«Він проломив їй голову і задушив»: про вбивство 26-річної дівчини, в якому фігурує військовий

«Він проломив їй голову і задушив»: про вбивство 26-річної дівчини, в якому фігурує військовий
  • В Кирнасівці кілька днів тому жорстоко убили 26-річну Ганну Чернишевську, яка працювала лаборантом в Тульчинській лікарні. Вбивали та катували її на очах у п’ятирічного сина. 
  • Журналісти 20хвилин дізналися деталі трагедії, а ще кого саме звинувачують в убивстві молодої дівчини. Як виявилося, це не перша кримінальна справа обвинуваченого. Він — військовий. 
  • Що розповідають подруги убитої, і що зараз з підозрюваним?
     

Ганні Чернишевській — 26 років. Працює в Тульчинській лікарні в рентген-кабінеті. Має п'ятирічного сина. Розлучена, але має кохання. Вірніше…мала. В ніч з 13 на 14 квітня її жорстоко вбили. 

Що розказують подруги Ганни

— Нашу Ганну вбив Олександр Брацлавський у її ж будинку. О пів на першу ночі він дзвонив їй, але вона не брала слухавку. Потім приїхав (це зі слів її 5 сина,-авт). Відкрив калитку. Довго стукав у вікно. Вона спочатку не відкривала двері, але потім все ж відкрила, тому що він не давав дитині спати,— каже подруга Ганни. Ім’я не називаємо на прохання дівчини. — Він зв'язував Ганну, бив, порвав одежу, волочив по забетонованому подвір'ї, проломив голову і задушив….На похороні люди були вражені, тому що на ній жодного живого місця не було…

За словами подруги Ганни, вбивство було приблизно о третій ночі. 

— Майже о третій ночі їй якось вдалося пустити виклик. Тобто більше ніж дві години катував її. А потім забрав телефони, її та сина. Замкнув хлопчика в будинку. Запхав Ганну в її ж Шевроле, в багажник. І вивіз під Тульчин. Прикидав гіллям, а машину відігнав в бік Нестерварки (за Тульчином в сторону Немирова,-авт), — каже подруга загиблої. — І знаєте, він зранку як нічого не сталося… пив каву в магазині на локаторній, біля місця служби. Так, він військовий. 

Журналісти 20 хвилин поцікавились, чи були якісь стосунки між Ганною й Олександром.

— Всі кажуть, що він вбив її на підґрунті ревнощів, але це не так! Вони дійсно колись зустрічалися. Але це було понад рік тому. Після цього вони розсталися і кажуть, що він одружився. Він періодично їй дзвонив, іноді підчікував. Вона ігнорувала його, вже більше ніж пів року зустрічалася з іншим хлопцем з Кирнасівки… — каже подруга Ганни.

Ганна Чернишевська

Ще одна подруга Ганни каже, що Олександр інсценував пограбування. 
— Він все в хаті перевернув догори ногами. Забрав ноутбук, два телефони, гроші, її золото… Хотів, щоб все виглядало як пограбування, — каже подруга убитої дівчини Анастасія. — Його затримали біля її подвір’я зранку. Він прийшов за Жигулем свого тестя, який взяв без дозволу. Він не знав, що цей Жигуль вже в розшуку як викрадений. Там його й затримали. Було багато людей…І в цей час хлопчик Ані бігав по подвір’ю в піжамці та питав де мама…

За словами Анастасії, Олександр не з’явився на шикуванні зранку. Потім його шукали товариші по службі. Приїжджали на місце затримання. А коли дістали з його кителя ключі від машини Ані…все стало зрозуміло. 

— У нього в Жигулях поліція знайшла наркотики. А в його кителі були ключі від Шевроле Ганни… Знаю, що 15 квітня поліція проводила відтворення вбивства. Його не було там. І де він зараз — ніхто не знає. Одні кажуть, що відпустили його під заставу. Інші — що він на дурці, наче йому сказали поводити себе як «душевнохворий». 

Що кажуть в поліції?

В управлінні національної поліції факт вбивства підтвердили.
— Підозрюваного у вбивстві 26 річної дівчини затримано чоловіка. Йому 28 років. Суд обрав йому міру запобіжного заходу — тримання під вартою. Зараз тривають слідчі дії, серед яких відтворення вбивства на місці події. Слідчі збирають доказову базу. Підозрюваному загрожує 15 років позбавлення волі,— каже  речниця ГУНП Вінницької області Заріна Маєвська.

Вже згодом поліція публікує перші фото з місця злочину. На ньому те саме Шевроле, чагарники й тіло Ганни. 
«За попередньою інформацією, підозрюваний приїхав до потерпілої додому у селище Кирнасівку в ніч з 13 на 14 квітня. Під час спілкування між ними виникла суперечка, яка згодом переросла у конфлікт. Чоловік спочатку вдарив потерпілу по обличчю, а потім, коли вона впала на землю, почав її душити. Щоб приховати злочин, зловмисник завантажив тіло потерпілої до її ж автомобіля та вивіз на околиці Тульчина, де прикидав його землею та гіллям»,  

Олександр Брацлавський — військовий, який був засуджений за грабіж

Усі люди, з якими говорили журналісти 20хвилин, кажуть, що підозрюваний має впливових батьків. Наче все йому сходить з рук. І це не перша кримінальна справа, яка тягнеться за ним. Серед знайомих дізнались, що батьки Олександра займаються бізнесом. 
— Наскільки я знаю, його батьки заможні. Багато років займаються виготовленням копченого м'яса. Спочатку возили на продаж у москву, а останні роки в Одесу,— каже джерело 20хвилин. 

Олександр Брацлавський дійсно військовий, який служить за контрактом. І нас зацікавив факт того, що він вже був під судом.

Підозрюваний Олександр Брацлавський. 


Через аналітичну систему YouControl ми переглянули судові справи, які тягнуться за підозрюваним у вбивстві. Їх не одна. Чотири! І найсерйозніша — за грабіж. 
Справа №1. Так у 2014 році він отримав першу постанову по 130 — водіння під алкогольним сп’янінням.


Справа №2. Вже у 2016 році він, керуючи бусом «Мерседес Спринтер», збиває заднім ходом пішохода в Тульчині. Суд засуджує його до двох років обмеження волі з іспитовим строком в один рік. І вже у 2017 році закриває справу. Через те, що ніяких порушень в Олександра Брацлавського за рік не було. 

Справа №3. У вересні 2022 року Олександр керуючи Audi A4 в’їхав у Renault. Потім суд присудив йому 850 грн штрафу. 

Справа №4 — про грабіж в Тульчині
В 2021 році Олександр Брацлавський пограбував жінку в Тульчині, яка до того ж йшла з дитиною. У вироку тульчинського суду йдеться, що солдат Олександр Брацлавський зірвав золотий ланцюжок з шиї жінки та втік.

А ще є цікаві рядки з вироку: 
«Приблизно через місяць його батьки звернулися до потерпілої, щоб вирішити питання про відшкодування завданої шкоди». 
Питання вирішили. І Тульчинський суд за тиждень до вбивства Ганни Чернишевської засуджує Олександра до шести місяців арешту. Ось частина з вироку. 

Але Олександра не відправили під арешт. І зараз він — головний і єдиний підозрюваний у вбивстві 26-річної Ганни. Вбивство, яке стало найрезонанснішим в Тульчинській громаді за останні роки.
Чим закінчиться розгляд справи — ми обов’язково розкажемо нашим читачам. 

Співчуваємо рідним і близьким Ганни Чернишевської. Світла їй пам'ять. 

Читайте також: 
1. Сокиран і Заремба досі під судом: що з розглядом справи колишніх топ-поліцейських області
2. Більше не керівник. Смуригін, який надув 1,19 проміле і отримав 130-ту, став простим прокурором

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • andrij jirdna

    перевірте ! можливо його лікувала !
  • Анна Кулак

    Як то кажуть - як сусід приходив вночі до незамужньої дівчини - все село бачило, а як убивали, то ніхто нічого не бачив і не чув!
  • Читач01

    Не дайте тварюці уникнути покарання!
  • Олег Яблонський

    Скотиняку порвати на дрібні шматочки.

keyboard_arrow_up