Аномально теплий грудень приніс багато несподіванок вінничанам

Аномально теплий грудень приніс багато несподіванок вінничанам
Синоптики вже бояться робити довгострокові прогнози, особливо на Новий рік. За їх словами, такого теплого грудня ще жодного разу не було за всю історію метеоспостережень.

Аномальна погода внесла деякі корективи в настрої українців: люди не хочуть зустрічати Новий рік без снігу і з температурою з +10 градусів. От і читачка “20 minut.ua”  Дар’я пише: “Що за Новий рік та без снігу, хоть бери та з морозильної камери став сніг на стіл, щоб відчувався Новий рік”.  

Однак експерти,  вже знайшли кілька позитивних моментів у теплому грудні. За їх словами, така погода обіцяє українцям багато хорошого.

Ми спробували розібратися, як плюсова температура вплинула на економіку країни і на гаманці вінничан. У цьому сезоні пощастило тим вінничанам, які встановили у своїх будинках теплові лічильники. Завдяки незвичній погоді для грудня, ці люди  зможуть заощадити на комуналці до 50 відсотків - при плюсовій температурі батареї можуть бути ледь теплими, але при цьому в приміщенні збережеться комфортна температура.

Відео дня

Ще одна позитивна новина також пов'язана з комуналкою. Завдяки аномально теплому грудню в Україні різко знизилося споживання газу і вугілля, що дає надію нашій владі на те, що цей сезон буде безперебійним. Тож запасів палива має вистачити до самої весни.

Експерти підрахували, що з початку грудня було використано на мільярд кубометрів газу менше, ніж планувалося перед опалювальним сезоном. Якщо наступний місяць знову здивує теплою погодою, економія знову складе близько мільярда кубометрів.

Однак найбільш позитивною новиною, пов'язаної з теплою погодою, фахівці називають відмінний урожай, який збиратимуть наступного літа. Справа в тому, що тепла груднева погода гарантує збільшення врожаю в наступному році не менше, ніж на сім відсотків. Аграрії розповіли, що вологий та теплий грунт сприяє збільшенню кількості сходів майже у всіх регіонах України.

Що стосується прогнозу погоди на майбутні дні, то в Гідрометцентрі стверджують, що українці дочекаються морозу в новорічні свята. Сьогодні синоптики розповіли, що вже у вівторок, 29 грудня, у Вінницю прийде похолодання до 3 градусів морозу. До 3 січня в Україні буде морозно і сухо. На Новий рік снігу не очікується, і мороз буде переноситися набагато важче. Синоптики прогнозують, що морози протримаються з 29 грудня по 3 січня, після чого незначно потеплішає.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 грудня, у Вінниці  найтепліший день за 130 років

 

 



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • zerro

    >> Аномально теплий грудень

    це щоб москалики газом не шантажували
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up