Ексначальника поліції Вінниччини вирішили взяти під варту, але він поки у розшуку

Ексначальника поліції Вінниччини вирішили взяти під варту, але він поки у розшуку
  • Ексочільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова, який з 2016 року перебуває у тимчасово окупованому Севастополі та набув громадянство російської федерації, підозрюють у державній зраді.
  • Вінницький міський суд прийняв рішення застосувати до чоловіка запобіжний захід — тримання під вартою. Та це зараз виконати неможливо. 

У Вінницькому міському суді 10 березня відбулось судове засідання, де розглядали клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Антона Шевцова. Йому інкримінують державну зраду.

— За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд обрав до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком без визначення розміру застави, — зазначає пресслужба суду.

Наразі постановою слідчого від 7 березня 2023 на підставі статті 281 КПК України, підозрюваного оголосили у розшук.

Відео дня

1 березня 2023 року Служба безпеки України, нагадаємо, повідомила про держзраду екскерівнику поліції Вінниччини. Зазначали, що він готував для фсб «план» терактів проти мирних жителів України.

За даними слідства, Шевцов після повномасштабного вторгнення особисто розробив для фсб так званий «План щодо проведення диверсійної роботи на території України». Цей «документ» передбачав проведення агресором серії вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури в різних регіонах нашої держави.

Також Шевцов розробив медіапроєкт із псевдопошуку «українських військовополонених». У такий спосіб ворог хотів створити передумови для вербування родичів українських захисників, а також дискредитації політичної та військової влади нашої держави. Окрему увагу зрадник приділяв збору даних щодо обсягів та шляхів надходження в Україну міжнародної військової допомоги.

Скандал 2016 року

У 2016 році у Вінниці розгорівся скандал довкола неоднозначної громадянської позиції начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

В обласному управлінні служби безпеки України були переконані — ексначальник вінницької поліції вів підривну діяльність проти України. Тоді СБУшники заявляли про контакти Шевцова з представниками Федеральної служби безпеки Росії на території окупованого Криму. А вже за місяць в прокуратурі Вінницької області заявили, що перевірили роботу Антона Шевцова в правоохоронних органах «вздовж і впоперек», однак нічого незаконного не знайшли.

По місту пройшли протести

10 березня у Вінниці відбулися протестні акції з вимогою відставки Шевцова, звинувачуючи його у сепаратизмі. Як це було можна дізнатись у матеріалах: Автомайданівці дали владі півгодини на роздуми та Автомайдан пообіцяв перекривати дороги поки Шевцов не піде у відставку

У свою чергу, Антон Шевцов не визнає жодних обвинувачень та не йде на контакт з активістами.

14 березня 2016 року у пресслужба Нацполіції України оприлюднили наказ про відсторонення з посади Антона Шевцова

Історія Антона Шевцова

Хто такий Антон Шевцов, звідки він взявся у Вінниці, і чому його витурили звідси? Уся історія його перебування у нашому місті: від призначення до судового засідання — коротко і зрозуміло у матеріалі.

Також читайте й інші наші статті про Антона Шевцова:

 

Читайте також:

Прикордонники викрили «горе-ухилянта», який вдруге намагався виїхати з країни

Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Наташа Безкоровайна

    Кончений
  • Устим Якимович Кармелюк

    Я не плочу податки.
    Не хочу бути спонсором злочинної влади

    Ми бидло.

    У нас нема правової держави.

    Вонючі мусора, прокуракурва та ДБР-це є організована злочинна банда.

    Не платіть податки.
    Щоб ці гади не могли отримати зарплату.

    Якщо у нас нема прав-то нема і обов'язків.

    https://youtu.be/-33LfHp8fkM

  • Rudi Ukas

    Порошенка людина кстати
  • Анатолий Гордий

    не  все  а  некоторые   депутаты   которые  тянули   за  шевцова  еще  при  делах

keyboard_arrow_up