Три 130, бійка битками та ногами в обличчя: що відомо про водія «Кадилаку», якого зловили на Соборній

Три 130, бійка битками та ногами в обличчя: що відомо про водія «Кадилаку», якого зловили на Соборній
Василь Радзіх разом з батьками
  • Водій «Кадилаку», якому лише 22 роки, на Соборній отримав штраф по 130 статті. 
  • Ми дізналися хто цей водій і що за ним тягнеться. 
  • Тут і бійки битками та ногами в обличчя, і кілька 130, хуліганки та непокора поліції. 

Наприкінці квітня 2023 року патрульні зупинили на Соборній Cadillac Escalade. Ним керував 22-річний вінничанин. Була підозра на вживання наркотиків, тому парубка перевіряли у наркодиспансері. Ось що написали в патрульці: 

«29 квітня патрульні отримали виклик про те, що водій автомобіля Cadillac Escalade їздить містом під дією наркотичних речовин. Інспектори зупинили порушника на вулиці Соборній.
У водія помітили ознаки наркотичного сп'яніння, тому запропонували йому проїхати до наркодиспансеру для перевірки.
Днями ми отримали висновок лікаря-нарколога — в організмі кермувальника виявили барбітурати.
На 22-річного водія автомобіля Cadillac Escalade патрульні склали протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння).» — пише пресслужба Патрульної поліції Вінниці. 

«С#кі єб@ниє»

11 травня. 20.59. Дзвінок головному редактору. Говорить жінка. 
«Чому ви пишете, що він був під наркотою? Барбітурат не є наркотичною речовиною!». 
Далі на фоні розлючений чоловік кричить «с#кі єб@ниє» кілька разів. Про цю ситуацію ми написали ось тут: 

Відео дня


Перевіряємо номер телефону — він належить Ксенії Радзіх. Вона — відома громадська діячка. У 2015 році балотувалась в депутати на виборах у Вінницьку обласну раду.

Валерій та Оксана Радзіх

Її чоловік, і син-водій «Кадилака», балотувались вже у 2020 році, теж в облраду. При чому молодшому Радзіху тоді ледь виповнилося 20 років. Ніхто з них не пройшов. 
 

Оксана Радзіх у 2017 році. Під стінами Вінницької облради вона обілляла себе кров'ю тварини, щоб привернути увагу до одо припинення торгівлі із окупованими  

За кермом був Василь Радзіх. Що за ним тягнеться? 

З власних джерел в правоохоронних органах журналісти RIA/20minut.ua дізнались ім’я парубка, якого зупинили на Соборній. Його звати Василь Радзіх. Йому 22 роки. І це не перший випадок, коли йому виписували постанову по 130 статті (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, — авт). Але все послідовно 
Справа №1. 130 стаття. 
19 січня 2019 року. Після опівночі поліцейські зупиняють Гніванському шосе «Mercedes - Benz ML 280». Керував ним Василь Радзіх. Як винесли з постанови — «водій керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: виражене тремтіння пальців рук, неприродна блідість обличчя, почервоніння очей. Від проходження огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку водій відмовився»/
Суддя Сергій Клапоущак згодом скасує постанову «за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення». Все через те, що начебто Василь Радзіх не міг здати аналізи в баночку.  

Справа №2. 130 стаття. 
18.04.2019. Вулиця Київська. Як написали патрульні, Василь Радзіх керував автомобілем марки «Mercedes-Benz ML 280» з ознаками наркотичного сп`яніння. А саме: «Виражене тремтіння пальців рук, звужені зіниці очей, що не реагують на світло, неприродна блідість обличчя. Від проходження освідування відмовився». 


Але Василь Радзіх самостійно звернувся до обласного наркодиспансеру «Соціотерапія». І там йому надали довідку, що ніякого наркотичного сп’яніння не було. 
Суддя, який розглядав цю справу — Ігор Чернюк. 

Справа №3. Невиконання водіями вимог про зупинку. Але суд повернув справу в районне управління поліції, щоб там усунули недоліки. Більше документів по цій справі немає. 

Справа №4. Бійка битою і телескопічною дубинкою
Ця історія сталася 14 травня 2020 року. З матеріалів справи, Василь Радзіх на літній терасі бару «Бюро» просив бармена дати йому алкоголь в борг, після відмови почав ображати як бармена, так і відвідувачів. Після того, як його вивели з закладу, він поїхав додому на таксі, взяв биту, і повернувся до бару. Разом з ним був і його друг, який взяв телескопічну дубинку. 
Далі — бійка. Василь разом з другом битками побили двох людей. Після чого були затримані поліцейськими. 
Підозру тоді оголосили за статею ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство,-авт). Тримання під вартою суддя Сергій Клапоущак не підтримав і відправив їх під домашній арешт. 
Вже за пару місяців суддя Дмитро Шлапак скасовує домашній арешт. А Василь Радзіх разом зі своїм другом більше не з’являються на наступні засідання. Хоча на ГУНП Вінницької області було покладене забов’язання привести обвинувачених в суд. 

А вже 26 квітня 2023 року, суддя Дмитро Шлапак ухвалив клопотання прокурора, в якому йдеться про призов обвинувачених до армії! 
У зв`язку із призовом обвинуваченого, для проходження військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, судове провадження кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України зупинити, до звільнення особи з військової служби.

 

Справа №5. Рік обмеження волі за побиття ногами в обличчя! 

08 липня 2018 року. Василь Радзіх відпочиває в кальян-барі «Eclipse» разом зі своєю дівчиною. Там побачили іншого хлопця, який начебто ображав цю дівчину. Вже згодом, в нічному клубі в ТЦ Ізумруд, Василь завдав удару в обличчя, а потім добивав ногами. 
Суд кваліфікував дії як хуліганство за ч. 1 ст. 296 КК України і дав один рік обмеження волі! А вже згодом, суддя Лариса Ковальчук звільняє його від покарання з іспитовим строком на один рік! 

Справа №6. Злісна непокора поліції. 
01.01. 2022 року. Василь Радзіх за адресою Пирогова, 47А, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, цитуємо судову справу: 
«Висловлювався нецензурною лайкою на адресу працівників поліції, чим порушив громадський порядок. На законну вимогу працівників поліції, при виконанні службових обов`язків, припинити адміністративне правопорушення не відреагував, чим вчинив злісну непокору законній вимозі працівникам поліції». 
Але, суддя Олексій Шидловський звільняє від покарання Василя…обмежившись усним зауваженням.

Справа №7. 130 стаття. 
Від 28 квітня 2023 року. Це саме ця свіжа справа стосовно барбітуратів. Чим вона закінчиться — ми повідомимо своїм читачам. І будемо прискіпливо спостерігати за ходом справи. За джерел редакції відомо, що деякі судді готові піти на зустріч сім’ї Радзіх і знову скасувати 130 статтю. 

Про барбітурати

Варто зауважити, що редакція неодноразово писала про справи по 130 статті. були справи, які стосується барбітуратів. Наприклад ось цей матеріал: Наркотик чи ні? Як водій отримав штраф у 10 тисяч через барбітурати. 

Тоді ми говорили з головним лікарем наркодиспансеру Павлов Слободянюком про барбітурати. І ось що він каже. 

— Чи є в організмі водія, зокрема, барбітурати, ми визначаємо за допомогою експрес-тестів. Ми складаємо висновок щодо стану водія та спеціальний акт. Висновок має бути в трьох екземплярах, один із яких надається людині, яку оглядали. Поліцейські можуть запідозрити, що водій у нетверезому стані, — каже лікар Слободянюк. — А ми досліджуємо, чи справді в організмі є речовини, які впливають на стан та реакцію. Кількість цих речовин ми не визначаємо. Це й не передбачено законодавством.
Отже, лікарі, складаючи медичний висновок, опираються тільки на те, що в організмі людини знайшли психотропні речовини. Скільки їх — не визначають. 

Павло Слободянюк говорить, сам факт того, що барбітурати знайшли — означає, що концентрація велика.
— Повертаючись до барбітуратів. Якщо їх знайшли в сечі, це означає, що їхня концентрація однозначно впливала на швидкість реакції. Можливо, водій перебільшив дозування, призначене лікарем, — каже головний лікар наркодиспансеру. — Якщо вживати призначені ліки так, як прописали — їх навіть тест не покаже. Ліки, які містять барбітурати, продаються за рожевим рецептом. Це означає, що вони перебувають на суворому контролі.
 

Читайте також: 
1. «З Божою допомогою московський патріархат зникне»: велике інтерв'ю з Софронієм Чуприною
2. У Вінниці ремонтують РАЦС, зруйнований обстрілом 14 липня. Коли завершать роботи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Максим Коломийчук

    блд.... ця країна приречена на знищення
  • Люба Романенко

    Це тільки в нас судді за бабло все скасовуєють, через них мажори що хочуть те і роблять нікого не бояться, таких  суддів на передову хай копає окопи і нюхає порох
  • Ніна Цимборович

    А судді хто? Всі продажні. Як хлопчина вкрав продуктів на 230 грн, то йому присудили 8 років, а в цього заможні батьки і за гроші все можна. На війну теж обмеження?
  • Ольга Павленко

    Треба запрошувати англійців до себе! Бо як показує світова практика - то є дієвий спосіб боротьби з злочинцями в корумпованих країнах

keyboard_arrow_up