Юнаку, що торік на Infiniti скоїв смертельну ДТП біля «Грошу», винесли вирок

Юнаку, що торік на Infiniti скоїв смертельну ДТП біля «Грошу», винесли вирок
  • Повністю визнав вину і відшкодував збитки потерпілим. Через це покарання отримав не суворе.
  • Вирок 24-річному Костянтину Писарчуку за скоєну ним аварію винесли вчора, 28 квітня.
  • Водій машини таксі, в яку врізалася Infiniti в березні 2019-го, не вижив після травм. 

Про рішення у справі цієї моторошної ДТП, яка сталася торік під ранок після свята 8-го березня, повідомили вчора на сайті Вінницького міського суду. Обидві машини-учасниці аварії тоді перетворилися на металобрухт. Водіїв і пасажирів забрали до лікарні. Припускали, що хлопець, який кермував елітним авто, був не тверезий.  

«Суд визнав винним 24-річного водія Infiniti», — каже про результат судового розгляду прес-служба Вінницького міського. Вона нагадує обставини розгляду, коротко переказує позиції учасників процесу і підсумовує:

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд (…) призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, а також на рік позбавив права керувати транспортними засобами. Одночасно, відповідно до вимог статті 75 КК України, суд звільнив засудженого від відбування основного призначеного покарання, встановивши іспитовий строк — 2 роки. Якщо упродовж цього часу чоловік знову вчинить новий злочин, то відбуватиме призначене покарання в повній мірі».

Відео дня

Як розповідав минулого року 20minut.ua, загиблий був на автомобілі Chery Tiggo, в який в’їхав ззаду водій на Infiniti. В результаті зіткнення елітну автівку занесло в паркан заправки, а таксі — врізалося в стовп. Госпіталізували обох водіїв і двох пасажирів Infiniti. Останні отримали незначні травми. Лишень Олег Олексієнко був у важкому стані. На його порятунок збирали гроші в соціальних мережах.

Як так сталося, що за аварію, яка призвела до смерті людини — таксиста Олега Олексієнка — покарання лишень «умовне»?

Далі читаємо в інформації судової прес-служби про вирок, якого ще в Єдиному реєстрі немає, наступну інформацію. У судовому процесі брала участь представниця сторони загиблого таксиста. Ось як виклав її позицію Вінницький міський суд:

«Представник потерпілого суду пояснила, що коли її повідомили про дану подію, вона поїхала до лікарні, де вже був обвинувачений. Також, жінка зазначила, що обвинувачений взяв на себе усі витрати на лікування та поховання потерпілого. Більше того, представник потерпілого просила суд обвинуваченого взагалі ніяк не карати. На її думку хлопець усе зрозумів та зробив для себе належні висновки».

Раніше ми писали зі слів орендодавця таксиста, на чиї машині той їздив, що родина винуватця аварії одразу ж взялася допомагати в лікуванні Олегу Олексієнку. На той момент таксист був у медикаментозній комі, прооперований, стан — вкрай важкий.

І на слуханнях, за судовою інформацією, підсудний розповідав про свою участь в порятунку таксиста:

«Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину (…). Просив суд суворо його не карати, повідомив, що зробив для себе належні висновки і добровільно відшкодував потерпілим в повному обсязі матеріальну та моральну шкоди».

А другим потерпілим у справі ДТП біля «Грошу» визнали одного з пасажирів Infiniti Q50, хоча свідки на місці бачили, що в авто також була дівчина. Вона в новині Вінницького міського суду про вирок не фігурує. Ймовірно, була фізично не травмована.

«Допитаний в судовому засіданні потерпілий пасажир повідомив, що претензій до обвинуваченого він не має, оскільки останній відшкодував йому кошти», — переказала позицію другого потерпілого пасажира прес-служба суду.

Ще, нагадаємо, одразу після аварії в салоні Infiniti свідки сфотографували пляшку з-під вина. Поліція інформувала, що водія перевіряють на стан сп’яніння. Проте надалі журналістам не прокоментували результати освідування керманича. Тепер про це не бачимо інформації в судовій новині.

Зате 20minut.ua вдалося швидко дізнатися про суму застави, сплачену юнаком невдовзі після арешту: більше 153 тисяч гривень внесли за його звільнення з-під варти.

Обставини справи, які підтвердилися в судовому слідстві, дали також в повідомленні суду:

«В ході судового розгляду стало відомо, що у березні 2019 року 24-річний водій автомобіля марки «Infiniti Q50», рухаючись по вулиці Келецькій у місті Вінниці, допустив зіткнення з іншим автомобілем, який з’їхав із проїзної частини та наїхав на металеве огородження й електроопору. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир «Infiniti Q50» дістав травми середньої тяжкості, а водій іншого авто отримав тілесні ушкодження, які згодом стали причиною смерті».

Санкція статті, за якою притягували до відповідальності Костянтина Писарчука, каже про позбавленні волі від трьох до восьми років (порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого). Тобто покарання призначили в межах санкції. Крім того, врахували пом’якшуючі обставини: повне визнання вини, каяття, відшкодування шкоди, тому звільнили від реального відбування строку.

«Виходячи із загальних засад призначення покарання, суд врахував думки потерпілих, те, що обвинувачений раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання, добровільно відшкодував завдану шкоду, щиро розкаявся у вчиненому», — коментує прес-служба.

Надалі, як пояснили в суді, засуджений зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений сторонами чи представником державного звинувачення. Рішення стає чинним, нагадаємо, після апеляційної інстанції або якщо апеляційний скарг протягом місяця ніхто не подав.


Читайте також:

Застава в мільйонах? Які рішення прийняв суд за арештами по справі солі

За мить до розв’язки. Кілька гучних судових процесів перетворилися на закриті справи

Конфлікт інтересів? Головою міського суду стала дружина першого заступника прокурора області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (75)
  • Василий Домашний

    потом судья пойдет на пенсию с чистой совестью и будет пожизненно получать 50000 гр а этот человек после истечени срока  если к нему не будет применена амнистия совершит следующее преступление и опять признает свою вину и т д
  • Юрий

    Заголовок неправильный. Не "вынесли приговор", а отпустили без какого-либо наказания
  • віктор

    Приймаючи такі рішення наша "правоохоронна" система вказує на те, що якщо потерпілі хочуть покарання для таких г"ндонів, то потрібно вчиняти самосуд.
  • віктор

    вибіркове правосуддя. сУДДІ і пРокурори шкури продажні. ПІ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up