Голова райради вимагає 300 тисяч від бійців АТО. Чому?

Голова райради вимагає 300 тисяч від бійців АТО. Чому?
Ліворуч - Олег Пявка. Праворуч - голова Козятинської райради Віктор Слободянюк, який хоче відсудити 300 тисяч у бійців

У Козятині продовжується конфлікт між головою районної ради і АТОвцями. З останніх чиновник вимагає 300 тисяч гривень компенсації за те, що вони кинули його у сміттєвий бак

Ця історія починається у 2016 році. Тоді АТОшники прийшли влаштували мітинг під районну раду, з вимогою вирішити питання з видачею землі. Наче голова Козятинської ради Віктор Слободянюк не хотів, щоб бійці отримали належну їм землю. Але чому?

З чого розпочався конфлікт?

— За листом звернення від організацій ми звернулись до облдержгеокадастру. На території Махнівецької сільради нам виділили 35 гектарів землі. Ця земля мала б поділитись серед 17 чоловіків. Нам сказали, куди йти, як робити. Хлопці написали звернення і клопотання, зібрали документи для отримання цієї землі. І ці документи я передав начальнику районного державного земкадастру. Вона їх прийняла, сказала мені зачекати і вийшла. Через хвилин п’ять вона повернулась і сказала, щоб я передав ці документи через прозорий офіс і вони надійдуть до неї вже увечері. Заспокоїла, що все зробить, - каже голова Козятинської Асоціації учасників АТО Олег Пявка. - По дорозі до Центру адмінпослуг я зустрів Віктора Слободянюка, який мене вже підчікував на тротуарі. Між нами виникла словесна суперечка. Виявилося, що земля, яка мала б відійти бійцям АТО, належить йому. І він її незаконно обробляв. Я б цього не знав, але він сам мені це сказав. Ну і пригрозив, що жоден учасник АТО взагалі не отримає землю. Говорив, що він у Козятині все вирішує. Але ми не перейшли на більш високий тон. Якось так ми тоді і розійшлися.

Олег Пявка розповідає, що після розмови з головою райради він пішов у прозорий офіс і хотів подати документи.

Відео дня

— У той самий час до прозорого офісу подзвонили з районної ради і попросили притримати документи. Як вже потім дізнались, Слободянюк попрямував до поліції. Він прийшов і сказав поліцейським, що у нього для них є земля, що вони її заслужили. Ну хлопці з поліції і понаписували заяви, щоб отримати наділ землі. Їх документи провели в прозорому офісі, а наші залишились в стороні. Так нас хотіли звести лобами (бійців АТО і полійцейських, - авт.), — каже Олег.

Олег розповідає, що він і бійці дуже були здивовані таким вчинком голови райради. Тоді вирішили сходити до нього в гості.

Укинули в сміттєвий бак

П’яте вересня 2016 року. Кілька десятків бійців АТО, серед яких був і Олег Пявка, підійшли до районної ради. Вимагали, щоб Слободянюк приїхав до них на розмову (у той час голова райради наче був на лікарняному, - авт). Через деякий час Слободянюк все ж таки приїхав. У спортивних штанях і футболці. 15-хвилинну розмову зафільмували журналісти “RIA-Козятин”.

Розмова почалася з того, що Олег Пявка разом з побратимами почали вимагати звільнення Віктора Слободянюка. Вручили йому паперову медаль №0001, на якій було написано “Від учасників АТО. Мафіку (так його називають у Козятині, - авт.)”  І пішло-поїхало…


На високий тон перейшли усі. Бійці закидали Слободянюку питання по землі, а той вимагав доказів. Усе дійшло до того, що військові вигукнули: “Дістав своїм поводженням з людьми. В смітник!!!”

Після цього бійці схопили Віктора Слободянюка і понесли до смітника за райрадою, куди акуратно і поставили ногами. Уже коли всі почали розходитись, приїхав наряд поліції.  

Подав в суд на АТОвців

З моменту конфлікту пройшло вже майже 1,5 роки. За цей час, за словами Олега Пявки, голова райради кілька разів звертався у поліцію.

— Він писав на мене заяви, що я його переслідую, що влаштовую йому засідки зі зброєю, - сміється Олег. — Звісно, я ходив писав пояснення. Але вони розуміють, у чому тут справа. Колишній замначальника поліції навіть сказав на сесії міськради, щоб пліцейських і АТОвців не зводили лобами.

Олег Пявка каже, що вони з хлопцями відмовилися від цієї землі на користь поліції. Але на цьому конфлікт не закінчився.

— У минулому році я і четверо моїх побратимів отримали позивні заяви від Віктора Слободянюка. У цій заяві він хоче через суд стягнути з нас 300 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду, бо кинули його у смітник. Ці всі заяви він підкріпив документами з лікарні, де написано, що в нього остеохондроз, серцево-судинна недостатність тощо. Звісно, такі хвороби були набутті ще до того, як ми його поклали у смітник.

З позивної заяви Віктора Слободянюка до бійців АТО. 


Тут же зазначено, що Віктор Слободянюк оцінює завдану йому моральну шкоду у 300 тисяч гривень
Олег каже, що дружина Слободянюка і заступник райради понаписували заяви до адвоката, що “люстрований” чиновник, цитуємо: “Змінився в своїй поведінці — став знервованим, неспокійним, замкнутим, уникав будь-яких розмов, шукав можливостей для усамітнення”. Заяви датовані 8 грудня 2017 року.
Фрагмент з пояснень дружини Віктора Слободянюка. Вона пише, що він став замкнутим і шукає можливості для усамітнення. 

Слухання по цій справі в суді ще не почалися, бо проходить досудове розслідування.  Але у бійців є побоювання, що суд у Козятині стане на бік Слободянюка. Типу, де вони, а де голова райради…  

Що каже Слободянюк?

Журналіст RIA зателефонував Віктору Слободянюку, щоб дізнатись його позицію і розпитати про 300 тисяч. Не надто привітно він відповів:

— А я шо вам давав якусь заяву? Я знаю по телефону, хто ви і шо ви? Якщо у вас є якісь питання, приїжджайте, тоді буде розмова. Я по телефону маю розповідати незрозуміло кому і шо? Я по телефону не бачу, хто ви і шо…

Після цього він поклав трубку.

Має два будинки, позашляховики і 116 га землі

Газета RIA розпочинає своє власне розслідування щодо статків голови районної ради Віктора Слободянюка. Ми вже отримали інформацію щодо незаконного використання землі, через що в бюджет не потрапили сотні тисяч гривень. Також багато питань є до його декларації. У 2015 році він вказав у декларації, що у його власності перебуває АЗС, а в 2016 році якось забувся взагалі її внести в декларацію. А її вартість 800 тисяч гривень. Також у декларації за 2015 рік він вказав у графі “Грошові активи”, що позичив комусь 100 тисяч доларів, а на рахунку мав 100 тисяч гривень. А в декларації за 2016 рік теж “забувся” про них.

Віктор Слободянюк також має два будинки, 116 гектарів землі, кафе, мережу АЗС, фермерські господарства. А ще у його декларації можна побачити позашляховики Mercedes GLK і Porsche Cayenne. Вартість двох автомобілів понад 100 тисяч доларів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Иванов Иван

    здешевыв вин себе
  • З.А.Глядач

    Та не у АТОвців він хоче відсудити,а у бидланів,які начепили камуфляжа.
  • Next

    Жоден Український суд, любої інстанції, ніколи не виносив рішення по моральній шкоді, більше ніж 5000 (пять тисяч). Це знає любий юрист і адвокат.
  • Влад Лісовий

    козятинський партизан reply Володимир Слободянюк 20 січня 2018 р. Ми боремся не з Мафіком Ми боремося з власними слабкостями. І тільки з цієї причини ці боягузливі, брехливі, жадібні люди досі керують нами. Саме з цієї причини ми програли в 2004 і в 2014. Після усвідомлення цього вони програють нам в 2018. А слабкість одна: не "банду геть", ні змина "дупи на золотому унітазі" а створити альтернативу і взяти владу в свої руки. Інші варіанти не працюють.

    Посилання на джерело: https://kazatin.com/lyudi/golova-kozyatinskoyi-rayradi-suditsya-z-veteranami-viyni-z-rosiyskim-a-10667098.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up