«Вінниця. Історія іншого часу». Презентували книгу про Прекрасну Епоху міста

«Вінниця. Історія іншого часу». Презентували книгу про Прекрасну Епоху міста
Три роки кропіткої праці – і нарешті результат. У оновленому готелі «Франція» історик Олександр Федоришен презентував книгу «Вінниця. Історія іншого часу».

- ..її важко назвати звичайною книгою. Це своєрідний паперовий хроноскоп (від грецького χρόνος – час і σκοπέω – дивлюсь) – фантастичний пристрій, здатний демонструвати події, що відбуваються в іншому часі, - цитує вступ до книжки Олександр. - В нашому випадку це мить історії міста Вінниці, де за відправну точку слугує кінець літа 1914 року. Belle Époque (Прекрасна Епоха) – період останніх десятиліть ХІХ століття і до початку Першої світової війни, який став унікальним відрізком для долі світу, країни… і нашого міста.

На презентацію книжки в конференц-залі готелю «Франція» зібралось чимало зацікавлених людей. Авторами ідеї та реалізації подарункового путівника Вінницею 1914 року були власник готелю «Франція» Сергій Капуста та засновник вінницького міського товариства колекціонерів Андрій Гродецький. Придбати її поки що можна лише в готелі "Франція".

Відео дня

- Насправді така штука, яка називається хроноскоп, вона існує, - розповідає Олександр. – Це своєрідний годинник, пристрій, візуально подібний до барометра, за допомогою якого порівнюють два часи. В фантастичній літературі це така собі машина часу. Як у книзі про Гаррі Поттера: раз – і через годину перескочив. А в нашій книзі – на 100 років назад.

Презентація хроноскопу «Вінниця. Історія іншого часу» проходила в формі питання-відповідь. Модератором і співрозмовником автора був його давній друг, літературознавець Олександр Велешені. Як зауважив Олександр-історик на своїй сторінці в Facebook, Велешені це «людина, яка знається на таких серйозних справах, як презентація книги».

Олександр Велешені відзначив, що читаючи книгу, він на собі перевірив, як той хроноскоп гарно працює. У мережі Facebook читачі також діляться першими враженнями.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Чудова презентація.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up