940 днів вінницька поліція без Шевцова

940 днів вінницька поліція без Шевцова

Суд відмовив колишньому начальнику у поновленні на посаді начальника.  «Зрада Батьківщині» залишилась без доказів, нову порцію компромату із прослухованого «есбеушниками» кабінету Таїсія Гайда так і не злила. А от чому заступник — Олександр Селіверстов торік звільнився з органів і більше не спілкується з «шефом»? Історія одного призначення ціною в 50 тисяч доларів.

«…Что я Вам скажу, засранцы?

Вы можете пугать и покупать судей, можете творить беспредел свой барыжный, я все равно выиграю.

Вам осталось побанковать шесть месяцев, затем тюрьма, суд и колония.

Відео дня

Вы не убежите и не отсидитесь.

Мы, все те, кого Вы, упиваясь властью воров, не законно выкинули на улицы, выгнали из страны, запомнили все.

Не любви, не тоски, не жалости…»

Це Антон Шевцов на Фейсбуці написав 10 жовтня (орфографія збережена). Минулого тижня київський суд відмовив у позові щодо поновлення на посаді колишньому начальнику вінницької поліції.  Вінниця навчила його судитися. І не жаліти. Два з половиною роки минуло після скандального звільнення. АвтоМайдан з палаючими шинами, відео з Параду Перемоги у Севастополі 2014-го, довгий суд із швидкими.

Не наш - не вінницький

5 лютого 2016 року Антона Шевцова представили у Вінниці. Чужий – не наш. З Криму.   

«Стaнoм нa березень 2014 рoку Шевцoв зaймaв пoсaду стaршoгo oперупoвнoвaженoгo ГУ пo бoрoтьбi з oргaнiзoвaнoю злoчиннiстю МВС в м. Києвi. Він звільнився 31 березня 2014 рoку з вкaзaнoї пoсaди зa влaсним бaжaнням тa виїхaв нa пoстiйне мiсце прoживaння дo мiстa Севaстoпoль, вже тимчaсoвo oкупoвaнoї Республiки Крим, де нa тoй мoмент мешкaлa йoгo рoдинa». Це цитата прокурора, який разом із слідчим СБУ «oхoпили весь перioд діяльнoстi i життя Шевцoвa A. В». Тут, у Вінниці, інкримінували зраду Батьківщини.

Сім томів справи, 70 допитів. Із цікавого: у вилученому плaншетi знaйшли сфотографований списoк з персoнaльними дaними oсiб, якi прoвoдили тренувaльнi збoри в Днiпрoпетрoвськiй oблaстi. У списку є СБУшнинки i AТOшники, якi в рoзвiдгрупaх гoтувaлися дo спецoперaцiї.

42(!) рази Шевцов виїжджав за кордон після анексії.  З них 18 - у Крим. Їздив ще Шевцов у Росію та Білорусь. До речі, з Білорусі родом дружина Антона Валерійовича. Чи порушував він закон, перетинаючи кордон України? Ні, жодного разу. Завжди із дозволу керівництва. Виходить, з одного боку – рахуємо кількість перетинів кордону України з окупованим Кримом, а з іншого – парламент перейменував населенні пункти Криму - декомунізація.

З ким він спілкувався за межами України? І чи є у нього російський паспорт? Підтверджень цьому теж немає. Не зрадив він Батьківщину – не вистачило доказів. Справу Шевцова закрили. Параду в інтернеті і фото з російським боксером Валуєвим у Фейсбуці замало.

Але в його житті була Таїсія Гайда

50 тисяч і рапорт

- 50 тисяч доларів – таку ціну називають акції проти Шевцова. І  що заплатили вам, Таїсо.

- Суму починали від 40 тисяч доларів, а закінчували 60 тисячами. Що б я не казала, все одно будуть говорити.

- То скільки вам коштувала акція проти Шевцова?

- Бензин Автомайдану, а нам десь дві тисячі гривень. Говорять, я допомогла не тільки Педосу, а й багатьом людям. Я навіть чула, що ця війна стала торгом для Гройсмана і його команди.

Скандальної репутації додала ця історія Таїсії Гайді. Ще й слави. Не всі за гроші вміють. Гайда ж цю війну перемогла – Шевцов написав рапорт.  Він звільнився з органів поліції 14 березня 2016 року, пояснив свій вчинок на Фейсбуці: «Ушел сам. Потому что не согласен с системой, где нужна красивая картинка для СМИ, а не результат. Именно этой картинке мы обязаны тому развалу и бардаку, который творится в стране. Я привык работать, а не позировать перед камерами и ублажать криминальных элементов псевдопатриотов, называющих себя активистами. Я привык пресекать выдачу разрешений на оружие людям, которые захватывали государственные здания и кидали в них коктейли Молотова… Нынешние обстоятельства в нашей стране требуют гибкости, а не прямолинейной работы. Я всего-то привык бороться с криминалом и отбросами, а не задумываться над политической основой своих действий. Это основная причина моего увольнения…»

За три дні його затримають на кордоні із Білоруссю -  за «державну зраду».

«Дивна політична гра» в Шевцова

— Хочу обратить внимание, что в Чернигове, в момент того, когда я был восстановлен на службу и назначен главой местной милиции, проводились довыборы по 205-му избирательному округу. Тогда один из кандидатов (Геннадий Корбан - прим. ред.) всю эту информацию: и фотографию с Валуевым, и парад победы, и фотографию возле российского консульства в Анталии, датированную 2013 годом, публиковал в средствах массовой информации, но в тот момент, наверное, я был никому не нужен и неинтересен. Поэтому все как-то прошло незамеченным.

– Но почему заметили сразу после вашего назначения в Винницу?

– Наверное нужно было меня убрать с занимаемой должности.

– Кому?

– Я думаю, что политической элите Винницкой области.

– Чем вы не угодили элите?

– В Виннице есть ряд «смотрящих» за городом, у меня с ними как-то не заладилось сразу же. Я начал с того, что перетряхнул кадровый аппарат ГУ НП Винницкой области. И наверное, люди, которым есть чего бояться, подумали, что «еще пару месяцев такой жизни и доберется и до нас». Вот поэтому был и создан этот проект.

– Какой проект?

– Проект активистов, которые должны были информационное пространство убедить в том, что народ Винницы восстал против сепаратиста Шевцова.

Це уривок інтерв’ю Антона Шевцова на сайті «Буква». Власне, після свого звільнення його «шефиня» Хатія Деканоїдзе назвала «дивною політичною грою» призначення Антона Шевцова на посаду керівника поліції Вінницької області. Цитата з «Главкому»:

- В Україні призначення за політичними мотивами – загальна проблема, і вона є не лише у поліції. За законом про Національну поліцію, голова поліції, на жаль, не є незалежною фігурою. Я подаю міністру кадрову пропозицію щодо звільнення або призначення, а міністр у свою чергу затверджує чи не затверджує цю пропозицію. Я вам наведу один красномовний приклад, який ілюструє, що політичні інтереси, тісно переплетені з економічними, задають тон у певних напрямках. Всім відома історія з Антоном Шевцовим. Всі розуміють, що це – не мій кандидат. Це був кандидат від Адміністрації президента. Була якась дивна політична гра, в якій Шевцова подавали як гарного кандидата, що може впоратись із завданнями на посаді очільника поліції області. Чим ця історія завершилась, усім відомо: репутаційним ударом по поліції.

- А як вас просили за нього?

- Сказали, що він нормальний, може впоратись. До речі, результати роботи показали, що він справді може і готовий працювати.

Уже не може. Або поки що не може. Суд про поновлення програв. Проте інший суд зобов’язав Таїсію Гайду спростувати, що «він - агент ФСБ». Вона ж нового  компромату на Шевцова не видавала. Хоча обіцяла розшифровки розмов у його кабінеті, підслуханими СБУ. Нібито там фігурували прізвища впливових людей. Майже рік чекав на призначання на посаду начальника вінницької поліції Юрій Педос. Дочекався. «Дивна політична гра» триває. Тим паче, коли почалась відкрита війна Порошенко&Гройсман. Зате в профілі на Фейсбуці місце роботи у Антона Шевцова  досі вказана вінницька поліція.

«Вінниця змінила моє життя»

І ще. Із Чернігова до Вінниці Антон Шевцов приїхав із «командою» - його заступником став Олександр Селіверстов. Він родом із Луганської області, тому активісти вимагали і його звільнення, «щоб «сепаратисти» пішли всі, і не на час сумнівних перевірок, а негайно й назавжди».

Селіверстова тоді відсторонили від посади. Якийсь час він працював у Києві. Останнє місце роботи – заступник начальника Миколаївської поліції.

- Звільнився я з поліції - пішов у зв’язку з наявністю вислуги років, - зізнався Олександр Іванович по телефону. - На мене ніхто не тиснув, але я не бачу себе у системі.  Вінницька ситуація стала для мене уроком. Коли мене обізвали «сєпаром». Я ж то знаю, де я був і що я робив. Можливо, якби не Вінниця, то інакше склалась моя кар’єра, принаймні, вона змінила життя моєї сім’ї.

- З Шевцовим спілкуєтесь?

- Ні. Навіть не переписуємося.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Орест Лютий

    Гайда молодець, кацап Шевцов нахмаскау, скільки вовка не годуй він все одно в ліс дивиться.
  • ВАЛЕРІЯ Бурковська

    Здравий чоловік. А всі ці активісти - просто бандити, які, прикриваючись патріотизмом, творять беззаконня.
  • Брумс

    Шевцов сука ещё та - сепарски идейная, Селиверстов точно не сепар - попал под раздачу не за х..й

    Жора reply Брумс

    А не пошел бы ты на*уй....За снятие  Шевцова скандалистка торпеда  Гайда  получила  столько бабла  , что полный пиз*ец.

    Брумс reply Жора

    Эти темы не для умов ниже среднего, так что иди подрочи на Мамбе, придурок - это твой потолок развития ))
  • Daily

    запомнился мне своим мерсом на дороге подлец полный
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up