Дорогі авто та мільйони статків. Чим володіють депутати Вінницької міськради

Дорогі авто та мільйони статків. Чим володіють депутати Вінницької міськради
Депутати міськради 8 скликання / Фото: mistozmistiv.vn.ua
  • У міській раді Вінниці 54 депутати. Частина з них потрапили до влади вперше, а інші працюють вже не перше скликання.
  • Ми передивилися їхні декларації та склали одразу кілька рейтингів. Це ТОП-5 по заощадженням, по найвищим зарплатам та по найбільшій кількості житла. І ще є рейтинг з найдорожчих авто, якими володіють міські обранці.

«20хвилин» проаналізували декларації депутатів Вінницької міської ради 8 скликання. Частина депутатів обрані вперше — і вперше подавали декларації про доходи і майно. Зібрані з декларацій дані, далі в матеріалі. Коротка версію рейтингів дивіться у картинках.

ТОП-5 за статками

Найбагатший депутат Вінницької міської ради — Олег Бабійчук, його заощадження складають 101,9 мільйонів гривень (валютні активи перевели у гривню за курсом на 31.12.2020). Бабійчук займається аграрним бізнесом та володіє двома компаніями з Німеччини.

Понад 58 мільйонів гривень є у депутата і його родини Ігоря Ткачука. Екс-керівник «Укрпошти» та Одеського порту володіє компанією «АЯГІК», що надає у оренду нерухоме майно.

Відео дня

Павло Яблонський з сім’єю мають більше 24 мільйонів гривень грошових активів. У своїй декларації секретар міськради не вказав, що володіє бізнесом. Рух «Чесно» пише, що Яблонський з 2008 до 2015 року працював комерційним директором товариства «Інтер-Трейд» (надає в оренду нерухомість). У 1999-2007 роках був приватним підприємцем.

Статки депутата Петра Бабія та його дружини складають 16,7 мільйона гривень. У декларації чоловік вказав, що є співвласником чотирьох приватних компаній: «Алі Баба і Ко», «Магістраль-2002», «Універсал-3», які займаються надання в оренду нерухомості; товариство «Страж-Плюс», що надає охоронні послуги.

Замикає п’ятірку найбагатших депутатів Вінницької міської ради Сергій Грушко. 30-річний вінничанин обраний вперше, отримав мандат за списком партії «Опозиційна платформа - За життя». У декларації вказав, що має 15,5 мільйонів гривень заощаджень. Володіє і керує київською компанією «ДСТ-Груп», що надає в оренду нерухомість.

Аналіз декларацій найбагатших депутатів — в цьому матеріалі.

ТОП-5 за зарплатами

Депутат міськради посада безоплатна. Людина не отримує гроші за роботу в комісіях, на окрузі та на сесіях. Проте без заробітків депутати не сидять: за нашим минулим аналізом 48% депутатського корпусу — це підприємці, а решта —  чиновники, освітяни тощо.

Найбільша зарплата у депутатки Вінницької міської ради Алли Власюк. Її дохід від зарплати за основним місцем роботи за 2020 рік склав 3,2 мільйона гривень.

Алла Власюк працює гендиректором товариства «Вінницька промислова компанія». Ця фірма має 88% акцій вінницького олієжиркомбіната, повідмоляє система аналітики відкритих даних Clarity Project.

На другому місці за доходами депутат Олександр Теренчук. Актор, ведучий, гуморист вказав, що є ФОПом і за минулий рік задекларував 1,2 мільйона гривень доходу від підприємницької діяльності.

Депутат Олександр Педорченко також у декларації вказав, що є фізичною особою-підприємцем. За минулий рік він заробив майже 1 мільйон гривень.

Четверте місце за однопартійцем Педорченка — Миколою Яременком. Він є директором з капітального будівництва у «Вінницягазі», де заробив 794 тисячі гривень за 2020 рік.

А от директор товариства «Поділля-Залізобетон» Тарас Присяжнюк торік отримав 617 тисяч гривень брудними зарплати. З таким розміром окладу депутат Присяжнюк посідає в нашому рейтингу п’яте місце.

ТОП-5 за кількістю житла

Найбільше квадратних метрів житла є в родини депутата Ігоря Ткачука. У декларації депутат вказав, що має будинок у Вінниці на 757 кв.метрів, який орендує в Любові Ткачук. Ще в його доньки Марграрити Ткачук є будинок в Агрономічному, площею 230 квадратів.

Друга сходинка в рейтингу — за депутатом Андрієм Піжевським з показником 614 м2 житла. У його власності будинок у Вінниці на 279,9 м2; дім в Зарванцях, площею 98,7 кв.метрів. Разом з родичами володіє вінницькою квартирою на 80,1 «квадратів» і домом в Австралії, площею 155,3 кв.метри. Вінничанин емігрував в Мельбурн, де прожив 13 років. Після Революції Гідності повернувся до рідного міста, де започаткував бізнес у освіті, пише Liga.net.

Під 600 м2 житла є у депутата, секретаря міськради Павла Яблонського. Він задекларував два будинки у Зарванцях, площею 317 і 210 кв.метрів та квартиру у Вінниці на 62 квадратних метри.

Четверте місце за Василем Павлюком, який задекларував 514,3 м2 житла, — а саме будинок в Бохониках на 466 кв.метрів та вінницьку квартиру на 48,3 м2. Квадратними метрами володіє дружина Світлана Павлюк. Депутат працює фахівцем зі зв’язків з громадськістю та пресою в обласній Службі автодоріг.

Замикає п’ятірку найзаможніших по житлу депутатів Сергій Борзов. Голова Вінницької ОДА з родичами 511,1 м2 житла. Найбільшою є нерухомість в столиці: київська квартира на 187,8 м2. Ще в родині Борзових є три квартири у Вінниці (105, 63,5 і 63,6 м2) та житловий будинок у Селищі, Тиврівський район (91,2 м2).

ТОП-5 найдорожчих авто

Загалом в депутатського корпусу Вінницької міської ради та їх сімей є 81 машина. Найдорожчою є Audi E-tron 2019 року випуску. У декларації Андрій Піжевський вказав, що машину придбали в 2019 році за 2 мільйона 716 тисяч гривень. Але вона не належить йому, використовує як службовий автомобіль приватної гімназії «Дельфін». Нинішня вартість цієї моделі — 1,8-1,9 мільйона гривень, за даними AUTO.RIA.

На другому місці — Toyota Land Cruiser 200 2018 року випуску, який є в Олександра Педорченка. Депутат вказав, що придбав цей автомобіль на початку 2019 року за 2 мільйона 452 тисячі гривень. Нині «Ленд Крузер 200» коштує 1,9-2,3 мільйона гривень, за даними AUTO.RIA

Третє місце — за Toyota Prado 2018 року випуску за депутаткою Маргаритою Юрчак. У декларації депутатка записала, що придбала машину навесні 2018 року за 1 мільйон 731 тисячу гривень. На порталі AUTO.RIA таку модель можна придбати за 0,9-1,5 млн гривень.

На четвертому місці — BMW Х5 2019 року Петра Бабія. У декларації депутат вказав, що придбав автівку в лютому 2020 року за 1 мільйон 450 тисяч гривень. Нинішня вартість цієї моделі, за даними AUTO.RIA, 1,6 — 2,5 млн гривень.

П’яте місце — LEXUS RX350 2018 року випуску депутата Олександра Теренчука. У своїй декларації депутат вказав, що вартість його «Лексуса» — 30 тисяч гривень. За даними AUTO.RIA, нині ця модель коштує 1-1,5 мільйона гривень.

Раніше, нагадаємо, розбиралися, що показали в деклараціях голови найбільших міст на Вінниччині.

 

Читайте також:

Яка зарплата у нардепів з Вінницької області? Огляд декларацій

Небідні люди. Скільки грошей показали в деклараціях вінницькі силовики?

Чим багаті ректори вінницьких вишів? Огляд декларацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Алла Бердышева

    Виборці - миздобули)
  • Сергій Корнійчук

    Голове щоб це все розуміли виборці, кого вони обирають, і що вони очікують від своїх обранців!
  • Владимир Гусак

    Социальные паразиты на шее у нищего народа.
  • Юрий Бочков

    КОЛИ ВЖЕ НАЖЕРУТЬСЯ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up