До 15 тисяч гривень на лікування зубів можуть отримати члени родин загиблих атовців

До 15 тисяч гривень на лікування зубів можуть отримати члени родин загиблих атовців
Програма діє з 2018 року. За нею 115 демобілізованих військових отримали безкоштовно стоматологічні послуги
  • Вінницьку програму, за якою учасникам бойових дій безкоштовно надавали стоматологічні послуги, вирішили розширити.
  • Тепер лікування зубів на суму до 15 тисяч гривень можуть отримувати ще й члени родин загиблих, померлих ветеранів АТО/ООС.
  • Які умови муніципальної програми? На які послуги вона розповсюджується? Та який пакет документів потрібно буде надати?

Вінницька міськрада 26 лютого ухвалила рішення, згідно з яким члени родини загиблих (померлих) ветеранів війни АТО/ООС зможуть отримувати муніципальну пільгу з надання стоматологічних послуг з ортопедичної стоматдопомоги. 

Порядок як застосовувати цю пільгу погодили на виконкомі, 4 березня. Разом з директоркою департаменту соцполітики Валентиною Войтковою розбираємося, як скористатися цією муніципальною програмою.

Хто може скористатись

Програма безкоштовного зубопротезування не нова: її запровадили з липня 2018 року, і тоді вона діяла для демобілізованих учасників АТО/ООС. Головна особливість — лікуєте зуби на суму до 15 тисяч гривень, які стоматології сплачують з коштів міського бюджету.

Відео дня

Новим рішенням програму розширили і на членів родин загиблих (померлих) учасників АТО/ООС. Скористатися пільгою можуть повнолітні члени сім’ї.

— Механізм залишився тим же, — розповідає директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова. — Стоматологічна поліклініка складає план (наряд) робіт, який подається разом з пакетом документів на Комісію з питань надання пільг. Максимальна сума, яку покривають за рахунок коштів бюджету — 15 тисяч гривень. У разі, якщо сума наданих стоматологічних послуг є більшою, в такому випадку пільговик здійснює доплату за рахунок власних коштів.

Оскільки пільга фінансується з бюджету громади, то нею можуть скористатися люди, прописані на території Вінницької міської громади та переселенці, які тут зареєстровані. 

Але, знову ж таки, муніципальна пільга на стоматологічні послуги надається демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в проведенні антитерористичної операції або повнолітнім членам родин загиблих учасників бойових дій на Сході України.

Де і які надають послуги

Скористатися «зубними» 15 тисячами можна тільки у комунальному «Медичному стоматологічному центрі», що у Вінниці на Келецькій, 68. З порядку дізналися, що 

там, за рахунок пільги, можуть надати терапевтичну (огляд, рентген, пломбування тощо), хірургічну (видалення зубу, гінгівотомія, лікування альвеоліта та ін.) стоматологічну допомогу. Ще надають фізіотерапевтичні послуги, рентгенологічні послуги (обстеження), здійснюють зубопротезування.

В додатку до рішення опублікували і ціни на стоматологічні послуги. Найдорожчим є виготовлення знімного повного протезу з термопластичного матеріалу Поліан ІС — 4204 гривні (з ПДВ).

Який пакет документів

Директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова каже, що людина, яка має право на пільгову стоматпослугу, йде одразу до медцентру на Келецькій. Там діє комісія, яка визначає обсяги робіт стоматологічної ортопедії та складає план робіт (наряд). У ньому прораховують і вартість.

Далі потрібно скласти пакет документів:

— З цим пакетом документів приходимо до департаменту соцполітики на Соборну, 50, кабінет 101. Там складаємо заяву на ім’я міського голови. Її форма є в Порядку, який був затверджений на виконкомі, — говорить Войткова.

Як відбувається погодження

Далі відбувається погоджувальна процедура. Департамент соцполітики перевіряє достовірність поданих документів, щомісяця до 15 числа складає списки пільговиків, які хочуть скористатися пільгою. Передає їх Координаційній раді ветеранів антитерористичної операції і волонтерів міста Вінниці. Ця організація протягом п’яти днів формує чергу з пільговиків і визначає хто і за ким йде: демобілізовані учасники бойових дій йдуть поза чергою.

У рішенні вказано, що отримати пільгу на стоматологічні послуги можуть не більше чотирьох людей на місяць. Але в окремих випадках ця кількість людей може бути збільшена, за рішенням комісії при міськраді та координаційної ради.

Міська комісія з питань надання муніципальної пільги на своєму засіданні погоджує списки пільговиків. Витяг з протоколу, протягом трьох днів, надсилається департаменту соцполітики, пільговику та до Медичного стоматологічного центру. 

Після цього моменту заявник може йти до стоматцентру та лікувати зуби за затвердженим планом. Вартість медичних послуг до 15 тисяч гривень покриють коштами платників податків з міського бюджету. Переглянути порядок надання пільги на стоматологічні послуги повністю можна за цим посиланням.

Вінничани-чорнобильці, нагадаємо, отримають гроші до річниці аварії на ЧАЕС.

 

Читайте також:

Тарифи, пенсії та пільги. Що зміниться у березні для вінничан?

Народилась трійня — отримаєте 25 тисяч на кожну дитину. Як скористатися грошовою допомогою?

Тарифи, пенсії та пільги. Що зміниться у березні для вінничан?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up