Міліціонери катують Завіруху і "компанію"?

Міліціонери катують Завіруху і "компанію"?
До затриманих, які підозрюються у вчиненні збройного нападу на працівників міліції, застосовувались заходи фізичного впливу. Про це повідомила омбудсмен Валерія Лубковська.

Представники Офісу Омбудсмана в ізоляторі тимчасового тримання ГУМВС України в Києві опитали затриманих, переглянули службову документацію щодо процесуальних дій із затриманими з моменту фактичного затримання, медпрацівник Секретаріату Уповноваженого провів медичний огляд затриманих - про це йдеться на офіційному сайті Уповноваженого з прав людини. 

«Нами встановлено низку порушень прав затриманих з боку правоохоронців, які здійснювали затримання. По-перше, це протиправне застосування до неповнолітніх заходів фізичного впливу під час затримання і в ході конвоювання та в кабінетах Деснянського РУ ГУМВС України в м. Києві.  Неповнолітні заявляють, що не здійснювали опору під час фактичного затримання, тож законні підстави застосовувати силу мають бути ретельно з’ясовані», – зазначила Уповноважений з прав людини Валерія Лубковська.

Як повідомила Валерія Лутковська, медик виявив на тілі одного з затриманих тілесні ушкодження, йому мають зробити рентгенографію грудної клітини.

Крім того, за словами Уповноваженого з прав людини, перевірка виявила й інші порушення. Зокрема, порушувалось право на захист. Затриманим мали негайно надати безоплатну правову допомогу, але зробили це лише через 4 години 45 хвилин.
Нагадаємо, в ніч на понеділок, 4 травня, в Києві розстріляли міліцейську машину з колишніми беркутівцями. Двоє міліціонерів загинули, ще троє - у лікарні. Нападників було четверо. Трьох затримали, одного вбили. Серед затриманих - 17-річний вінничан Андрій Романюк. Пізніше арештували вінницьку активістку Віту Завіруху

Читайте також:
Активістка з Вінниці Віта Заверуха розстріляла двох екс-беркутівців у Києві?
Серед затриманих чи арештованих Віти Заверухи немає. Схоже, вона переховується
В київських „беркутів” стріляли вінничани. Терористи вони чи месники? 
Третя версія вбивства міліціонерів в Києві: спочатку була сварка

Відео дня

Віту Заверуху в соцмережах називають героїнею і плюються

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Артем

    На какой вы там майдан выходили, чего вы требовали.... Справедливости? Какая ложь.

    Все хотели привилегий для себя. Справедливых (читай оправдывающих) судов для себя. Власти для себя. Денег для себя.

    Какая ложь и несусветная чушь прикрываться такими понятиями, как свобода, справедливость, закон.

    Всем в этой стране нравится, когда по беспределу с теми, кто нам не по душе. Когда их убивают, сажают. Или когда судьи с улыбками отпускают современных героев, хотя по закону должны наказать.

    Вы хотите горя-априори вашим недругам. И благ себе и вашим друзьям.

    Найти силы попросить справедливости для врага - это и есть борьба за свободу и демократию.

    Иначе - вы просто лицемеры. Или тупые
  • Артем

  • Артем

  • Артем

    Теперь у нас новые герои...Нацисты-активисты.Пора "Хорста Весселя" разучивать...и "От Мааса до Мемеля"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up