейські закликають очистити мережу від «груп смерті». Як це зробити?
  • Щороку в Україні діти стають жертвами так званих «груп смерті». Боротися з такими осередками варто разом. Кіберполіція розповіла, як долучитися до боротьби.

Відкрили електронну скриньку для звернень про виявлення так званих «груп смерті» та іншого небезпечного контенту. Про це у Телеграм пише офіційний Телеграм-канал Департаменту кіберполіції CyberpoliceUA.

Куди надсилати звернення?

  • За електронною адресою:email: [email protected]  — можна повідомити про небезпечні Інтернет-спільноти або відеоролики, що містять заклики до дітей зловживати алкогольними напоями чи наркотичними речовинами тощо.
  • Повідомити про правопорушення, вчинене з використанням засобів електронно-обчислювальної техніки, можна за формою зворотного зв’язку на сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua 

— Для отримання консультації кваліфікованого спеціаліста, інформації про стан розгляду поданого раніше електронного звернення або отримання роз'яснення щодо діяльності підрозділу — звертайтеся на електронну адресу [email protected], або за телефоном — 0 800 50 51 70 (понеділок — п’ятниця з 09.00 до 18.00), — додають у повідомленні.

Відео дня

20minut вже писав про смертельні ігри, у які грають вінницькі діти. Серед них — і так звана гра «Синій кит». Її сенс у тому, що підліток реєструється в одній із «груп смерті», розміщуючи у себе на сторінці повідомлення «хочу у гру». Далі на нього виходить один із кураторів, який дає підлітку небезпечні завдання. Останній, 50-й рівень, можна пройти тільки вбивши себе і зафільмувавши це на відео. Прочитайте Поради батькам: як правильно застерегти дитину від смертельних інтернет-ігор?

А нещодавно Україну сколихнуло дві новини про отруєння дітей дротаверином. До цього призвів смертельний челлендж в Тік Ток У мережі закликали ковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. У Боярці експеримент закінчився трагедією: одна дівчинка померла, іншу — відкачали медики. В Умані школярки випили по 10 таблеток, теж опинилися у лікарні. 

— Життя без соцмереж сьогодні важко собі уявити. І разом з тим те, що вже добре відомо, звичайне і звичне нам, дорослим, може бути небезпечно для дітей, — каже психолог і психоаналітик Анна Катрук. 

Вінницька психологиня Анна Катрук розповіла, як захистити дітей в соцмережах. Її рекомендаціії можете прочитати у цьому матеріалі.

Дитяча психіка дуже вразлива, й іноді вони йдуть на страшний крок — самогубство. Психологи, нагадаємо, радять батькам завжди бути напоготові та дають рекомендації, як це попередити. Про це — Як батькам уберегти дітей від самогубства? Сім порад від українських психологів.


Читайте також:

Безплатний Wi-Fi може бути пасткою. Як не втратити грошей та особистих даних?

«Спалювали відходи, щоб погрітися». На Промисловій людей труїли їдким димом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Daily

    краще щахраїв викривайте а не байки розказуйте

    Наталья Горошко reply Daily

    шахраи гораздо умнее полицаев
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up