Ринки до 14.00, запуск СТО і зоомагазинів. Нові обмеження у Вінниці на час карантину

Ринки до 14.00, запуск СТО і зоомагазинів. Нові обмеження у Вінниці на час карантину
Скріншот з сюжету телеканалу «ВІТА»
  • Враховуючи скарги і пропозиції вінничан, міська влада змінила правила карантину для деяких підприємств.
  • Зокрема, дозволила працювати СТО, зоомагазинам, кіоскам «Преса».
  • Проте, висунула нові обмеження. Зокрема, ринки мають працювати тільки до 14.00; має бути дистанція між продавцями і до 20 людей у павільйоні.

На комісії з питань безпеки та надзвичайної ситуації, 20 березня, розглянули нові обмеження через карантин. Диреторка департаменту адмінпослуг міськради Ірина Копчук зазначила, що до них надходять численні скарги і пропозиції від вінничан.

— Люди пропонують, щоб дозволили працювати СТО, автомийкам, магазинам мобільного зв’язку, магазинам автозапчастин, магазинам ритуальних товарів, кав’ярням, де вся продукція видається через вікно. Також просять, аби запустили зоомагазини. І щоб діяли квіткові магазини, адже там є товар, який швидко псується, — каже чиновниця.

Відео дня

Міський голова Сергій Моргунов розказав, що СТО та автомийки мають працювати, щоб забезпечити потребу вінничан, які пересіли з громадського на автотранспорт; щоб було де відремонтувати машини екстрених служб. 

— Автозапчастини мають продавати тільки на доставку, не дозволяємо запуск на час карантину. Квіткові магазини також можна переформатувати на адресну доставку. Зооаптеки, ветеринарні клініки, зоомагазини потрібно запустити, бо ми маємо гуманно ставитися до тварин, — говорив Моргунов.

Також він додав, що можуть працювати магазини ритуальних товарів, кіоски «Преса», магазини мобільного зв’язку, крім магазинів побутової техніки.

— Усім ним ми ставимо чіткі вимоги — наявність заходів індивідуального захисту та дезінфекторів, у торговій залі має бути не більше одного відвідувача. За можливості — організувати продаж товарів на винос: людина отримує необхідну річ на вулиці, не знаходячись у самому закладі, — каже Моргунов.

Директор департаменту адмінпослуг Ірина Копчук зазначила, що сформували нові обмеження для роботи ринків:

  • З 23 березня мають перейти на режим роботи з 10.00 до 14.00. Рекомендують проводити миття та дезінфекцію підлоги кожні дві години; кожну годину протирати ручки, підвіконня, прилавки тощо. 
  • Продаж молочної продукції — тільки в заводській упаковці. Продаж м’ясної продукції — тільки, якщо вона накрита харчовою плівкою. 
  • Відстань між продавцями має бути не менше трьох метрів. Обов’язковий температурний скринінг персоналу та відвідувачів ринку. На території критих ринків мають перебувати до 20 людей.

Дотримуватися обмежень радять вже від сьогодні, але вони набувають чинності з 23 березня. І також Сергій Моргунов додав, що правоохоронці будуть боротися зі стихійною торгівлею.

— Прошу «Муніципальну варту» та патрульну поліцію слідкувати за територією біля ринків, щоб не допустити стихійну торгівлю. До цих людей застосовувати санкції, які визначені в Адмінкодексі за порушення карантину (штраф від 17 тисяч гривень - авт.). Вони наражають всіх вінничан на небезпеку поширення коронавірусу, — говорив міський голова.

Водночас, з 23 березня, починає по-новому працювати громадський транспорт: без пільговиків у години пік.

 

 

Читайте також:

Як передається вірус, де взяти тести і чи закінчиться все влітку? Розказують професори Медуніверситету

Потрібна допомога на лікування медикам, які потрапили в ДТП на Немирівському шосе

Лікарів на роботу возитимуть таксисти Uber безкоштовно. Також допоможе ДКВ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (226)
  • Tetyana Poberezhna

    Берегите себя и будьте здоровы!!!!! Мы справимся!!!!!!!
  • Tetyana Poberezhna

    Сегодня 23.03.20. В Мадриде тела умерших будут хранить на катке, где ещё недавно веселились родители с детьми катаясь на коньках..... 68% заболевших люди старше 60 лет. В 73 домах престарелых МЧС(здесь UME)провела дезинфекцию, надеюсь ситуация изменится к лучшему, стариков жалко, не могу спокойно писать!!! Улицы контролируют военные, конечно и полиция. Я уже не знаю чего боюсь больше вируса или........штрафов,безработицы и грядущего кризиса. Людей увольняют с работы в связи с карантином, кстати власти продлили его ещё на 2 недели, теперь до 11 апреля. Впереди неизвестность..... Я не паникую, стараюсь реально оценивать обстановку, но пока мы слабее....
  • Адель Коваленко

    Які ринки все закрити і сидіти вдома,
  • Anna Andre

    Йобушки - воробушки🤦‍♀️
    Ринки....?, мда.... якщо до 14 год. будуть працювати то віруса точно не буде🤦‍♀️😏. Квіткові магазини і кафе....?вони серйозно?  Весь світ в страху, а в наших товар псується, вони в здоровому глузді, людоньки, зараз купа людей без роботи залишилось, копійки на хліб не буде, а вони ще й заробляти хочуть щоб в мінус не дай Бог не зайти і наражати людей на небезпеку. Бачу цьому тупізму нема кінця🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Ми одна з найнезахищеніших країн світу, аууу, нам треба сидіти всім тихенько і на попі рівно, дихаючи в дві дірочки через маску!Нам ніхто не допоможе, і не того,  що не хотять, а тому, що нема звідки...🤷‍♀️🤦‍♀️Майте розум!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:11 У Вінниці майже 40 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 09:15 Сьогодні — Велика середа. Про суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці 08:55 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:24 Сьогодні вітаємо Тамару та Макара. Історія та прикмети 1 травня 22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 З 1 травня ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up