Викрадення людей. За студента вимагали у сто разів більший викуп, ніж за іноземця

Викрадення людей. За студента вимагали у сто разів більший викуп, ніж за іноземця
Усіх викрадачів затримали за гарячими слідами (фото обласної поліції)
За вінницького студента вимагали мільйон, а за немирівського азейбарджанця 10 тисяч. Перше викрадення було у Вінниці на Соборній 3 березня. Друге – 6 березня в Немирові. Обидва випадки – справа рук різних злочинних групувань.


Звільненням заручників, затриманням бандитів, а ще - боротьбою з валютниками, нелегально озброєними людьми та продавцями амфетаміну хвалився сьогодні, 11 березня, на брифінгу начальник обласної поліції Антон Шевцов. Він звітував про останні розкриття, які стали результатом профілактично-оперативного відпрацювання регіону, оголошеного ним одразу після призначення у Вінницю. Найбільш резонансні із цих розкриттів – зі звільненням заручників.

На Соборній 3 березня ввечері силою затовкли у машину 19-річного студента, а потім вимагали за нього викуп розміром в мільйон гривень.

- Біля 22.30 четверо зловмисників силою посадили в автомобіль БМВ вінницького 19-річного студента, - каже Антон Шевцов. - Хлопець займався ІТ-технологіями. Вивезли його в Стрижавку. При цьому шляхом погроз вимагали заплатити за звільнення мільйон гривень. Потім його незаконно утримували в готелі. Хлопцю вдалося зв’язатися з родичами і повідомити, що його викрали.

Відео дня

У студента чомусь не забрали мобільний телефон, і він комусь з родичів написав СМСку.

- Бандити, видно, недосвідчені або неправильно спланували, - каже начальник поліції.

Чому саме цього хлопця викрали, зараз слідство встановлює. Чому саме мільйон вимагали – начальник поліції пояснити не зміг.

- Складно зрозуміти психологію злочинця, - каже він. - Чому не два? Не три чи не 500 тисяч? Ну, мільйон і мільйон.

Називати навчальний заклад, звідки жертва викрадення, Антон Шевцов відмовився в інтересах слідства. А про викрадачів дещо розповів:

- Співробітники карного розшуку апарату управління та райорганів спрацювали, в Погребищенському районі затримали цих викрадачів. Членами злочинної групи виявилися два мешканця Калинівки 84 і 86 року народження, мешканець Вінниці 96 року і житель Вінницького району 93 року народження.

Усі ці молодого віку чоловіки вже арештовані. Їм оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – вимагання та незаконне позбавлення волі  людини за попередньою змовою групою осіб.

За такими ж статтями провадження розслідують через інше викрадення, яке було  через три дні потому – 6 березня в Немирові. Там банда чоловіків із Вінницьких Хуторів викрала громадянина Азейбарджану заради 10 тисяч відкупних, які змушували заплатити його жінку-немирівчанку. 

- Мешканка Немирова повідомила, що невідомі викрали її чоловіка, громадянина Азейбарджану і вимагали викуп за нього 10 тисяч гривень, - говорить Антон Шевцов. – Близько 21.00 зловмисники посадили його в машину і повезли в невідомому напрямку. Потерпілого утримували в будинку, били, вимагали викуп… Співробітники карного розшуку і Немирівського райвідділу затримали підозрюваних.

 

Як уточнили згодом у відділі комунікацій обласної поліції, це було на наступний день - під час передачі суми, яку вимагали злочинці.

- Підозрювані – два мешканця села Вінницькі Хутори 78 і 81 року народження. Вони раніше судимі. Життю потерпілого зараз нічого не загрожує, - говорить Антон Шевцов. – Що мене радує в цьому зв’язку: обидва факти, досить кричущі на сьогоднішній день, викрадення і захоплення заручників, розкриті за гарячими слідами практично. Досить оперативно спрацювали всі служби.

Докладніше про розкриті останніми днями злочини – дивіться на відео нижче. На них Антон Шевцов розповідає також про ліквідацію лабораторії з виготовлення амфетаміну в Ладижині, вилучення арсеналу зброї в Іллінцях та про боротьбу з незаконними валютними операціями.

- Ми планували цей брифінг у середу, але в силу тих подій, про які ви знаєте, - каже Антон Шевцов про акцію автомайдану, - ми вирішили його перенести. Щоб не було такого бачення, що ми до чогось приурочили… Скажу, що рівень криміногенної ситуації в нас певним чином вирівнюється, він стабільний. Підрозділи національної поліції реагують на ситуації, які у нас відбуваються.






 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:09 Додому «на щиті» повертається Денис Новіцький з Вінницьких Хуторів 20:19 На Вінниччині двоє людей незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах 19:23 Метеозалежним приготуватися: до Землі наближається потужна магнітна буря 18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up