Подробиці моторошної ДТП на Келецькій: що з таксистом та хто був за кермом «Infiniti»

Подробиці моторошної ДТП на Келецькій: що з таксистом та хто був за кермом «Infiniti»
Фото: прес-служба поліції / соцмережі
  • Родина Костянтина Писарчука, водія «Infiniti», заявляє, що будуть відшкодовувати лікування таксиста з «Chery Tiggo»;
  • У таксиста Олега Олексієнка немає своєї машини — він користувався автівкою знайомого. У лікарні чоловік ще не прийшов до тями.

Ранком 9 березня у Вінниці на вулиці Келецькій сталася моторошна аварія: уламки «Infiniti» та «Chery Tiggo» розкидало на кілька десятків метрів навколо місця ДТП. Постраждали четверо людей, двоє з яких, водії, залишилися в лікарні.

За попередньою інформацією слідства, «Infiniti» рухався Келецькою в сторону мікрорайону «Вишенька» та в’їхав в авто таксі «Chery Tiggo», який був попереду.

За кермом елітного автомобіля «Infiniti» був 23-річний вінничанин Костянтин Писарчук. За даними Єдиного реєстру МВС, машина 2017 року випуску, в Україні зареєстрована в травні 2018-го. На сайті auto.ria таку машину продають у середньому за 27 тисяч доларів.

Відео дня

У поліції повідомляють, що в салоні авто, крім Костянтина, були ще двоє людей віком 23 та 14 років. Їх у лікарні не залишили — вони отримали незначні травми. У водія відібрали зразки крові для аналізу на вміст алкоголю чи наркотиків. За попередньою інформацією, він мав ознаки, які вказували на нетверезий стан.

Одразу після аварії слідство почало розслідувати кримінальну справу. А надвечір уже була готова підозра для Костянтина Писарчука за частиною 2 статті 268 Кримінального кодексу. Йому загрожує ув’язнення на термін до 8 років.

Про таксиста на «Chery»

«Chery Tiggo» керував вінницький таксист Олег Олексієнко. Він знаходиться у важкому стані в лікарні.

У facebook-спільноті служби таксі «Форсаж» через кілька годин після ДТП опублікували повідомлення, що чоловіку збирають гроші на лікування. Ми дізналися трохи більше про цього чоловіка.

Олегу 58 років. Він не мав власного авто, а для роботи в таксі машину орендував у знайомого Євгенія Капітанчука. Ми поговорили з Євгеном та дізналися про стан водія.

— Я так зрозумів, що з рідних у нього є двоюрідна сестра, з якої вони давно не спілкуються, — каже Євгеній. — Близька родичка, яка зараз знаходиться з Олегом — його тітка. Їй уже більше 80 років. Вона продавчиня на ринку. Номер картки, яку ми закидали в спільноту таксі для допомоги, належить сину цієї жінки (Сергій Шеремет, — авт.).

Капітанчук говорить, що зустрічався з батьком водія «Infiniti». Розповідає, той пообіцяв, що все лікування для Олега будуть відшкодовувати. І вже почали купляти ліки.

— Тому гроші, які надходять на картковий рахунок, будуть зберігатися до одужання Олега Олексієнка, — каже Євгеній. — Буде період реабілітації, вони йому ще знадобляться.

Капітанчук розповідає, що водій таксі досі не прийшов до тями.

— Стан важкий. Його вивели з коми в медикаментозний сон, — каже чоловік. — Легені розірвані. Селезінку видалили. Печінка, нирки — внутрішні органи сильно постраждали. Робили операцію на голові.

Власник авто, на якому їхав таксист Олег у момент аварії, каже, що батьки водія «Infiniti» Костянтина справили на нього добре враження.

— Постійно в лікарні, йдуть на контакт, — каже Євгеній. — Уже почали купляти необхідні ліки для Олега.

Про водія «Infiniti»

Костянтин Писарчук був за кермом елітного авто в момент ДТП. Йому 23 роки. Хлопець — фізична особа-підприємець, айтішник. У реєстрі юридичних осіб зазначено, що він, зокрема, займається виданням комп’ютерних ігор, програмного забезпечення.

— В машині він знаходився з друзями. Ніхто з них нічого не пам’ятають, — каже Олександр, батько Костянтина. — Пам’ятають тільки лікарню. Оголосили підозру (Костянтину, — авт.), адвокати займаються цим питанням. А ми займаємося лікуванням потерпілих.

Олександр Писарчук говорить, що його родина взяла на себе всі витрати з лікування постраждалих у ДТП. Зауважує, що стан здоров’я сина погіршується.

— Сталася біда, — каже чоловік. — Біда для всіх. Раніше в Костянтина ніяких порушень не було. Він поміркована нормальна людина. Це його перша машина. Він сам на неї заробив.

Родина Писарчуків займається бізнесом. У реєстрі юридичних осіб є інформація, що члени сім’ї володіють фермерським господарством.

У мережі є дані, які Костянтин сам розміщав про свою машину. «Машина куплена в США в кінці 2017 року, — писав Костянтин на автосайті. «Виїхала у квітні 2018 на дороги міста Вінниці, дуже динамічна й комфортна машина».

Сторінку у facebook хлопець уже видалив чи заблокував. Але користувачі мережі зберегли кілька фото звідти. Також є ще фото з інстаграму.

Про запобіжний захід

Затримали Костянтина після ДТП 9 березня. Сьогодні, 11 березня, у Вінницькому міському суді йому мали обирати запобіжний захід на час розслідування аварії. Але його не обрали, бо захист заявив відвів судді.

Адвокат висловив думку про упередженість судді. Аргументував тим, що засідання планувалося на 12 березня, але чомусь його перенесли на день раніше. Тому судовий розгляд закрили, справу відправили на перерозподіл.

За словами прокурора, термін затримання Костянтина спливає о 5:25, 12 березня.

— Ранку? — уточнює суддя.

Прокурор відповів ствердно.

Одразу після засідання ми зателефонували прес-секретарю прокуратури області Ірині Вихованець. Запитали, чи відпустять підозрюваного, якщо в суді не встигнуть обрати міру запобіжного заходу.

Ірина сказала, що термін затримання підозрюваного закінчується приблизно о 18:30 вечора, а не ранку. Відтак буде ще цілий день на те, щоб обрати міру запобіжного заходу.

На суді Костянтин вів себе спокійно. Обличчя з правої сторони було в зеленці. Він сидів прикутий кайданками до поліцейського.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (159)
  • Анонім

    Расскажите как Костик ездит на ВПИСКИ...
  • Николай Энэми

    Судя по стилю написания статьи этого айтишника уже откупили.

    Жора reply Николай Энэми

    Святi грошi роблять все !
  • Кирило

    Он любитель поездить на разные "вписки", трезвыми оттуда не едут...
    То, что заработал - это не снимает с него вину, и пусть молится, чтоб таксист остался жив.
  • Жора

    Ну и поскольку это ТОП тема, то хочу в качестве рекламы сообщить  одному , ну не знаю даже как его назвать... вообщем как он говорит....-Я могу убить и мне ничего не будет... -У меня справка... (справка понято из Ющенко).    Знаю его жена читает 20 мин......  Так  вот даже Малец  (за убийство в Агрономичном) будет сидеть за убийство , если его даже признают психически  больным...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up