Народилась трійня — отримаєте 25 тисяч на кожну дитину. Як скористатися грошовою допомогою?

Народилась трійня — отримаєте 25 тисяч на кожну дитину. Як скористатися грошовою допомогою?
фото — ТСН
  • Родинам вінничан, в яких народиться трійня або більше дітей, відтепер виплачуватимуть одноразову грошову допомогу на кожну дитину у сумі 25 тисяч гривень.
  • Розповідаємо, що потрібно, щоб її отримати. 

Рішення про надання допомоги сім’ям при народженні трійні або більшої кількості дітей  винесли на міськвиконкомі. Документ з рішенням можна переглянути ТУТ. 

Як читаємо у рішенні, департамент соціальної політики міської ради виплачуватиме матеріальну допомогу сім’ям при народженні дітей з бюджету Вінницької міської територіальної громади. 

Рішення набуло чинності з 1 січня 2021-го року. Згідно нього, одноразово при народженні в сім’ї трійні або більшої кількості дітей, виплачуватимуть грошову допомогу в розмірі 25 000 гривень на кожну дитину. Є виключення, у разі народження в трійні мертвої дитини (дітей), одноразова матеріальна допомога не призначається.

Відео дня

До впровадження цього рішення, діяла аналогічна постанова затверджена у 2015 році. Як читаємо у ній, матеріальна допомога становила більше, ніж наразі, а саме — 30 854 гривень на кожну дитину, з урахуванням податку на доходи фізичних осіб.

Призначення та виплату допомоги здійснює департамент соціальної політики міської ради, який є головним розпорядником таких коштів. Як пишуть у рішенні, гроші перераховують на особовий рахунок одного з батьків-заявників через банк за їхнім вибором. 

Що потрібно, щоб отримати виплати?

Для того, департамент соціальної політики міської ради призначив одноразову матеріальну допомогу одному з батьків потрібно мати: 

  • заяву на ім’я міського голови; 
  • копії свідоцтв про народження дітей; 
  • довідки про склад сім’ї;
  • копії паспорта заявника (сторінки 1 і 2, а також сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання); 
  • копії ідентифікаційного номера заявника;
  • довідки про відкриття особового банківського рахунку або її ксерокопію.

Контактний телефон департаменту: 50-43-50. 

Важливим є те, що грошову допомогу призначають за умови, що звернення для її отримання надійшло не пізніше дванадцяти календарних місяців після народження дітей. Також умовою є те, що один з батьків зареєстрований та проживає на території Вінницької міської територіальної громади не менше трьох років до дня народження дітей. 

Хто не отримає допомогу?

Як читаємо у рішення міськвиконкому, одноразова матеріальна допомога не призначається у разі:

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови батьків від виховання дітей;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
  • смерті дитини (дітей).

Опитування

Як думаєте, чи достатньо цих коштів для родин у яких народилася трійня або більше дітей?

До слова, починаючи з липня 2021 року молоді батьки зможуть обирати між бейбі-боксом та грошовою компенсацією на нього в розмірі 5 000 гривень. Впродовж 2020-го року понад 2070 новонароджених отримали бейбі-бокси у пологових будинках. А з червня минулого року грошову компенсацію оформили більше тисячі вінницьких родин. Такі дані дає Департамент соціальної політики Вінницької міської ради. 

Читайте також:

«Дітям не вистачає дисципліни»: вінничани про те, як покращити дистанційне навчання

Самостійно чи під тиском батьків? Як обрати свою майбутню професію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анна Билук

    капец як багато я в шоцi...щоб їм вже там срати сухарями
  • Татьяна Яковенко

    А то це коли трійню народжуеш.
  • Сергей Валерьевич

    Навіть тут вкрали в людей 17562 гривні
  • Влад Крента

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up