Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)

Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)
Люди звинувачують Петра Бровка: “Ви пригріли біля себе злочинців”
  • Мешканці Могилева-Подільського поставили ультиматум меру Петру Бровку.
  • Сказали, що не будуть більше терпіти злочини його оточення. Вимагають припинити «безпрєдєл».
  • Хто у місті б’ється, палить машини і стріляє людей?
  • І що каже сам мер та члени його родини про мітинги в місті?

Минулого тижня у Могилеві-Подільському стріляли і палили машини. І натовп людей прийшов до готелю родини Петра Бровка. Вимагали, щоб мер вгамував своє оточення.

- Ми не будемо більше це терпіти! - кричали люди. – Даємо десять днів, щоб припинили підпали і стрільбу. Ваші Шевчуки вже всіх дістали!  

- Чого вони мої? До чого тут я? Не перекладайте з хворої голови на здорову, - просив Петро Бровко.

Відео дня

- Ваші Шевчуки, ваші! Ви їх розвели. Ви їх няньчили. Тепер вони роблять за вас брудну роботу, - вигукували люди.

- Думаєте, буде тримати всіх у страху? А ніхто не боїться, - звучав чоловічий голос.

- Для чого мені це? Поясність, для чого? – не переставав віднікуватися від претензій Петро Бровко.

- Для того, щоб сидіти в білій сорочці і розказувати, який ви хороший, Петрович, для того, - відповіли йому люди.

- Якщо не можете навести порядок, то немає місця вам! – випалила жінка-активістка.

- Я їх відігнав від себе, що ще можу зробити? – питав мер.

- Виженіть їх нах… звідси, - запропонували йому варіант. - В АТО відправте, хай там стріляють...

Шевчуки – це три брати, один із яких одружений на дочці міського голови й зараз знаходиться у слідчому ізоляторі. Зятя мера арештували й обвинувачують у замаху на вбивство. Ця історія не нова. А от свіжі факти злочинів у місті люди пов’язують із його братами. Їх постійно бачать біля Петра Бровка. Вважають його охоронцями. 
 


Зять сидить

У травні минулого року з вогнепальної зброї поранили могилівчанина Олександра Коломійця у стегно і сідницю. Він та його родичі теж були на мітингу. Активна учасниця – теща потерпілого Тетяна Глущак. Жінка розказала журналісту по телефону, що її зять погиркався із зятем мера і через два дні отримав три кулі в стегно і сідницю.

- Це було 10 травня, - каже вона. - А 8 травня був конфлікт в центрі міста, де був присутній наш мер. Він сидів на лавочці і нічого не зробив. Там Шевчуки побили одного хлопця, заступилися інші і потім вступився мій зять. Коли мали вже всі розійтися, Шевчук підійшов з поганими словами, щоб вони всі поділися. А зять мій: «кого ти тут хочеш розігнати». От через це Шевчук потім у нього стріляв із револьвера.

Лишень через п’ять місяців зятю мера, який має прізвисько «Шеф» і був депутатом міськради, оголосили підозру. Четвертий місяць «Шеф» у СІЗО і категорично заперечує свою причетність до травневої стрілянини. Він про це давав коментарі центральним телеканалам, коли ще був на свободі. Про це казав на судах. Зараз його дружина Христина Шевчук також каже: Сергія й близько не було до місця злочину, за який його судять…

Зятя мера Могилева-Подільського вже судять за спробу вбивства


Група, не група

Дочка мера Могилева-Подільського після мітингу приїхала до Вінниці і прийшла у редакцію, щоб пояснити безглуздість ультиматуму, поставленого її батьку.

- Як можна давати обіцянку, що не буде в місті більше злочинів, людині, яка до цих злочинів непричетна? - говорила Христина.

Вона каже, що і підпали, і стрілянини, - справа рук злочинної групи, яка спровокувала й мітинг. Усе, мовляв, для дискредитації її батька і заради влади в місті. Могилів, як говорить 26-річна дочка мера, не перетворився на суцільний безлад тільки тому, що її батько стримує контрабанду спирту, продаж наркотиків й так далі…

- Якщо не буде Петра Бровка, то труби зі спиртом із Молдови прокладуть не під, а просто над Дністром, - говорить Христина.

Вона назвала журналісту місцевих контрабандистів і наркодилерів поіменно. Більше того, розказала про свій зв’язок із одним з таких – із пораненим минулого тижня чоловіком на «Лексусі» (про це більше читайте найближчим часом на нашлому сайті - в інтерв’ю з дочкою мера).
 

Христина Шевчук показує відеозаписи з мітингу і називає людей, які там були, тітушками:

- Це були в основному хлопці з сусідніх сіл. Яке вони мають право говорити, місце Петру Бровку на посаді мера чи не місце. Хай знімають своїх голів сільрад.



- А хто керує цим злочинним угрупуванням, про яке ви кажете? – питаємо у співрозмовниці.

- Юрій Македон, - каже Христина про нардепа, який теж був на мітингу.
 


Сигнал простий

- Якщо комусь ще спалять машину, якщо когось ще Шевчуки поб’ють або встрілять, людей вже ніхто не стримає. Це попередження, - ось так звертався Юрій Македон до Петра Бровка та говорив, що приїхав на мітинг, щоб стримати людей, у яких наболіло.

Згодом у Фейсбуку нардеп написав, що акція в Могилеві мала результат – ще один Шевчук, молодший брат зятя мера, став офіційно підозрюваним у злочині.

 

- Усього є три Шевчуки, - пояснив згодом журналісту Юрій Македон. - У 2013 році один стріляв на дискотеці. Цю справу міліція заминала. Потім зять стріляв. Він зараз сидить в СІЗО. І третій Шевчук – дав хлопцеві биткою по голові на дискотеці нещодавно. От йому вже оголосили підозру і передають справу у суд.  

Питаємо у нардепа про «тітушок». Він каже, оточення мера буде називати людей бандитами, тітушками, іноплянетянами, ким завгодно, щоб захищатися.

- Вони хочуть розмити сигнал, - пояснює Юрій Македон. - А сигнал дуже простий: Шевчуки на дискотеці побили хлопця, який вступився за свою дівчину, бо вони до неї приставали. Були свідки, були інші потерпілі, які писали заяву в поліцію, але результату ніякого не було. Чого не було? Бо «попрацювали» зі свідками і потерпілими, і їм довелося забрати заяви. А побитий хлопець - не відмовився від звинувачень, й за це його родині спалили машину. Люди вийшли проти цього «безпрєдєла».

Чи буде акція, як планували, через десять днів? Депутат каже, що чув тільки про збір «антимайдану». Нібито на підтримку мера будуть зганяти бюджетників.  

- Сподіваюся, людям здорового глузду вистачить не виходити на антимайдан, - каже Юрій Македон. - А те, що заборонили в соціальних мережах ставити лайки під публікація про мітинг, то це було офіційно на нараді.

Тим часом в Могилеві розходяться ось такі листівки:  


Ось так реагує на мітинг Христина Шевчук - дочка мера і дружина "Шефа", якого судять за замах на убиство й називають правою рукою Петра Бровка:
 

 

Поліція пообіцяла

Також у день мітингу могилівчани сварилися з прокурором. Заявили, що не довіряють йому. Ставили питання начальнику поліції про розслідування останніх злочинів у місті. Що до них причетні люди з оточення мера, впевнені містяни.

Керівник поліції Валерій Жучковський сказав: мають коло людей, яких перевіряють на причетність до підпалу машини і до замаху на убивство, які були минулого тижня. До розслідування долучилося обласне управління. Злочинці загубили на місці одного зі злочинів важливий речовий доказ. Який? І хто ті злочинці такі? Про це начальник пообіцяв розказати людям пізніше, бо зараз інформація тільки завадить слідству.  

Йому повірили. Згодом у соцмережах люди писали про це. А ще – згадували старі історії братів Шевчуків, які мали б стати кримінальними справами, але десь загубилися. У поліції ж зафіксованих сьогодні два провадження, в обох - оголошена підозра.   
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 18:58 смс для Анечки 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up