Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам

Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам
  • За участь у терористичній організації «днр» висунули обвинувачення уродженцеві Вінницької області. Розповідаємо деталі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури 9 січня 2023 року опублікувала повідомлення про обвинувачення в участі у терористичній організації та скерування до суду обвинувачувального акту стосовно громадянина російської федерації, уродженця Вінницької області.

— За даними слідства, 60-річний обвинувачений брав участь у терористичній організації «днр», утвореній 2014 року на території Донецької області, метою діяльності якої є зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України, — цитуємо повідомлення прокуратури. — Зокрема, будучи кадровим військовослужбовцем рф (на той час полковник, наразі генерал-майор повітряно-десантних військ), підозрюваний допомагав диверсійній групі «Стрєлкова/Гіркіна» в організації бойових дій проти Збройних сил України. Він особисто координував дії російських найманців та представників незаконних збройних формувань «днр» під час захоплення м. Слов’янська у 2014 році.

Відео дня

Керував терористами

У прокуратурі не називають імені обвинуваченого. Зазначають, що він маючи звання «героя російської федерації» та очолюючи міжрегіональну громадську організацію «Союз героїв російської федерації», він сприяв подальшій діяльності терористичної організації.

Злочинні дії підозрюваного стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Народився в Сальнику

Журналісту «20 хвилин» вдалось з’ясувати, що ймовірно мова йде про Олександра Пегішева, який народився в селі Сальник.

Сторож — це позивний полковника-десантника Олександра Пегішева, вказує сайт «Миротворець». Він герой росії, «афганець», учасник Чеченської війни. 

За інформацією сайту, на фото на порозі міськради Слов'янська — крайній ліворуч.

фото з сайту Миротворець

Полковник вдв рф у відставці, координує дії російських терористів-десантників, нагороджував бойовиків.

Пєгішев народився 2 жовтня 1962 року у с. Сальник Калинівського району Вінницької області. Закінчив середню школу. Вступив до Вінницького медичного інституту, але навчався там лише рік.

У Збройні Сили срср призваний у листопаді 1980 року. Пройшов шлях від командира відділення до помічника начальника розвідки. Всю його біографію можна прочитати у Вікіпедії.

Зрадники з Вінниччини

Вранці 24 лютого росія почала повномасштабний військовий наступ на нашу незалежну Україну.

З кожним днем стає все більше інформації про зрадників, які воюють на боці росіян. Більшість з них колишні кримчани. Та є серед цих нелюдів і уродженці Вінниччини.

Наразі на боці росії воює два генерали з нашої області. На Вінниччині нині живуть їх близькі родичі.

Мова про Володимира Алексєєва та Анатолія Болюха. Про них ми писали у матеріалі: Про генералів путіна, родом з Вінниччини, та докази обстрілу вінницької щогли. Ексклюзив 20minut.ua

Також стало відомо, що на боці рф воює 43-річний Григорій Брєєв із Вінниччини, який керує російським фрегатом «Адмірал Макаров». Під його керівництвом крилатими ракетами «Калібр» обстрілювали українські міста.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Станислава Федорова

    Зрадник - немаэ нацiональностi i батькiвщини!!!
  • Вера Панчук

    Пегішев --національність  рускій  от і все   .серед наших громадян України багато таких і їх Зара перемішали знову на внутреній переселенці якісь чомусь не підлягають мобілізацій.Цікаво правда???.
  • Светлана Петрушевская

    Не так страшні. чужі воші як свої власні ГНИДИ!!!
  • Устим Якимович Кармелюк

    Продовжується православна війна.
    Православні росіяни змагаються з православними українцями.
    Хто із них вбиває краще.

    https://youtu.be/8WtkCbn8pDQ

    людмила шаталова reply Устим Якимович Кармелюк

    тебе  , "сука православна" на рашку відправити  -  щоб добре тебе відзмагали Будеш знати хто краще

keyboard_arrow_up