День жалоби. Сьогодні в останню путь проведуть загиблих курсантів

День жалоби. Сьогодні в останню путь проведуть загиблих курсантів
  • До рідних домівок доправили тіла загиблих курсантів Романа Корчовського і Максима Хом‘ячука.
  • Молодих військових поховають сьогодні, 7 жовтня. Початок церемоній запланований на 12.00.
  • У двох районах, звідки родом хлопці, оголосили День жалоби.

Цей день у Крижопільському районі оголосили днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав голова райдержадміністрації Володимир Скалій з метою вшанування пам’яті трагічно загиблого в авіатрощі, що сталася 25 вересня 2020 року поблизу Чугуєва на Харківщині, курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, жителя смт Крижопіль, Романа Корчовського.

— 7 жовтня о 12.00 години на площі біля Меморіалу загиблим воїнам відбудеться церемонія прощання із загиблим земляком. У цей день на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний Прапор України, — пише у фейсбук Крижопільська районна державна адміністрація. — Підприємствам, установам, організаціям району незалежно від форм власності у день жалоби рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

  • День жалоби і в Оратівському районі. О 12 годині в селі Новоживотів проведуть в останню путь Максима Хом’ячука. Курсант теж загинув у тій трагічній авіатрощі. Напередодні тіло хлопця доправили до рідного села.

— Близько 16.30 6 жовтня на кордон Оратівського та Липовецького районів прибув траурний кортеж тіла загиблого солдата Максима. Жителі Оратівщини від кордону Оратівського району та до самої домівки,  стоячи на колінах зустрічали свого земляка та встеляли дорогу осінніми квітами, — пише у фейсбук Оратівська Районна Державна Адміністрація. — Президент України відзначив 27 військових медаллю «За військову службу Україні», 26 з них — посмертно. Відповідний указ № 421/2020 Глава держави підписав 6 жовтня.

Відео дня

Під час аварії літака Ан-26 25 вересня, нагадаємо, загинули двоє наших земляків — Максим Хом'ячук з Оратівського району та Роман Корчовський з Крижополя. Обидва були курсантами Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба.

Увечері 25 вересня під час навчально-тренувального польоту при заході на посадку розбився Ан-26. На борту було 20 курсантів. Один з них вижив. Ще один помер у лікарні від отриманих опіків. Із семи членів екіпажу і офіцерів не врятувався ніхто.

Причину авіакатастрофи розслідують, для цього призначили ряд експертиз. Як раніше повідомили в ДБР, перевіряють такі версії слідства:

  • катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;
  • катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;
  • неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами;
  • неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту. 
     

Читайте також:

В авіакатастрофі на Харківщині загинули наші земляки Максим Хом'ячук та Роман Корчовський

Пам’яті загиблих льотчиків. Один з них нещодавно пролітав над Вінницею

На Вінниччину доправлять тіла загиблих в авіакатастрофі курсантів

Прибув борт із загиблими курсантами — Романом Корчовським і Максимом Хом‘ячуком

Останній політ: у Вінниці попрощалися з молодими пілотами, які загинули під час навчального польоту

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anutka Bulgakova

    Вічна пам'ять, батькам співчуття😔😔😔
  • Ольга Ситківці

    Вічна пам'ять
  • Ираида Чижевич

    НЕОБХОДИМ АУДИТ ВСЕГО АВИАПАРКА СТРАНЫ,ВРЕМЕННО ПЕРЕСЕСТЬ НА МЕТЛЫ.😥😓🤔
  • Наташа Свящук

    Вічна пам'ять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up