Проведення ЗНО-2016 опинилося під загрозою зриву

Проведення ЗНО-2016 опинилося під загрозою зриву
В центрі оцінювання вилучили всю базу тестів. В зв'язку з цим не можлива підготовка до ЗНО в 2016 році. В міносвіти обіцяють вирішити цю проблему.

Про проблеми  Українського центру оцінювання якості освіти заявив його директор Ігор Лікарчук на прес-конференції "Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні: ситуація та перспективи".

Підставами для зриву ЗНО в новому сезоні Лікарчук називає вилучення під час службового розслідування серверів та всієї бази тестів. Також  застаріла техніка і відсутність фінансування  не додають плюсів для підготовки ЗНО – 2016.

- Для відновлення апаратного та програмного забезпечення, технологічного проведення зовнішнього незалежного оцінювання знадобиться не менше 10 - 11 місяців напруженої роботи команди програмістів. Крім того, потрібні кошти на проведення численних тендерних процедур, - сказав на прес-конференції директор центру.

Відео дня

За словами Лікарчука всього цього на сьогодні в  Українського центру оцінювання якості освіти  немає.

В міністерстві освіти теж поділяють сумні думки стосовно  перспектив наступних ЗНО.

За словами міністра освіти Сергія Квіта, вирішенням цього питання в міноствіті займуться найближчим часом.

- Я думаю, що ми все це подолаємо, проведемо ЗНО, але те, що він сказав, це абсолютно реалістичні загрози на сьогоднішній день. Загрози серйозні, але ми завжди в таких умовах, які є, і треба бути реалістами. Просто треба ці погрози відводити, всі питання вирішувати, - зазначає міністр.

Нагадаємо, що 21 липня розпочався обшук в Українському центрі оцінювання якості освіти. Тоді не затримали жодного працівника центру, але вилучили сервери та всю базу тестів. Обшук не завадив вступної кампанії 2015 року. Але як бачимо, дії Генеральної прокуратури можуть додати клопоту вінницьким вступникам у 2016 році.

Варто зазначити також, що у Вінницькій області 53 роботи ЗНО оцінили на 200 балів.

На 47 позиції рейтингу найкращих навчальних закладів за результатами ЗНО  опинився Вінницький технічний ліцей, на 68 - Фізико-математична гімназія №17 та 123 стрічку очолила Гуманітарна гімназія №1 імені Пирогова.

 

.





 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Egor Nikolaev

    Ну не знаю, мені здається, що ніхто нічого не відмінятиме. Тому готуйтесь вже зараз. Доречі, можу поділитись посиланням на онлайн-платформу підготовки до ЗНО: http://online.zno.ua/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up