День Південного Бугу провели онлайн. Що є цікавого на другій за розміром річці України?

День Південного Бугу провели онлайн. Що є цікавого на другій за розміром річці України?
Фото з архіву «20хв»
  • Через карантин День Південного Бугу в 2020 році провели онлайн. На ютуб-каналі Держагентства водних ресурсів опублікували відео-екскурсію річкою.
  • Автори відео розповіли, що на річці є найстаріший яхт-клуб, найбільший річковий фонтан в Європі та одне з семи природних чудес України. У відео закликають берегти Буг, який катастрофічно обмілів.

Минулого року у Вінниці провели перший день Південного Бугу. Його планували зробити і цього року, 22 травня, але карантин вніс свої корективи: святкування перенесли в Інтернет.

На своєму ютуб-каналі Держагентство водних ресурсів опубліковало відео-екскурсію річкою, яка за довжиною (806 кілометрів) є другою після Дніпра в Україні.

З відео можна дізнатися, що Південний Буг бере свій початок біля села Холодець, а Хмельницький — перше велике місто по течії річки. У Миколаєві на Бугу діють найстаріший яхт-клуб України (заснований у 1887 році). І до того ж на річці розташований національний природний парк «Бузький Гард» — одне з семи природних чудес України.

Відео дня

Автори відео закликають берегти Південний Буг, однак обминули той факт, що він катастрофічно обмілів у 2020 році. 

Через посуху річка втратила вже чверть від свого багаторічного об’єму. Тепла зима і відсутність криги не дала їй очиститися, тож може погіршитися якість води. Однак, про дефіцит питної води для вінничан поки не йдеться. Повністю матеріал про маловоддя Південного Бугу можна прочитати за цим посиланням.

Вінницький «Водоканал», нагадаємо, планує підняти тарифи на холодну воду.

Щорічно у третю суботу травня за рішенням Басейнової ради Південного Бугу 2009 року, відзначається День Південного Бугу. До цього свята 20minut.ua підготував тест на знання річки, з якою нерозривно пов’язана історія Вінниці. Пропонуємо пройти його за цим посиланням
 

Читайте також:

Річка за парканом: хто закрив вінничанам доступ до Південного Бугу

Холодець, дельфіни та Ак-су. Що ви знаєте про Південний Буг?

Поліція на воді. Для чого Вінниці новий патруль і кого він штрафує

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Артемчук

    Так займитесь застройщиками на кумбарах и не только, пройти негде всё застрелили заборами,канализации в душ спускают.займитесь журналисты вам легче это сделать

    Валерий Чудновский reply Олександр Артемчук

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up