Про генералів путіна, родом з Вінниччини, та докази обстрілу вінницької щогли. Ексклюзив 20minut.ua

Про генералів путіна, родом з Вінниччини, та докази обстрілу вінницької щогли. Ексклюзив 20minut.ua
  • Співробітники спецслужби від початку війни навіть сплять на робочих місцях. Робота на різних напрямках триває цілодобово. З деякими подробицями та результатами сьогодні познайомили журналіста 20minut.ua.
  • Зокрема показали уламки крилатої ракети, яка влучила у вінницьку щоглу. Серед по крихтах зібраних фрагментів виявили комплектуючі іноземного виробництва. Про ці та інші подробиці далі у матеріалі.

Саме на 30-й день війни Службі безпеки України виповнилося три десятиліття. Це трохи менше, ніж українській державі (30 років незалежності україна відсвяткувала торік), але у відомстві запевняють, що цього вистачило, аби набути необхідного і неоціненного досвіду. На жаль, настав час, коли він стався у нагоді. 

Нині кожний підрозділ провадить активну роботу за багатьма напрямками — від бойових дій до сприяння волонтерам і забезпечення надання гуманітарної допомоги. Сили Служби безпеки спільно з теробороною та ЗСУ наростили вогневу міць у вигляді бронетехніки та відпрацювали бойове злагодження підрозділів.

— На початку війни нашим основним завдання було запобігти паніці, заспокоїти громадян, допомогти подолати тривогу та відчай, вірно орієнтуватися в інформаційному просторі, яке було перенасичене ворожими вкидами та фейками. Основна увага приділяється питанню — як не стати жертвою дезінформації та опанувати основні правила кібербезпеки, — розповів речник СБУ у Вінницькій області Денис Закаблук.

Відео дня

Службовець додав, що у відомстві запустили офіційний чат-бот @stop_russian_war_bot. Саме туди необхідно повідомляти про переміщення ворогів. Також функціонує об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених. 

Кожен день співробітники перевіряють великий обсяг інформації щодо можливої причетності осіб до розвідувально-підривної діяльності проти України, колаборантів та членів диверсійно-розвідувальних груп.

Затримані спецслужбою злочинці

Контррозвідники регулярно виявляють на території регіону російських агентів, диверсантів і колаборантів. 

У зв’язку з цим за місяць відкрили п’ять кримінальних проваджень: затримали диверсанта воєнної розвідки РФ, який ставив мітки для ворожих прицільних обстрілів та ракетно-бомбових ударів. Він маскувався під перехожого. Із собою мав спеціальне спорядження та автоматичну зброю. 

Також в середині березня у Вінниці затримали громадянина України, 1985 р.н., уродженця Донеччини. Він проходив службу в батальйоні «Сомалі», де перебував на посаді сапера в інженерно-саперному підрозділі. Затримання відбулося у центрі міста за місцем його тимчасового проживання із задіянням бійців ЦСО «А».

Генерали-земляки, що з путіним

Уродженці Вінниччини наближені до президента росії відповідали за підготовку до вторгнення на Україну. Серед них Анатолій Болюх, генерал-лейтенант, заступник керівника 5-ї служби ФСБ РФ, яка займається зовнішньою розвідкою та відповідає за роботу в Україні. В березні 2022 року керівник 5-ї служби генерал-полковник Сергій Бєсєда та його заступник Анатолій Болюх, взяті під домашній арешт за розкрадання коштів, виділених на агентурну роботу по Україні, доведенню керівництву Росії неправдивої інформації про політичну ситуацію в Україні. На підставі інформації саме 5-ї служби  ФСБ  Путіним прийняли рішення про напад на Україну. Анатолій Болюх народився у Козятинському районі.

Генерал-лейтенант Володимир Алєксєєв, 1961 р.н., перший заступник начальника Головного управління розвідки Генерального штабу ЗС РФ, учасник організації розвідувально-підривної діяльності проти України, особу внесли до санкційного списку США. Він народився у Хмільницькому районі. У боях на Вінниччині живуть рідні брати. Вони не поділяють точку зору своїх рідних.

Слідчі Управління Служби безпеки України у Вінницькій області сьогодні докладають максимальних зусиль, щоб кожен пуск ракети в бік Вінниччини був детально розслідуваний, а суд притягнув винних до відповідальності.

Про спійманих на втечі за кордон

В СБУ ретельно відслідковують ситуацією на державному кордоні.   Спільно з Держприкордонслужбою викривають спроби громадян України незаконного вивозу валюти за кордон. За звітній період зафіксовали шість таких випадків. Незадекларовані суми сягають від десятків до сотень тисяч доларів США.

СБУ фіксує та запобігає спробам громадян України призовного віку чоловічої статі перетнути державний кордон, у тому числі поза пунктами пропуску або ж підробленими документами про перебування на військовому обліку. Всього затримали більше двох десятків порушників.

В одному з таких випадків, СБУ викрила двох громадян України, які намагалися підкупити прикордонника за безперешкодний перетин кордону.

За даними слідства, двоє мешканців м. Кременчук Полтавської області без належних законних підстав та у зв’язку з введенням воєнного стану намагалися безперешкодно перетнути державний кордон України.

Вони вирішили підкупити прикордонника. Оцінили таку послугу у три тисячі євро.

До уваги жителів Вінниччини!

Контррозвідувальний режим в регіоні забезпечується не тільки силами правоохоронців, а і за допомогою свідомих громадян. В СБУ закликають не збавляти пильності, повідомляти про підозрілих осіб, предмети чи засоби ураження та про наміри здійснення протиправних дій в оточенні військових об’єктів чи об’єктів життєзабезпечення.

Армії допомагають грошима

Особовий склад Управління Служби безпеки України у Вінницькій області підтримав ініціативу про щомісячне перерахування частини свого грошового забезпечення для фінансової підтримки ЗСУ

Так, у березні для підтримки Збройних Сил України співробітники Управління перерахували на на офіційний рахунок Нацбанку 1,3 млн.грн., а задля посилення обороноздатності нашої держави та наближення дати нашої перемоги над ворогом, Управління Служби безпеки України у Вінницькій області передало арештоване військове майно для потреб армії. 

Це чотири авіаційні двигуни загальною вартістю близько 25 млн. грн. Як речові докази по одному з кримінальних проваджень, вони зберігалися у робочому стані на складі Управління. Відтепер будуть використані за призначенням.


Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ludmila Petrysenko

    Тест
  • Ludmila Petrysenko

    Як.
  • Алена Салецька

    От суки
  • Марина Кушнір

    Таких зрадників треба зразу розстрілювати,а не під домашній арешт,бездушні тварюки,із-за таких сволот гинуть рідні,безневинні дітки...

keyboard_arrow_up