Черги на вулиці, порожній транспорт та дефіцитна сіль. Як переживають карантин на Київській

Черги на вулиці, порожній транспорт та дефіцитна сіль. Як переживають карантин на Київській
До продуктового магазину, що навпроти міської лікарні №2, черга починається на вулиці. Пропускають всередину по одній людині, коли з торгового залу виходять інші покупці
  • Уся Україна, до 3 квітня, сидить на карантині через небезпеку поширення коронавірусу.
  • Це змінило звичне життя вінничан: транспорт на максимум 10 людей, закриті магазини та дефіцитні товари у аптеках.
  • Як переживають карантин у Вінниці? Показуємо на прикладі мікрорайону вулиці Київської

Мікрорайон Київської завжди був жвавим: декілька житлових висоток, супермаркетів та різного роду магазинів, ресторанів, кав’ярень сприяли тому, що тут в будь-який час є люди. Втім, з запровадженням карантину у районі все рідше зустрінеш великі групи вінничан. Пройшлися від вулиці Стрілецької до Грибоєдова, в неділю, 22 березня, щоб показати як змінилося життя вінничан через епідемію.

Район Набережного кварталу. Прохолодна погода сприяла тому, що більшість батьків з дітьми сидять вдома. Зустріли всього дві пари з колясками, які гуляли поодаль друг від друга.

Відео дня

Більшість магазинів та кав’ярень в житловому комплексі не працюють. Діють лише продуктові магазини, кав'ярні з «кавою на виніс» та магазини господарчих товарів, де можна купити миючі засоби. Ба більше, поряд з вивісками «не працюємо через карантин» деякі заклади приклеїли до дверей пам’ятку як діяти, щоб знизити ризик інфекції.

У «АТБ» біля перетину вулицю Чорновола - Стрілецька людей небагато. На прилавках є всі продукти, крім туалетної бумаги, миючих засобів. Розбирають і йодовану сіль, якою, вочевидь, вирішили «убезпечити» себе від коронавірусу (це не допомагає).

Станція Nextbike по обіді була заповнена велосипедами, адже компанія вирішила стартувати цього року раніше, щоб зменшити напругу через обмеження в транспорті.

У громадському транспорті намагаються дотримати необхідні на час карантину 10 людей. На непопулярних маршрутах — зокрема в тролейбусі №2 — взагалі їздять по одній-дві людини. Водій оголошує на вході, скільки можуть зайти пасажирів. А якщо має десять людей в салоні і нікому не потрібно виходити — проїжджає повз зупинки.

До продуктового магазину, що навпроти міської лікарні швидкої меддопомоги, черга починається з вулиці. Усередину торгового залу пускають по одній людині.

На вулиці незнайомі між собою вінничани намагаються тримати дистанцію. Якщо на початку тижня людина в масці була рідкістю, то нині цей атрибут все більше набуває популярності. Люди, які не змогли знайти маски, прикриваються платками чи шарфами. Також примітили декількох вінничан в захисних рукавичках.

І вже «традиційно» в аптеках немає ані антисептиків, ані масок, про що заклади попереджають написами на вхідних дверях. Тому вінничани роблять їх самі вдома.

У Вінниці, нагадаємо, з 23 березня запрацюють нові обмеження через карантин. Про це в матеріалах:

Без пенсіонерів у години пік. Через карантин знов змінили роботу транспорту

Ринки до 14.00, запуск СТО і зоомагазинів. Нові обмеження у Вінниці на час карантину

Опитування

Чи сидите вдома через карантин?

Читайте також:

Щоб не «здичавіти» на карантині. Зібрали корисні заняття, які можна робити вдома

«Я ні краплі не шкодую про ситуацію»: скандальний вінничанин, який повернувся з Польщі

Черга за хотдогами, шашлик та застілля. Як «карантинять» на Вишенському озері та Лісопарку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олександр Колупаєв

    Як би не було, але в загальному у нас увімкнулася колективна свідомість.   Дотримуємось правил - залишимось живі і здорові!

    Головне зрозуміти що саме ТИ можеш бути носієм.

    Навіть не маючи симптомів, завжди при спілкуванні з іншими надягаю маску. І вам рекомендую.
  • Ашас Гай

    а вірус не розбирає чи з сіллю ти чи без солі .нудебіли якісь
  • Женька Максименко

    До них не доходит,пока не начнут ласты клеить
  • Іван Баліцький

    Лілія Демидюк , а Ви казали що дві тонни солі мені забагато і я панікую. Вже сіль в дефіциті 🤔

    Лілія Демидюк reply Іван Баліцький

    Іван Баліцький тихо-тихо
    дайте спокійно попрацювати)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Знищили 13 з 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up