Страшна трагедія у Польщі в сім'ї козятинчан: батько вбив дружину та двох маленьких доньок

Страшна трагедія у Польщі в сім'ї козятинчан: батько вбив дружину та двох маленьких доньок
  • У Польщі за підозрою у вбивстві дружини і двох малолітніх дітей затримали громадянина України.
  • Цю інформацію підтвердили речник Окружної прокуратури у Познані Лукаш Вавжиняк і генконсул України у Вроцлаві Юрій Токар.
  • Під час допиту в прокуратурі Познані підозрюваний зізнався у скоєному і розповів, як це було.

У понеділок, 20 листопада, у Познанському відділенні судово-медичної експертизи провели розтин тіл трьох жертв убивства у Пущикові. Підозрюваного 42-річного українця доставили на допит до Познанської прокуратури.

Що відомо про сім’ю?

Подружжя з України приїхало до Польщі кілька років тому. За інформацією наших козятинських журналістів, це родина Хоменчуків з Сигналу Козятинської громади. У 29-річної жінки був син від попереднього шлюбу. Згодом народилися спільні діти — дві доньки. Глава сім'ї влаштувався на роботу в ресторан у Пущикові. Однак він її втратив. Пізніше заліз у борги.

Відео дня

У родині були суперечки

— Після затримання чоловік розповів, що вдома були сварки. Він втратив роботу, почав брати кредити, захопився азартними іграми. Дружина сердилася, критикувала за нестачу грошей та зловживання алкоголем. Остання сварка, штовханина між ними сталася в день вбивства. Тоді, коли дружина та їхні доньки спали, відбулося вбивство. Спочатку він задушив дружину, потім двох дітей, — розповіли польські поліцейські.

Підозрюваний скоїв убивство в ніч з 13-го на 14 листопада. Він зачинив тіла в кімнаті на першому поверсі будинку і жив з ними протягом наступних п'яти днів. У будинку все ще залишався 11-річний хлопчик, якому чоловік заборонив заходити до замкненої кімнати.

Врешті-решт, у суботу, 18 листопада, чоловік підійшов до охоронця автостоянки в торговому центрі та зізнався у вбивстві.

42-річний українець сказав, що повідомив про цей випадок лише через п’ять днів, тому що «його мучила совість». Він розповів, що після вбивства своєї сім'ї думав про самогубство, але «не вистачило сміливості». Чоловік залишив у живих лише 11-річного хлопчика, свого пасинка. У суботу, перед тим, як повідомити про випадок паркувальнику, він відвіз хлопчика до ресторану в Познані і залишив його там. Поліції пояснив, що нічого не зробив хлопчикові, оскільки той не був його сином.

Познанська прокуратура вимагає арешту

У понеділок в прокуратурі Познані відбулося слухання справи за звинуваченням у потрійному вбивстві.

— Процесуальні дії виконані, розтин завершили. Прокурор пред'явив чоловікові три звинувачення у вбивстві. Підозрюваний визнав свою провину, — повідомив прокурор речник Познанської воєводської прокуратури Лукаш Вавжиняк.

Речник підтвердив, що «смерть жертв настала в результаті удушення». Спочатку українець задушив свою дружину. Через деякий час прокинулася одна з дочок. Він задушив її та іншу доньку. Потім він пояснив своєму 11-річному пасинку, що його мама і зведені сестри в лікарні через коронавірус. У свою чергу, в кімнату не можна заходити, тому що потрібно знайти речовину для нейтралізації коронавірусу. Лише в суботу, перед тим, як здатися поліції, він сказав хлопчикові, що його мама і сестри померли.

За словами прокурора, 42-річний чоловік під час допиту поводився спокійно. Лише коли прокурор запитав його, чи шкодує він про скоєне, чоловік розплакався. Слідчим українець сказав, що не пам'ятає всіх обставин інциденту.

 

Прокуратура попросила суд про арешт підозрюваного на три місяці. Чоловіку загрожує довічне  ув’язнення. Справа перебуває на контролі генконсульства України у Вроцлаві.

 

Читайте також:

У Жмеринській громаді чоловіка забили до смерті. Били пляшкою та молотком

Поліція просить вінничан додати трохи «сяйва» та стати помітними на дорозі в темну пору доби

Нововведення у Правилах дорожнього руху 2023: що варто знати водіям

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надія Гонтар

    Звичайно, довічне.Але не доведи Господи, таке чути і бачити.

    Вбити дружину і двох діток....

    Не можу зрозуміти, що це зробила нормальна людина, та щей батько

    .
  • Николай Коваленко

    Да уж......
  • Сергей

    Айтишник -2 .

    Многие жОны  после того как айтишнике убил 4 людей сделали выводы,что компосировать мозги неадекватам не нужно,

    Но оказывается уроки жизни не прошли.
  • Ольга Єршова

    Жахіття...😭

keyboard_arrow_up