Колишній міліціонер і діючий ресторатор тримали на Старому місті нарколабораторію

Колишній міліціонер і діючий ресторатор тримали на Старому місті нарколабораторію
Стопкард з оперативного відео СБУ. Колишній капітан міліції (28) ставить свій підпис на протоколі, але в організації мережі виготовлення і збуту амфетаміну не зізнається
В чотирьох кімнатах приватного будинку на Старому місті стояла апаратура, колби, валялись коробки від препаратів і блістери з пігулок. Робочий безлад застала група захоплення СБУ в хаті на околиці Вінниці. А виробляли тут амфетамін і метамфетамін. Близько кілограма за добу розходилося постійним клієнтам в розважальних закладах міста й не тільки. Приїздили по „товар” навіть східняки-сепаратисти...

Співробітники Служби безпеки України у Вінниці викрили і припинили діяльність нарколабораторії, яку організував колишній співробітник міліції. Вони розповіли, що 28-річний вінничанин недовго попрацював у відділі боротьби з наркотиками. Вивчив систему, схеми, добув рецепти й зв’язки. Далі пішов на вільні хліба.

Перекваліфікувався міліціонер в хіміка приблизно рік тому. Відколи звільнився з органів, мабуть, і почала приносити прибутки лабораторія. Колишній капітан міліції придбав «BMW X5», а у власності його родичів почали з’являтися квартири в мікрорайоні «Поділля»...

Цікаво, що якийсь час цей міліціонер працював дільничним інспектором і опікувався якраз територією того мікрорайону, де пригледів потім хатинку, подалі від сторонніх очей. Її й взяв в оренду для обладнання лабораторії з виготовлення синтетичного наркотику. Як кажуть тепер в СБУ – ця лабораторія була однією з найбільших в Україні і працювала на цілу мережу збуту. „Годувала” синтетикою не тільки Вінницю, а й Київ, Одесу, Херсон, наприклад.

В орендованій хаті виготовлялися великі партії аметаміну і метамфематіну за допомогою прекурсорів та необхідних хімічних сполук, замовлених через Інтернет. Спочатку амфетамін був у порошку. Потім в староміській хатинці з’явилася техніка для пресування речовини в таблетки.



Як розповіла Ірина Єрмолова з прес-групи управління СБУ у Вінницькій області, наркоторговці виготовляли щодня приблизно кілограм психотропних речовин та реалізовували їх у місцевих нічних клубах.

Частиною збуту, як доводять співробітники спецслужби, займався вінницький підприємець. Це 39-річний власник місцевих розважальних закладів - ресторану, кафе, нічного клубу. Обох, колишнього капітана і його партнера-бізнесмена, затримали минулої п’ятниці, 27 червня, під час спецоперації.    

- Оперативники затримали зловмисників в нарколабораторії під час фасування чергової партії психотропу, - каже Ірина Єрмолова. - Організатор мав при собі готівку – майже 300 тисяч гривень, одержаних від чергової злочинної оборудки.



Але на оперативному відео він викручувався, що просто захоплюється хімією і проводить досліди. Мовляв, про який амфемамін мова, це просто невинне хобі. Як розповіли працівники спецслужби, вони у колишнього міліціонера, що перекваліфікувався у хіміка, довго допитувалися, що ж він добував з кислот? Чи не золото часом?

- Я намагався винайти штучну каву, - знайшов, що сказати, молодий чоловік (він на верхньому фото).  
- А оце що, зерномолка? – вказали на пристрій для фасування пігулок оперативники.
- Ну, правильно! Це прес для кавових зерен.    

Ймовірно, сподівається на безкарність колишній міліціонер, якщо одразу не зізнався. Зрозуміло, що і він, і власник розважальних закладів, перш ніж взятися за виготовлення амфетаміну, набули зв’язків. Кожний – у своїй сфері.

Але обом учасникам організованої злочинної групи слідчий СБУ вже повідомив про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах і вчинене організованою злочинною групою). Санкція - від 9 до 12 років позбавленням волі з конфіскацією майна. На час слідства підозрюваних арештували.  

- У ході обшуку приміщення лабораторії виявили лабораторне обладнання для змішування компонентів, прес для виготовлення пігулок, ємності із залишками хімічних інгредієнтів, велику кількість прекурсорів, - каже прес-офіцер обласного управління СБУ. - Крім цього, у будинку також вилучили боєприпаси та набої до вогнепальної зброї.

Про них – окрема історія. Як виявилося, серед постійних клієнтів вінницьких нарковиробників були хлопці зі сходу. Сепаратисти чи терористи приїздили у Вінницю за партією товару, який в рази піднімає працездатність. Хотіли взяти для побратимів психостимулятор, але, чи то не було грошей, чи то не вистачило. От вони й лишили набої до Калашникова, гранати Ф-1 и ПГД-5 і запали. Все це теж вилучили в доказову базу і відправили на експертизу.

Читайте також:
Підозрюваних в організації нарколабораторії на Старому місті відпустили з-під варти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    А кто кроме СБУ??? Ты?? Или продажные ОБНОНовцы??? Ты пидарок не умничай!
  • Anonymous

    Пиріжкову не трож
  • Anonymous

    Пиріжкова на Соборній це теж наркота і шлюхи? :)))
  • Anonymous

    Пирацетам - наркота?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up