Вінничани, запишіть собі ці телефони: контакти рятувальників, ЖЕКів та «Цілодобової варти»

Вінничани, запишіть собі ці телефони: контакти рятувальників, ЖЕКів та «Цілодобової варти»
  • 15-60 — під тиском тисяч дзвінків періодично «лежить». Подекуди не можна додзвонитись у поліцію, до пожежників тощо.
  • Але майже у кожної служби є альтернативні номери телефонів. Радимо переписати собі у телефонну книжку контакти, що зібрані у цьому матеріалі.

Паніка — не менший ворог, аніж російський окупант. 

Розкажу історію, яка трапилась в нашому мікрорайоні пару ночей тому. Під час однієї з повітряних тривог відчули сильний сморід диму, який йшов від одного з приватних будинків. Полум’я не було видно, але літні жінки з сусідньої багатоповерхівки вибігли на вулицю з криками та закликами «гасити пожежу, бо поряд газопровід».

Як згодом з’ясували, закоротило електрощиток. Люди розбіглися по всьому подвір’ю: хто почав збирати пісок у відра, а хтось починав дзвонити своїм знайомим, щоб відключити від електрики увесь мікрорайон. На 101 додумались додзвонитись одиниці. Бо у пориві паніки люди елементарно забули номер екстреної служби: перепитували один в одного, 101 чи 102 або ж треба 104?

Відео дня

Наша історія закінчилась позитивно. Через кілька хвилин приїхали дві машини пожежників. Виконали свою роботу і поступово сморід зійшов нанівець.

Висновок один: вінничанам варто зберегти собі ці контакти у телефоні!

Екстрені служби

Отже, нагадаємо, традиційні контакти державних служб:

112 – єдиний номер виклику всіх служб екстреної допомоги. Зателефонувавши за цим номером, диспетчер викличе бригаду потрібної служби. Усі ці служби наразі працюють в посиленому режимі.

Міські служби

«Цілодобова варта». Міська служба збирає повідомлення вінничан щодо аварійних ситуацій в житлово-комунальному господарстві на території Вінницької міської громади. Допоможе консультаціями з питань розміщення біженців, щодо роботи комунальних закладів медицини. 

Список питань, за якими надає роз’яснення «Цілодобова варта», буде розширюватись залежно від того, як змінюватиметься ситуація в місті під час війни. Якщо вам не вдається додзвонитись на телефон 15-60, то тримайте ще контакти служби:

«Ситуаційний центр Вінниці». Ця служба завдяки відеонагляду слідкує за тим, що проходить на вулицях міста. Зокрема, допомагають правоохоронцям відстежувати ворожих диверсантів.

До «Ситуаційного центру» можна зателефонувати за номером — 0674102101. Також за цим номером можна написати у Вайбер та Месенджер. Дзвінки та смс — повідомлення приймають цілодобово.

ЖЕКи

Управлінські компанії (колишні ЖЕКи) продовжують працювати у Вінниці в умовах російсько-української війни. 

До них варто звертатись щодо аварійного ремонту усередині багатоповерхівок: наприклад, прорив труби в підвалі, обрив лінії. 

Контакти комунальників є на офіційному сайті міськради.

Раніше, нагадаємо, опублікували корисні контакти, які потрібні вінничанам на час російсько-української війни.

 

Читайте також:

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

Комуналка, зв’язок та кредити. Чи все це безоплатно для вінничан під час війни?

Якщо потрібна допомога: зібрали телефони лікарів, які під час війни консультують безплатно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Особняк Центр Снабжение

    Номера телефонів не працюють.

keyboard_arrow_up