Він її 9 годин гвалтував, а міліція… кривдника відпустила

Він її 9 годин гвалтував, а міліція… кривдника відпустила
Побита, пограбована, зґвалтована. Олена (42) просила не показувати її обличчя. Її діти не знають, що сталося. Середній син – майже такого ж віку, як ґвалтівник
Кіна не буде. 42-річну Олену незнайомець затягнув у машину під магазином і вивіз у п’ятничанський ліс, де бив і ґвалтував дев’ять годин поспіль. Було упізнання. Але слідчі повірили юнаку, а не жінці

Викрадення, грабіж, побиття, зґвалтування. Було чотири злочини. Але справи – жодної. Олена (прізвище є в редакції) думає, що її насильник заплатив у міліції, раз його «липове» алібі виявилося вагомішим за слідчі експерименти, на яких вона впізнала його і машину.

Цій вінничанці 42 роки. Працювала продавцем. Має трьох дітей. Її син не набагато молодший від юнака, якого жінка називає своїм катом.

- Він був неадекватний. Кричав: «Не дивися, не піднімай голову», щоб я його не бачила зовсім, - розказує Олена. - Але я його роздивилася ще в дзеркалі автомобіля, коли він мене віз у ліс. Там якісь «пахучки» висіли в пляшечках. По цих пляшечках і по оббивці салону я потім впізнала машину одразу ж.

Суцільний синець
Олена поверталася з роботи і зайшла в магазин купити дещо по дорозі додому. Чоловік з нею говорив по телефону приблизно о 18.30 вечора, через п’ять хвилин щось нагадав і передзвонив знов – телефон був вимкнений.

- Я подумав, батарея сіла або що, - говорить Володимир. – Через півгодини, куди тільки не дзвонив. Не знав, де шукати. А він тоді з неї вже знущався. До четвертої ранку. Завіз у п’ятничанський ліс.

За словами Олени, незнайомий їй молодий чоловік вхопив її за руку біля магазину, затягнув на заднє сидіння машини, заблокував двері й відібрав телефон.

- Я кричала, а він: «Ти сука, твар, вб’ю тебе і похороню…». В лісі він мене випхав з машини, кинув на землю і почав бити й знущатися, - розказує жінка. – Я втрачала свідомість. Коли приходила до тями, він знов мене бив ногами…

- Він змушував її повзати і траву їсти. Мало того, що було, він ще й так знущався, - додає Володимир. - Він душив її, коли кричала, бо на шиї п’ятірня лишилася.

Подружжя показало фотографії слідів побиття, які зробив Володимир. Олена чоловіку не хотіла казати про зґвалтування, але синці сховати бути неможливо. 

- На спині, на руках синці. Ноги – взагалі суцільний синяк, - розказує Володимир. – А експерти всього цього не побачили. Написали, що вона об шафу вдарилася і сама собі пальці на шиї поставила.



Слідчий схитрував?
Олена заявила в міліцію на другий день. А щойно ґвалтівник її відпустив, пішла до сестри, а не додому. В сестрі вона змила сліди страшної ночі і зняла біль алкоголем. Міліція відкрила кримінальне провадження, втім ні один із трьох слідчих не зрозумів бажання жінки помитися і випити після того, що пережила.

У висновках експертів написано, що слідів зґвалтування немає, зате є стан алкогольного сп’яніння, що зіграло не на користь заявниці. Через півтора місяці слідчий закрив провадження за відсутністю події злочину.

- Він казав, що слідство зайшло в глухий кут, але матеріли лежатимуть в нього до нових даних, і попросив розписатися, що я заходила в прокуратуру, - говорить Олена.

- Він підсунув їй папір про закриття справи, - каже Володимир. – А потім, коли я найняв адвоката, тягнув, не показував матеріалів. Коли вже строки оскарження минули, виявилося, що Лена підписала постанову про закриття.

Оскарження постанови слідчого через суд нічого не дало. І перший заступник прокурора області Олені відповів на її скаргу: «Опрацюванням зібраних доказів факт зґвалтування свого підтвердження не знайшов… Відмовлено у відкритті провадження по вашій скарзі та скарзі вашого адвоката у зв’язку з пропущенням строків її подання».

У юнака - алібі
- Він заплатив, - має одне пояснення Олена.

Він – це 27-річний юнак, якого вона упізнала на слідчому експерименті. Той, хто міг стати підозрюваним, живе у Вінниці, а працює у Києві охоронником. Відеозапис з прохідної столичної фірми слідство назвало доказом його непричетності до злочину, заявленого Оленою.

- Його адвокат приніс відео чортзна якого року. Тоді роздягнені ходили, а він на запису в куртці. Це алібі? – дивується Володимир. – В цей час його на фірмі не було. Його змінник сказав, що замість нього працював, коли це сталося. Але наша міліція не поїхала в Київ опитати цю людину.

Натомість адвокат Сергій Глєбов, на клієнта якого вказала Олена на упізнанні, каже, що всі докази непричетності юнака є. Жінка, мовляв, наговорює. Але пояснити, навіщо їй це потрібно, адвокат не зміг.

Журналіст просила адвоката допомогти зв’язатися з 27-річним Михайлом, бо за номерами із матеріалів справи додзвонитися не змогла (один «неправильно набраний номер», другий – «поза зоною»).

- В мене немає його телефону. Не підтримую зв'язок, - сказав Сергій Глєбов і назвав справу зґвалтування пройденим етапом.

Через відділ комунікацій обласної поліції заступник начальника слідчого управління Олександр Солдатов запевнив, що алібі юнака перевірене. Він послався на рішення суду, яким відмовили жінці в поновленні розслідування. Мовляв, органи досудового розслідування в такому випадку вже нічого зробити не можуть. А до того, як він уточнив ситуацію в слідчого, то казав інакше: «Хай жінка до мене підійде, поновимо розслідування».

Ґвалтівник був під «кайфом»
В магазині, під яким затягнув Олену в машину, Михайло купив соки і багато води. Тож Володимир думає, що кат його жінки був під дією наркотиків чи психотропів.

- Цих, що нюхають, постійно сушить, - каже він.

Не жорстоким, а ненормальним називає свого ґвалтівника і Олена. Вона разом з адвокатом Віталієм Корпало пише скарги на бездіяльність слідства. Адвокат каже, хай зґвалтування не довели, то тілесні ушкодження та грабіж в цій історії теж мали місце.

Але чомусь на побої слідчі закрили очі, так само, як на відібрані в Олени 140 гривень і мобільний телефон. Отримали докази непричетності Михайла до зґвалтування – і справу просто закрили. Чому не стали шукати іншого вірогідного злочинця, якщо Михайло – не той? Чому не перекваліфікували провадження, скажімо, у незаконне позбавлення волі людини, якщо зґвалтування довести неможливо?

В матеріалах адвокат Корпало бачить самі «ляпи». Наприклад, що опитали не ту продавщицю магазину, як свідка. Подія була 11 травня, а “свідок” працювала 12 числа. Що стосується машини «ДЕУ Ланос», яку Олена упізнала на слідчому експерименті, то слідство сказало: автівка належить брату Михайла, і вона стояла тієї ночі в гаражі. Врешті в матеріалах справи є огляд машини, а експертизи на відбитки жінки та інші сліди немає. Адвокат знайшов в інтернеті оголошення про продаж цього “Ланоса”. В оголошенні продавець - Михайло, вказаний його мобільний телефон. 

 

“Злочин - очевидний!”
Віталій Корпало (36),
адвокат

- Фактично приховали злочин. Очевидний злочин! Скромна, мама трьох дітей, верталася з роботи. Це не те, що йшла з дискотеки в три ночі. Ну, зайшла до родички, на нервах випила 50 грамів. Не щодня ж її ґвалтують! Вона потім все розказала, показала, упізнала його і машину. Але все це залишилися поза увагою міліції. Виходить, можна всіх насилувати, а потім принести якусь довідку, взяту незрозуміло де, і все буде нормально?
Слідство провели халатно, однобічно, з виправдовувальним нахилом та фіктивними документами. Зараз реформа МВС, говоримо про якийсь професіоналізм. Але професіоналізмом тут навіть і не пахне.
 

Відео дня
blockquote>

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Оксана

    якщо він її бив,гвавтував 9 годин,заставляв їсти траву,то чого ж так мало синців,тільки збоку 1,як від одного удару,знаєте якою б вона вийшла після такого побиття........?? і взагалі, як вона з того лісу добралася до сестри,така хвора?
  • Анонім

    Цікаво подивитись на того Геркулеса,що 9 годин може...... Хоча б глазком поглянути на цей витвір природи)))))))

    Дарья reply Анонім

    Він 9 годин аж ніяк не може, в статті же сказано, що він над нею знущався, не бачу в цьому нічого цікавого. Тут плакати потрібно.
  • Анонім

    Снова статья про тёмное дело и снова множество нестыковок... почему в 4 утра после ночи отсутствия она пошла к сестре , а не к мужу и детям или в милицию ? зачем сразу мыться и сутки бухать ? и только на вторые сутки идти писать заявление в милицию !!! ланос не тот автомобиль из которого нельзя выйти ,даже на ходу! в 18,30 в мае светло и если тебя тянут насильно в автомобиль т.е. ты не хочешь туда ! это услышат и увидят ВСЕ в округе(можно и поорать!). я думаю есть ещё много чего что в статье не написали .... как то так .
  • Дарья

    Бідна жінка, таке пережити протягом 9 годин, та ще й не покарали зловмисника, як так можна. Тепер, що кожен може собі гвалтувати і носити хабарі і не відповідати за скоєне. Чи як? Тоді навіщо взагалі така поліція.

    Anonymous reply Дарья

    уважаемая Дарья! вы уже откровенно раздражаете  своими псевдоположительными комментами  под каждым пабликом.

    сколько вам за это платят?

    Дарья reply Anonymous

    А що пане поліцейський чи як вас там, я вас чимось образила?

    Anonymous reply Дарья

    да, полицейский. такой как ты полицейский)

    Anonymous reply Anonymous

    не обидела а раздражаешь своим лицемерием

    Дарья reply Anonymous

    Ти мене також роздражаєш, і як бути і з цим?

    Anonymous reply Дарья

    дуэль?

    Дарья reply Anonymous

    Вибір зброї за тобою.)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up