Для вінничан зменшили ціну газу за січень — до 6,99 гривень за куб

Для вінничан зменшили ціну газу за січень — до 6,99 гривень за куб
Чому змінили вартість газу «заднім числом», у вінницькому газзбуті поки не коментують / Фото з архіву «20хв»
  • Вартість газу в січні 2021 року вирішили змінили в перших числах лютого. Замість 9,89 гривні за кубометр — 6,99 грн. Аналогічна ціна буде і в лютневих платіжках вінничан.
  • Чому зменшення відбулося «заднім числом», у газ збуті поки не коментують. Водночас подібна ситуація зі зниженням плати відбулась і серед ряду інших газопостачальників.

До редакції звернувся наш читач і розказав, що вінницький газ збут знизив ціну на газ в січні 2021 року.

— Помітив це нещодавно. У особистому кабінеті на 104.ua вказали, що вартість газу в січні 6,99 гривень за кубометр. От тільки за газ я вже заплатив по старій ціні — 9,89 гривень, бо про зміну розцінок ніде не розповідали, — розказав Анатолій.

За порядком, який встановили на ринку, постачальники газу мають оприлюднювати свою ціну за п'ять днів до початку наступного місяця. Так от, 26 грудня «Вінницягаз збут» встановив, що січнева вартість газу — 9,89 гривень за кубометр на місяць. А в перших числах лютого січневі розцінки вирішили змінити — до 6,99 грн за куб. Аналогічна ціна буде і в лютому 2021 року. Такі тарифи для побутових споживачів вказані на сайті «Вінницягаз збуту».

Відео дня

Чому змінили вартість газу «заднім числом», у вінницькому газзбуті поки не коментують. Проте подібна ситуація відбувається не тільки у Вінниці, а й в інших містах України.

«Понад 20 газопостачальних компаній зменшили січневу ціну, встановивши її на рівні граничної – 6,99 грн за кубометр. Раніше така ціна в них діяла лише з лютого. А в січні вартість газу в більшості зазначених компаній перевищувала 9,8 грн за кубометр. Через це у особистих кабінетах споживачів могли з’явитися переплата або ж борг за січень», — повідомляють на сайті «ГазПравда».

Раніше уряд постановив, що з лютого побутові споживачі мають платити за газ не більше 6,99 гривень за кубометр. Тоді пояснювали, що з січня таку ціну не могли встановити, бо «економічні рішення не мають зворотної сили».

З січня, нагадаємо, енергопостачальники отримують компенсації з Держбюджету за «збереження» пільгового тарифу на електроенергію для деяких категорій населення.

Опитування

Як ви сприймаєте новину про зменшення ціни газу в січневих платіжках?

Читайте також:

Встановили мінімальну межу. Доставку за газ стали рахувати по-новому

Газові коефіцієнти «зникнуть» з платіжок вінничан

Як будуть зменшувати платіжки на газ та електроенергію — план Кабміну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (64)
  • Tatiana Timofeeva

    А доставка? Навіть для тих,хто зовсім не користуються нараховують 53 грн.Сволота.
  • Ольга Надзельська

    Не з нашим щастям.Побачите яка сума буде в загальному.Вже не знають як нас надурити..
  • Олег Франчук

    а в платьожкі 8.85

    Олег Франчук reply Олег Франчук

    Богдан Северин то я так і зробив Бодя, позвонив, то "дико" ізвінялись за дезу))

    Bogdan Severin reply Олег Франчук

    Franchuk Oleg треба просто перестати дивитися на цифри 🤣

    Ols Kat reply Олег Франчук

    надо ввести санкции против платежек
  • Оксана Білокінна

    А мінімальна доставка газу 52.75. Для тих хто використовує до200 кубів за рік то 1 куб виходить далеко не 6.99

    Оксана Білокінна reply Оксана Білокінна

    Tatiana Timofeeva Ні це для тих хто використовує менше ніж 340 кубів за рік. А навіть ті що не використовують газ взагалі,але мають газове обладнання , хіба справедливо платити 600 грн в рік просто комусь в кишеню?

    Tatiana Timofeeva reply Оксана Білокінна

    Оксана Білокінна 52.75 навіть для тих,хто зовсім не користується
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up