Десять найбільш резонансних надзвичайних подій Вінниччини за рік, що минає

Десять найбільш резонансних надзвичайних подій Вінниччини за рік, що минає
  • До цієї добірки ми включили негативні події, що траплялися в межах області, стосувалися вінничан і мали суспільний розголос. Нижче мова піде про вироки у кількох гучних кримінальних провадженнях, зрадників у рясах, корупціонерів у військовій формі тощо. 

Вбивство літнього подружжя

У вересні 2017-го від рук раніше судимих Андрія Савчука та Семена Глушка загинуло подружжя Тарасових, що мешкало в приватному будинку на Старому Місті. На пенсіонерів вони скоїли розбійний напад, побили, зв’язали і підпалили в хаті. На злочин спільники пішли, дізнавшись, що літня пара має чималу суму коштів. Вбивши Тарасових, злочинці заволоділи п'ятьма тисячами доларів, дев'ятьма тисячами євро, вдома тисячами гривень та золотими виробами. У січні 2023-го законної сили набув вирок рішенням апеляційного суду. Обидва отримали довічне ув'язнення. 

Читати повну історію

Відео дня

Справа вбивці Малєца

У квітні цього року Верховний суд поставив остаточну крапку у справі Анатолія Малєца, який п'ять років тому вбив свою родину. Напередодні нового року вінничанин жорстоко розправився над власною матір'ю, колишньою дружиною і двома неповнолітніми дітьми: 7-річним сином та 3-річною донькою. Усіх чотирьох Малєц забив молотком. Убивця отримав покарання у вигляді довічного ув'язнення. 

Читати повну історію

Митрополит зрадник

У серпні п'ять років ув'язнення з конфіскацією майна отримав очільник Тульчинської єпархії УПЦ московського патріархату митрополит Іонафан, він же Анатолій Єлецьких. Він публічно виправдовував російську збройну агресію проти України: поширював серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України, розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів тощо.

Читати повну історію

Корупція у ТЦК

На початку лютого стало відомо, що молодший лейтенант Вінницького міського терцентру комплектування та соціальної підтримки Юрій Черевко підозрюється в отриманні хабаря у розмірі 10 тисяч доларів. Відповідальності Черевко не поніс, оскільки вже у вересні працівники ДБР затримали його вдруге. На той момент вже колишній ТЦКшник організував злочинне угрупування, допомагаючи військовозобов'язаним ухилятися він призову до армії за 3,5 тисячі доларів. У разі доведення його провини, Черевко може отримати дев'ять років за ґратами з конфіскацією майна. 

Читати повну історію

Водій «Кадилаку» та барбітурати

Наприкінці квітня патрульні зупинили на Соборній Cadillac Escalade. Ним керував 22-річний вінничанин Василь Радзіх. Була підозра на вживання наркотиків, тому парубка перевіряли у наркодиспансері. У крові виявили барбітурати. На водія склали протокол за кермування у стані сп'яніння. До того на цього ж водія вже складали протоколи за водіння у нетверезому стані, ігнорування вимог про зупинку, бійки та злісну непокору працівникам поліції. 

Читати повну історію

Вбила власну матір

У 2021 році між 16-річною Олександрою Масурадзе та її матір'ю стався сімейний конфлікт. Зі слів обвинуваченою, мати її ображала та била, і під час чергової сварки вона забрала в матері ножа й нанесла їй 32 ножових поранення. Потім заволокла тіло в яму та засипала його сміттям. Перша інстанція суду визнала дівчину винною та призначила їй дев'ять років позбавлення волі. Апеляційний розгляд врахував деякі обставини та зменшив термін покарання до восьми років.

Читати повну історію

Задушив на очах у дитини

Навесні неподалік Тульчина жорстоко вбили 26-річну Ганну Чернишевську. За словами подруг загиблої, вбивали та катували дівчину на очах у п’ятирічного сина. Зробив це ймовірно колишній Ганни. У поліції підтвердили затримання 28-річного чоловіка. На момент вчинення злочину підозрюваний був військовослужбовцем, мав суди за чотирма справами, найсерйозніша з яких грабіж. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Читати повну історію

Кинув у воду

У жовтні Вінницький міський суд на шість років позбавив волі 24-річного Віталія Пилявця за те, що останній кинув у воду юнака, який не вмів плавати, після чого не допоміг йому вибратися. Андрій Остапенко потонув. Подія сталася під час святкування дня народження, куди обидвоє були запрошені. Рішення суду може змінитися в апеляції. 

Читати повну історію

Летальна аварія на Пирогова

У вересні на перехресті вулиць Пирогова та Заболотного мотоцикл зіткнувся з автомобілем, коли останній робив розворот. Удар був таким, що водія і пасажирку двоколісного відкинуло на кілька метрів. Внаслідок ДТП керманич мотоцикла загинув, а його 14-річну доньку з політравмами доправили до лікарні. Водію легковика загрожує до восьми років позбавлення волі.

Читати повну історію

Вбив родину у Польщі

В листопаді у родині з села Сигнал, які проживали у Польщі, виник конфлікт. Жінка дорікала чоловікові за зловживання алкоголем та борги. Дочекавшись ночі, він задушив дружину та двох доньок. Кілька днів чоловік перебував у будинку з тілами убитих. За кілька днів він звернувся до охорони торговельного центру в Познані та зізнався у злочині. Його затримали.

Читати повну історію

Читайте також:

Ротавірус чи щось інше? У багатьох дітей з'явились блювота, діарея та підвищена температура

«Військовим з Бара дуже потрібен тепловізор». Як дівчинка Меланія робить перші кроки волонтером

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей

    Тульчинская трагедия где задушил  и айтишник Малец, это  действия одного наркотика.В Виннице есть такие наркотики которые делают из человека зверя. Но все держится под секретом, и никто не ищет концы.

keyboard_arrow_up