«Військовим з Бара дуже потрібен тепловізор». Як дівчинка Меланія робить перші кроки волонтером

«Військовим з Бара дуже потрібен тепловізор». Як дівчинка  Меланія робить перші кроки волонтером
Меланія Гонтар записала відому колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю", запис батьки поширили в Інтернеті, зазначили реквізити волонтерки Тетяни Власюк - так збирають кошти на тепловізор для військових.
  • Як учениця другого класу стала волонтеркою?
  • Дотепер цим займалися її мама й тато.
  • З подружжям волонтерів і їхньою дитиною розмовляв журналіст «20 хвилин».

Меланії Гонтар невдовзі виповниться вісім років. З днем народження дівчинку вітатимуть 13 січня 2024-го. Нині у неї особливий період. Дівчинка спробувала себе у волонтерстві. Щоправда, поки що перші кроки не дуже тішать її.

Тато робив окопні пічки, мама допомагала лікарям

Недавно Меланія почула розмову батьків. «Військовим з Бара дуже потрібен тепловізор», — говорив тато Ярослав. Про це він дізнався від вінницької волонтерки Тетяни Власюк. Вона організувала збір коштів на придбання такого приладу. Треба 120 тисяч гривень. Недавно пан Ярослав передав Тетяні Власюк окопні пічки. Виготовив їх разом зі своїми учнями в училищі. Він працює викладачем у профтехучилищі №11. Тепер у когось з військових в окопі тепліше, а на душі веселіше від обігрівачів, виготовлених Ярославом Гонтарем з учнями училища.

Меланія знає про це. Тато не раз розповідав, як їм вдалося зробити гарну справу.

Відео дня

Мама Валентина теж педагог. Під час епідемії ковіду вона організувала групу у Вайбері для допомоги лікарям. Тепер згадує, що стало поштовхом до таких дій. Якщо лікарі помруть, хто буде лікувати тих, хто залишиться. Приблизно так розмірковувала жінка. На її здивування, охочих допомогти лікарям у ті тривожні для всіх нас дні виявилося немало.

Тепер їхня донечка Меланія вирішила також спробувати допомогти військовим,

Спершу вона написала свої побажання перед Різдвом. Як і більшість дітей, Меланія бажає, аби наші захисники швидше здобули Перемогу і настав мир.

Одних лише слів для цього замало. Вона захотіла долучитися до конкретної справи. Але що може зробити дитина, якій не виповнилося ще й восьми років?

Буду грати і просити донати

Дівчинка Меланія має чимало захоплень. Вона грає на фортепіано, вчиться співати, займається танцями і ще відвідує додаткові заняття з англійської.

Фортепіано і вокалом з нею займається педагог Вікторія Петруняк. Меланія уже брала участь у декількох концертах. Виступала у молодіжному центрі «Кадрат», на сцені обласної філармонії «Плеяда», стала лауреатом музичного онлайн-конкурсу.

Саме грою на фортепіано вирішила допомогти нашим військовим, які нині виганяють з нашої землі російських окупантів.

Дівчинка записала свій виступ, а батьки поширили його в Інтернеті. Там же зазначили реквізити для переказу коштів волонтерки Тетяни Власюк і очолюваною нею організації «Загартовані серця».

Меланія виконує відому українцям колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Запитую дівчинку, чому саме цей твір вирішила показати?

«Моя викладачка пані Вікторія говорить, що цей твір я гарно виконую, тому порадила його записати», — відповідає співрозмовниця. Її батьки уточнюють, що запис робив знайомий оператор Роман Блонський. За усім спостерігала мама і викладачка.

—Хвилювалася? — цікавлюся у Меланії.

—Трохи було, особливо на початку, говорить вона. — Деякі місця переписували, бо з першого разу не так вдавалося, як хотілося.

Батьки дівчинки вбачають недолік в тому, що реквізити для переказу коштів з’являються на екрані наприкінці твору. Краще було б, щоб їх бачили протягом усього виступу дівчинки. Спробують переписати. Можливо, тоді з’явиться більше охочих підтримати проект зі збору коштів для військових з міста Бар.

Поки що Меланія і її батьки трохи розчаровані. Кажуть. З донатами не густо. Хоча виокремити ту суму,я ку зібрала Меланія, вони нет можуть. Бо вона збирає не на свій рахунок. Закликає донарити для волонтерки Тетяни Власюк і її організації «Загартовані серця».

Віримо, що небайдужі підтримають маленьку виконавицю Меланію Гонтар у її перших кроках на волонтерському поприщі. Для дівчинки це так важливо —відчути підтримку дорослих.  Не розчаруймо її! І не тільки її. Десь там, у фронтових окопах, чекають тепловізор наші земляки.

Прилад коштує 120 тисяч гривень

Реквізити голови волонтерської організації "Загартовані Серця" Tanya Vlasyuk Khytra

4149629350632006 - UAH Privat- Tetiana Khytra

5375411408173537 - UAH Mono - Tetiana Khytra

https://send.monobank.ua/jar/7yaBDbR3AC

Посилання на 《Загартовані Серця》 https://www.facebook.com/TemperedHearts

Читайте також:

«До останнього «жигуля». Для чого Гуменюкам старі машини і за що генерал нагородив восьмикласника?

П'ять найпопулярніших місць, де ховають подарунки на Новий рік. ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up