Альтернатива транспорту. У Вінниці запустили оренду велосипедів Nextbike

Альтернатива транспорту. У Вінниці запустили оренду велосипедів Nextbike
  • Планували у квітні, але стартували з 19 березня. На 14 станцій у Вінниці розставляють велосипеди «Некстбайк».
  • Представник компанії у Вінниці Олександр Царевський зазначає, що станції та велосипеди обробляють дезінфектором. А до кінця тижня будуть доступні для оренди всі 120 велосипедів.

Старт сезону велопрокату був анонсований на 1 квітня, але «Некстбайк» у Вінниці стартував з 19 березня. Побачили, як на Європейській площі під’їхав мікроавтобус, з якої дістали декілька велосипедів та вставили у стійки станції.

Представник «Некстбайку» Олександр Царевський розказав, що стартували раніше, щоб забезпечити людей альтернативою міському транспорту.

Відео дня

— «Некстбайк» є частиною транспортної інфраструктури Вінниці, як це було зазначено ще під час першого запуску велопрокату. У зв'язку з тим, що в Україні зараз карантин, є обмеження за кількістю людей в одиниці транспорту, то ми викочуємо велосипеди як адекватну альтернативу громадському транспорту. Тим паче, погода сприяє велопоїздкам.

А поки ще один чоловік виставляє велосипеди, Олександр обробляє станцію дезінфектором. Говорить, що перед встановленням у стійки всі велосипеди пройшли санітарну обробку.

— Будемо намагатися обробляти все двічі на день. Але вінничани мають пам'ятати, що велосипед знаходиться в громадському місці, ним користуються багато людей і також самі дбати про свою безпеку — протирати сідло, ручки. Як варіант, їздити в захисних рукавицях.

Питаємо, чи всі станції будуть працювати?

— Ось ця, на Європейській площі вже доступна для оренди. Протягом дня ми розставимо велосипеди по всім іншим станціям, які також будуть відкриті. Усі, крім станції біля «Петроцентру», яку звалив буревій. Очікуємо на комплектуючі для ремонту, тому, сподіваюсь, запустимо її у квітні. А може й раніше, — відповів Олександр Царевський.

— Скільки велосипедів буде доступно? — питає журналіст.

— Усі 120, які плануємо виставити до кінця тижня. Сьогодні хочемо поставити 60 велосипедів. Ще 60 велосипедів зараз проходять техогляд: міняються частково ланцюги, сідел; перевіряється натяжка спиць, стан гуми, рульової, каретки. Простими словами, перебираємо увесь велосипед, — каже представник Nextbike у Вінниці.

При тому, як зазначив Царевський, через карантин на коронавірус велопрокат буде діяти за цінами 2019 року.

— Ціна на разову поїздку залишається на рівні 20 гривень за першу годину; ціна на місячний абонемент — 250 гривень. І до 5 квітня діє спеціальна ціна на річний абонемент — 810 гривень (звичайна ціна 1150 гривень). При цьому цей абонемент діятиме не тільки у Вінниці, а й Харкові, Львові та Одесі, — казав чоловік.

«Також повідомлення всім боржникам з минулого сезону! Ви зможете користуватись системою прокату тільки при умові повного погашення заборгованості перед компанією. Cистема запускалась в екстреному режимі тож завчасно перепрошуємо за можливі незручності. 

Ми будемо вдячні за повідомленя про проблеми що виникають:
- на номер гарячої лінії 0800 211 980
- за допомогою додатку в телефоні
- через нашу сторінку в ФБ:

Ми сподіваємось що наш сервіс спростить Ваше пересування містом», — пишуть в спільноті Nextbike Вінниця.

Якщо знаєте про іншу альтернативу громадському транспорту чи про запуск інших велопрокатів у Вінниці, то діліться з нами у коментарях.

Не будете дотримуватися обмеження  — не буде транспорту

У громадському транспорті українських міст на час карантину має їздити не більше 10 пасажирів в салоні. Це стосується усіх видів муніципального транспорту – трамвай, тролейбус, автобус, що передбачено постановою Кабміну, пишуть на сайті міськради.

У «Вінницькій транспортній компанії» нагадують вінничанам, що на час дії карантину без нагальної потреби не варто виходити на вулицю, тим більше їздити у громадському транспорті. У першу чергу на свої робочі місця мають дістатися медики, рятувальники, поліцейські, працівники служб, які забезпечують життєдіяльність міста, а також аптек та продовольчих магазинів.

— Ми наполегливо просимо вінничан не заходити в транспорт, якщо там понад 10 людей, не конфліктувати з водієм, а почекати наступного тролейбуса чи трамвая. Рекомендуємо переглянути свій маршрут пересування і вийти на зупинку громадського транспорту раніше, ніж робили це зазвичай, — каже гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. — У разі невиконання вимог карантину, на водіїв громадського транспорту та підприємство поліцією накладаються великі штрафи. На жаль, змушений констатувати, що вінничани ігнорують ці вимоги Уряду. Тому мушу попередити: якщо наші пасажири й далі порушуватимуть правила карантину в муніципальному транспорті — ми будемо вимушені обмежити, а то й зупинити його випуск на лінії.

Водіїв, які возять понад 10 пасажирів, нагадаємо, поліція штрафує на 17 тисяч гривень.

 

 

Читайте також:

Черга за хотдогами, шашлик та застілля. Як «карантинять» на Вишенському озері та Лісопарку

Весняний призов в Україні перенесли через коронавірус: нові дати 2020

Як живуть вінничани на карантині: про роботу, прогулянки та коронавірус

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Elena Gromova

    Быстрая доставка вируса из одного конца города в другой! Очень вовремя стартует сезон
  • Андрей Пет-Рович

    Косалово начинается !
  • Паша Рыжков

    Поняли что ЗОЛОТОЙ СЕЗОН у них
  • просто BOND

    от молодці, вчасно схаменулись...це ж набагато раніше можливо бабло косити на проблемах міста...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up