Крали з бюджету гроші та фінансували криміналітет. Викрили масштабну схему шахрайства

Крали з бюджету гроші та фінансували криміналітет. Викрили масштабну схему шахрайства
  • За підозрою у шахрайстві затримали п'ятьох чоловіків. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Поліція розповіла, як діяла їх злочинна схема.

Вінницькі поліцейські викрили масштабну схему привласнення бюджетних коштів, які йшли на фінансування криміналітету. Про це розповіли у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

Члени організованої злочинної групи шахрайським шляхом привласнювали державні кошти Фонду гарантування вкладів. Вчора, 11 березня, у Вінниці та Києві оперативники провели обшуки за місцем проживання фігурантів. Вилучили грошові кошти та речові докази їх злочинної діяльності: підроблені паспорти та документи, мобільні телефони, грошові кошти, флеш накопичувачі, банківські картки та інше. Також зловмисникам оголосили про підозру.

Відео дня

— Серед шести активних членів угруповання були особи, які мали певний вплив в кримінальних колах. Один з них – громадянин Росії. Злочинна оборудка полягала в тому, що на підставі підроблених документів зловмисники з допомогою сторонніх осіб, які за винагороду видавали себе за дійсних вкладників неплатоспроможних банківських установ, отримували грошові кошти з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, — розповідають у поліції. — В подальшому, за наявною інформацією, привласнені злочинним шляхом мільйони гривень бюджетних коштів йшли на фінансування криміналітету.

За такий злочин п'ятеро підозрюваних маже сісти за ґрати до 12 років з конфіскацією майна.

Прокоментували ситуацію і у прокуратурі Вінницької області. Там уже мова про шістьох фігурантів справи.

— Повідомлено про підозру 3 членам організованої злочинної групи, які шляхом обману упродовж минулого року заволоділи 391 тисячею грн Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, видаючи сторонніх осіб у банках-агентах Фонду як дійсних фізичних вкладників неплатоспроможних банківських установ (ч. 4 ст. 190 України). За даними слідства, 6 учасників стійкого злочинного об'єднання, володіючи інформацією з Реєстру відшкодування вкладникам для здійснення виплат, підшукували сторонніх осіб, підробляли документи дійсних вкладників, перед якими у банків є фінансові зобов’язання, та за грошову винагороду направляли цих осіб до банків – агентів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, де вони отримували грошові кошти, які призначалися для вкладників, — йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури області. — За місцями проживання, реєстрації підозрюваних проведені обшуки, до суду підготовлені клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходи до встановлення місця знаходження інших учасників організованої групи.

 

 

Читайте також:

Поліція шукає вінничанина Олександра, якого підозрюють у крадіжці

Бив кастетом та ногами. Затримали чоловіка, який напав 78-річну пенсіонерку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    дуже масштабну?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up