Героя України Костянтина Могилка вшанували у рідній школі меморіальною дошкою

Героя України Костянтина Могилка вшанували у рідній школі меморіальною дошкою
На вшануванні пам'яті Костянтина Могилка висловлювали співчуття його батькам
Меморіальну дошку пам’яті вінничанина Костянтина Могилка відкрили сьогодні, 17 вересня, у школі-гімназії № 23. Більше сотні людей зібралися разом, аби вшанувати подвиг загиблого Героя України.

Встановлення дошки ініціювали батьки учнів школи, адже саме цей навчальний заклад багато років тому закінчив Костянтин Могилка. Реалізувати ідею допоміг благодійний фонд «Пам'ять», який надав необхідні будівельні матеріали.

36-річний пілот-підполковник, який загинув під Слов’янськом на початку червня, рятуючи мирних мешканців та своїх підлеглих, залишив теплі спогади у пам’яті своїх викладачів, однокласників і колег.

– Я пам’ятаю його життєрадісним, веселим і доброзичливим хлопчиком. Він намагався допомагати всім, кому це було потрібно, – ділиться спогадами однокласниця Ірина Павловська. – Важко розуміти, що його тепер з нами нема.

Відео дня

Батьки Могилка приймали співчуття і були небагатослівні.

– Дорогі присутні – велике вам спасибі  за шану, – промовив батько Віктор Могилко. – А вам, діточки, хочеться побажати здоров’я. Добре навчайтеся, щоб вирости справжніми українцями і захисниками вітчизни. Любіть свою Батьківщину!

По завершенню заходу учням показали фільм «Блакитна стежа». Учителі впевнені, що режисеру вдалося створити таку документальну стрічку, яка навічно залишить Костянтина Могилка у пам’яті людей.

Директор школи Оксана Яценко зазначила, що героїчний вчинок Могилка став поштовхом до зростання громадської активності учнів. З початком навчального року діти активно долучаються до соціальних ініціатив і намагаються допомогти українській армії.

– Я думаю на них вплинув саме подвиг Костянтина Могилка, тому що така людина вчилася в нашій школі. Він загинув за Україну, за її єдність – і це спонукає бути справжніми патріотами.

Окрім меморіального знаку, нагадувати молодому поколінню про Героя України буде і спеціальний стенд у шкільному музеї, який діти обіцяють найближчим часом створити. А за словами начальника штабу авіації повітряних сил України Ігоря Янушевича, один із літаків буде носити назву підполковника Костянтина Вікторовича Могилка.

Previous Next

Юлія ДІОНІСЬЄВА

380508774345

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Торонтуй

    Быть сбитый - что в этом хыроичного?
  • Гордый Варяг

    Тысяч 20 героев с одной стороны и тысяч 20 с другой. Цифры примерные, потому что героев уже давно никто не считает
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up