Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей
фото: Pierre Crom
  •  Навіть під час війни люди хочуть створювати нові сім‘ї, а дітки, що народжуються у цей складний час будуть лише з розповідей знати про цю страшну війну, коли Україна переможе!
  • Розказуємо, скільки маленьких вінничан-патріотів народилося за цих 12 днів, та скільки нових родин створили у Вінниці. 

Без білих суконь, гостей та урочистостей, але з коханням в серці та бажанням стати сім‘єю у цей складний час. Навіть зараз, у такі смутні часи для нашої країни, дітки народжуються, а закохані одружуються. Тому Мінʼюст відновили свою роботу в тих регіонах, де зараз це є можливим.

Як читаємо на сторінці Міністерства: «Якщо ви не бажаєте відкладати одруження, звертайтеся до найближчого РАЦС або телефонуйте на гарячу лінію Мінʼюсту. Зараз нові сім’ї реєструють у скорочений термін». 

Так під час війни одружилися наші земляки з Іванівської сільської громади. Там кілька днів тому зареєстрували шлюб дві пари. 

Відео дня

«Молодята, що на фото, служать в одній з військових частин на території громади. В них замість весільного  вбрання камуфляж, замість святкових стрічок автомати», — читаємо на сайті громади. 

Як розповіли нам у Вінницькому міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану, у нашому місті за 12 днів війни одружилося 90 пар. 

— Це і ті вінничани, які ще раніше планували розписатися у ці днів. І ті пари, в яких хтось з партнерів збирається йти служити в ЗСУ. І переселенці приходять, — кажуть у РАЦСі. — Настрій, звісно, не особливо святковий, а церемонії — не урочисті.

Також, як дізнаємося, за час війни у Вінниці народилося 92 дитини. 

Яка ситуація по усій Україні?

У мережі часто можна зустріти фото молодят з різних куточків нашої країни, які вирішили побратися під час війни. Ось, до прикладу, зворушливі фото на яких молодята Леся та Валерій одружуються біля прифронтової зони у столиці. Вони обоє служать в територіальній обороні Києва. 

Або ось фото зі сторінки МВС України. Як йдеться у описі: «За кілька днів в Україні одружилися 7 гвардійських пар». 

Як читаємо на офіційній сторінці Міністерства юстиції: «Як би ворог не хотів нас знищити та зламати, але життя триває... І народжується нове, попри війну». 

За їхніми даними, з початку війни з Росією в різних куточках України народилося 4 311 немовлят. 

Також за цей час українці створили майже 4 тисячі нових сімей. 3973 пари вирішили офіційно скріпити свій союз в умовах війни. 

«Не зважаючи на збройну агресію Росії, українці не втрачають духу та сили віри. Ворога буде знищено! Ми переможемо!», — говорить представниця Міністерства Ірина Дубиківська. 

Читайте також:

Корисні контакти, які потрібні вінничанам на час російсько-української війни

Зберігаємо спокій і читаємо лише перевірену інформацію. А де її шукати?

Вінничани, запишіть собі ці телефони: контакти рятувальників, ЖЕКів та «Цілодобової варти»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up