В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?
Олег Веретинський в аеропорту Тель-Авіву. Скіршот відео
  • Про колишнього вінницького спортсмена, сина легенди українського футболу Олега Веретинського тепер говорить Україна і світ.
  • Саме він в аеропорту Тель-Авіву подавав сигнали борту російського літака український стяг і відправив його...услід за кораблем.
  • Що далі сталося з Веретинським?

В радянську епоху ім'я вінницького футболіста Анатолія Веретинського знали вся Україна і Союз. Тоді в складі «Локомотива» він виступав проти кращих команд СРСР. Його двоє синів успішно продовжили ігрову династію в вінницькій «Ниві». 

Герой нашої статті, старший син футболіста Олег Веретинський, у формі вінницького клубу дебютував 13 квітня 1996 року.

Олег Веретинський

У команді виступав до завершення сезону 1999-200 років. За цей час у чемпіонатах України зіграв 19 матчів, також грав за «Ниву-2» на аматорському та професіональному рівні (22 матчі в Другій лізі). У 1998 році зіграв три поєдинки за бершадську «Ниву». В 2000-у році виїхав до Ізраїлю, де підписав контракт з клубу першого дивізіону «Маккабі» (Кір'ят-Гат). Там футболіст з родиною мешкають і донині. 

Відео дня

Двадцять років за кордоном не означають, що Олег Веретинський забув звідки він родом. Під час війни в Україні, він, принагідно, нагадав росіянам в Ізраїлі, куди їм варто йти. Відео в соцмережах довело, як легендарні українці по всьому світу підтримують рідну країну і народ.

Новина із заголовком «У міжнародному аеропорту Бен-Гуріона в ізраїльському Тель-Авіві тролять екіпажі російських літаків» моментально облетіла світ.

«На@уй!» і його наслідки

У перші дні російського вторгнення в Україну країни ЄС заборонили літакам агресора доступ у свій повітряний простір. Ізраїль поки не приєднався до цієї ініціативи, але українці все одно виступають проти окупантів.

У соцмережах опублікували відео, на якому одному з лайнерів РФ подають сигнали за допомогою жовто-блакитного прапора в аеропорту Тель-Авіву. Це бувший футболіст Олег Веретинський, який нині працює на летовищі супервайзером авіакомпанії Israir Airlines, подав екіпажу літака сигнал українським стягом, і нагадав росіянам, куди має йти російський корабель, в тому числі повітряний. «Передайте путину — на@уй!», — вигукнув на відео вінничанин. 

«Я Олега знаю особисто. Його характерна риса — він завжди був справжнім: і в думках і у вчинках», — коментує відео у Фейсбуці друг Руслан.  

Олега Веретинського після цього випадку звільнили. Про це розповідає його брат Андрій Веретинський. 

— Після того,як  відео з аеропорту Тель-Авіву стало популярним в соцмережах, ці кадри облетіли і  ізраїльські засоби масової інформації,— каже Андрій.— Говорили про міжнародний скандал, оскільки брат російському авіасудну в Тель-Авіві показав український прапор і відправив їх і їхнього президента...ну ви самі чули куди. Замість підтримки Олега звільнили. Проте він не дуже хвилювався через це — брат класний фахівець, і без роботи не залишиться.

З усіх куточків світу телефонували і писали вінничанину, казали, який він молодець. Після цього керівництво авіакомпанії звернулося до Олега Веретинського з пропозицією поновити його на роботі. Наразі йдуть перемовини. 

 

Читайте також:

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Нінель Січкар

    "Нашого цвіту-по всьому світу"! Молодець!  Життя вносить свої корективи,але де б не жила людина,якщо вона відчуває своє коріння, пам'ятає де закопана її пуповина,або де  спочивають її предки-вона в душі і в помислах є  українцем(українкою).Це відчулося в часи  теперішньої війни з рашистськими бандитами. Хто як може-допомагає,хто ділом(як Міла Куніс,як  Андрій Веретинський),хто  словом. Всім   щира подяка.

keyboard_arrow_up