Для вінничан не будуть рости тарифи на опалення і гарячу воду

Для вінничан не будуть рости тарифи на опалення і гарячу воду
Для споживачів «Вінницяміськтеплоенерго» діють тарифи, затверджені у січні 2019 року. Фото з архіву «20хвилин»
  • Попри зростання ціни газу і електроенергії, тарифи на теплопостачання залишаться на попередньому рівні до кінця опалювального сезону 2020/2021
  • Цю домовленість закріпили у меморандумі між урядом і регіональною владою. Без цього рішення платіжки вінничан за опалення і гарячу воду зросли б на 42%.
  • Водночас в уряді гарантують, що теплопостачальники отримають компенсацію за регулювання тарифу з Державного бюджету.

Кабмін, мери міст, «Нафтогаз» і Нацкомісія держрегулювання комунальних послуг підписали меморандум, за яким до кінця опалювального сезону тарифи на централізоване опалення і гарячу воду зростати не будуть. Про це повідомляють на порталі уряду.

— Разом із міськими головами найбільших міст, урядовою командою, представниками НКРЕКП та НАК «Нафтогаз» ми напрацювали оптимальне рішення, аби розв'язати це питання, – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Які домовленості

У Асоціації міст України повідомляють, що в меморандумі закріплено наступне:

Відео дня

Що було до цього?

Перед січневим зростанням тарифів регіональна влада оприлюднює спільну заяву до уряду. В ній йдеться, що через зростання тарифів на газ, теплокомуненерго не зможуть стабільно надавати централізоване тепло: за нинішніми розцінками на енергоносії підприємства працюють у збиток, який доводиться компенсувати місцевим бюджетам. Або піднімати тарифи на опалення і гарячу воду.

«Значне зростання вартості комунальних послуг призведе до суттєвого збільшення видатків з державного бюджету на виплату пільг та субсидій, зростання заборгованості населення за комунальні послуги, а також до соціального незадоволення у суспільстві», — йшлося в заяві Асоціації міст України від 28 грудня 2020 року. 

Уряд та місцева влада на зустрічі 20 січня домовилися про те, що тарифи на опалення та гарячу воду через зростання вартості енергоносії в цьому опалювальному сезоні зростати не будуть.

— Зростання ціни на енергоносії потягнуло б за собою збільшення платіжок для вінничан на опалення і гарячу воду на 42%, — повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов за підсумками зустрічі з урядовцями.

Фінальний текст меморандуму мали підготувати до кінця січня, але строки протермінували й підписання відбулося 9 лютого. Наразі документу немає у відкритому доступі на урядовому порталі.

Кабмін, нагадаємо, оприлюднив план з восьми кроків для зниження вартості комуналки.

 

Читайте також:

Для вінничан зменшили ціну газу за січень — до 6,99 гривень за куб

Замість 90 копійок за кіловат буде компенсація. Хто може її отримати?

Газові коефіцієнти «зникнуть» з платіжок вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрей Мирченко

    да не пи@дите ! гляньте платёжки за январь !
  • VST

    а с осени сразу в три раза захерачат
  • Ols Kat

    А что на это скажет МВФ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up