Ексочільник поліції області Шевцов готував для фсб «план» терактів проти України. СБУ повідомила про держзраду

Ексочільник поліції області Шевцов готував для фсб «план» терактів проти України. СБУ повідомила про держзраду
  • Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного агента фсб.
  • Поплічником ворога є колишній очільник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов, який з 2016 року перебуває у тимчасово окупованому Севастополі та набув громадянство російської федерації.
     

Про це повідомляє Служба безпеки України.

— Антон Шевцов за власної ініціативи сприяв спецслужбі рф у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України. Свої «рекомендації» щодо розхитування внутрішньо-політичної обстановки в нашій державі він також передавав обвинуваченому в держзраді колишньому нардепу Володимиру Сівковичу, — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що саме Шевцов після повномасштабного вторгнення особисто розробив для фсб так званий «План щодо проведення диверсійної роботи на території України».

Відео дня

— Куратором цього «проєкту» було призначено співробітника 5-ї служби фсб Косенка М.Ю, — зазначають у відомстві.

Цей «документ» передбачав проведення агресором серії вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури в різних регіонах нашої держави.

Відповідно до розробленого «сценарію» після терактів мали відбутись показові затримання «винних» та публічно пролунати сфабриковані звинувачення у їх причетності до руху опору.

Усе це планували широко оприлюднювати в інформпросторі через основні рупори кремля та підконтрольні Телеграм-канали. Таким чином москва планувала дискредитувати Україну на міжнародній арені та спробувати виправдати окупацію частини території нашої держави.

Наразі співробітники СБУ поетапно задокументували злочини Шевцова і встановили коло осіб, залучених ним до протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за другою частиною статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Скандал 2016 року

У 2016 році у Вінниці розгорівся скандал довкола неоднозначної громадянської позиції начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

В обласному управлінні служби безпеки України були переконані — ексначальник вінницької поліції вів підривну діяльність проти України. Тоді СБУшники заявляли про контакти Шевцова з представниками Федеральної служби безпеки Росії на території окупованого Криму. А вже за місяць в прокуратурі Вінницької області заявили, що перевірили роботу Антона Шевцова в правоохоронних органах «вздовж і впоперек», однак нічого незаконного не знайшли.

По місту пройшли протести

10 березня у Вінниці відбулися протестні акції з вимогою відставки Шевцова, звинувачуючи його у сепаратизмі. Як це було можна дізнатись у матеріалах: Автомайданівці дали владі півгодини на роздуми та Автомайдан пообіцяв перекривати дороги поки Шевцов не піде у відставку

У свою чергу, Антон Шевцов не визнає жодних обвинувачень та не йде на контакт з активістами.

14 березня 2016 року у прес-службі Нацполіції України оприлюднили наказ про відсторонення з посади Антона Шевцова

Історія Антона Шевцова

Хто такий Антон Шевцов, звідки він взявся у Вінниці, і чому його витурили звідси? Уся історія його перебування у нашому місті: від призначення до судового засідання - коротко і зрозуміло у матеріалі.

Також читайте й інші наші матеріали про Антона Шевцова:

Суд відмовив відновити на посаді екс-начальника поліції Вінниччини Антона Шевцова

Шевцов проти Гайди та каналу «1+1»: суд відмовив у вимогах

Таїса Гайда: "Все Шевцов тобі пі...ць". Активісти знайшли відео, на якому Шевцов бере участь у “путінському параді”

940 днів вінницька поліція без Шевцова

Хатія Деканоїдзе: «Шевцов – не мій кандидат... Була якась дивна політична гра…»

Шевцов про переатестацію Присяжнюка: продавали, продаємо і продаватимемо

Екс-начальник вінницької поліції Антон Шевцов дав інтерв’ю: “Мене прибрала місцева еліта”

На планшеті Шевцова знайшли списки працівників СБУ, яких готували в АТО

Справу екс-начальника поліції Антона Шевцова про державну зраду закрили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ivan Sobzyk

    Це птенци Авакова-їх як гною в поліції.І вони сидять кругам і Данецкіє і Кримські -там в поліції вивіску змінили а на кадрах сидять совеодрочери.
  • Читач68

    ну хто  то цього  дебила поставив.вирнише вин купив  цю посаду  за  тисяч  так 50-70 долярив.а потом балухи закатують  а видки у нас  зридныки.а чому  здали херсон.тому  що  вы гниди продажни .так вы перестаньте торгувати  посадами.про це  знают вси .тим  бильше  ти кто його арештував  перед  дебилами  розигрують виставу.а  дебилы ковтають.як  ковтнули цины  в 3 раза завищени в 22 м.у нас посади -це  бизнес..перестаньте продвати рагулям фопам  права. на  зелений  для пищохида страшно йти ,тому  що изза угла  вилитае  дебилФОП опець .у нас кто  чесно працюе  по  12 годин як на  рошени  за 350 грн.на машинах  не издить .тим  бильше  на машини за  20 штук.  и прямо на тебе .яки сидают за руль пид наркотиками и алко.у нас на права  не  здають 85% а якщо навить ти все  знаешь тебе так минты   обставлять  що ти все равно виднесешь хабарь.такщо стулить пельки .яка иропа вас  самих  треба окультурювати  рокив  40.
  • Vladislav Shafranskiy

    Собака дика🤬
  • Андрей Андрей

    До речі , цікаво було б , хто ж з прокуратури " вздовж і поперек " провіряв алібі цього високопоставленого чиновника плоліції...

keyboard_arrow_up