Бізнесу — антикризова підтримка. Які податки зменшать, а які скасують у Вінниці?

Бізнесу — антикризова підтримка. Які податки зменшать, а які скасують у Вінниці?
Фото ілюстративне, з архіву «20хвилин»
  • На два місяці звільнять від єдиного податку, на місяць — від плати за землю і нерухомість. А ще будуть давати гроші на розвиток справи. Міська рада ухвалила антикризову програму підтримки для бізнесу. 
  • Щоправда, потрібно відповідати ряду критерієв і заповнити купу документів, щоб отримати таку підтримку

На сесії міськради, 22 травня, депутати ухвалили ряд рішень, які мають сприяти бізнесу пережити коронавірусний карантин та вихід з нього. Розказуємо, що саме ухвалили і хто зможе отримати таку допомогу.

Місяць без податку за землю і нерухомість

Міськрада вирішила, що за період з 01 березня по 31 березня 2020 року, не нараховується та не сплачується плата за землю, яка використовується для господарської діяльності (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної,  комунальної власності).

Підприємці (крім фізичних осіб) можуть подати до податкової нову уточнюючу декларацію, де вказати зміни до податкового зобов’язання за березень 2020 року.Також скасували сплату податку за нежитлову нерухомість на березень 2020 року. 

Відео дня

Водночас, ці податки за квітень можуть бути сплачені до 30 червня 2020 року, без будь-яких штрафних санкцій для підприємців. Рішення

Єдиний податок — 0%

Для ФОПів 1 та 2 групи тимчасово встановили нульову ставку єдиного податку. Вона діятиме на період квітень-травень 2020 року. Рішення

До того ж, міськрада ухвалила рішення про звільнення від орендної плати тих підприємців, які орендують комунальну нерухомість і не можуть працювати через карантинні обмеження. Звільнять від плати за оренду на два місяці — з 1 квітня до 31 травня.

При цьому, кошти, які були сплачені за оренду у ці місяці будуть зараховані як оплата за наступні періоди. Але для цього потрібно ще заповнити заяву до виконкому міськради, бланк якої є в рішенні. Важливо: дія цього рішення не поширюється на орендарів, яким попередньо нараховувалась пільгова орендна плата у розмірі 1 гривня на рік та/або 1 гривня за квардратний метр.

І ще міськрада звільнила від сплати та нарахування по договорам земельного сервітитуту на березень і квітень. Цим правом зможуть скористатися ті підприємства, які вимушені були призупинити свою роботу через карантин. Детальніше про порядок у рішенні.

Гроші на розвиток

Плюс, влада вирішила фінансувати розвиток підприємництва у Вінниці та Десні. Підприємцям будуть виплачувати компенсацію податку ЄСВ за новостворені робочі місця. Цей механізм діятиме з 1 липня до 31 грудня 2020 року.

— Ми будемо компенсувати такому підприємству 1039 гривень за кожну найняту людину. Важливий фактор — аби не було заборгованості за ЄСВ, підприємство працює на території Вінницької міської ОТГ, а зарплата працівника — не менше мінімальної в Україні, — раніше говорив міський голова Сергій Моргунов.

Автоматично цей механізм не запрацює, потрібно подати заяви, бланки яких є в цьому рішенні.

Часткову компенсацію сплачених податків обіцяють мікро, малому і середньому бізнесу, які залучають кредити на розвиток власної справи. 

Міська влада буде повертати 50% від сплаченого ПДФО (в т.ч. і за найманих працівників) і єдиного податку, які сплачуються в місцевий бюджет. Ці кошти можна буде витратити на погашення відсотків по кредиту, розміром не більше 1 мільйона гривень зі строком погашення до 84 місяців. У рішенні є розлога пам’ятка учасника програми, а прочитати більше про цю міську програму можна за цим посиланням.

Вінничанам, нагадаємо, пропонують оформити соцвиплати за кошти міста.

 

Читайте також:

«Програми Уряду — не працюють»: що буде з бізнесами після закінчення карантину

Карантин і його наслідки: у Вінниці зареєструвалося 3,5 тисячі безробітних

Скільки коштує застрахуватись від COVID-19 та які виплати передбачені

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Игорь

    А що плата за встановлення земельного сервітитуту та оренда землі не одне і те ж саме? Крутят как хотят , а предприниматели между Горисполкомом и налоговой крутятся как г__но в проруби , давление со всех сторон. Ни от одних и других хорошего ждать не стоит...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up