​За пів року вдруге затримали Юрія Черевку. Він робив «непридатними» до служби за $3500

​За пів року вдруге затримали Юрія Черевку. Він робив «непридатними» до служби за $3500
  • У Вінниці працівники ДБР викрили організовану злочинну групу, яка допомагала ухилянтам уникнути мобілізації та виїхати з України.
  • Затримали трьох учасників групи, яких підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів.

Очолював групу Юрій Черевка, колишній офіцер відділення призову Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він залучив до злочинної діяльності травматолога та хірурга.

 З власних джерел RIA/20 хвилин стало відомо, що Юрій Черевка ще від часу його останнього затримання за хабар в розмірі 10 тисяч доларів США в лютому 2023 року був виведений зі штату ТЦК. Чоловік на службу не ходив і не мав доступу до відповідних документів. Тому організував схему через лікарів. 

Відео дня

Офіцер підшуковував чоловіків, які бажали уникнути мобілізації. За 4 тисячі доларів США їм вигадували діагнози та готували відповідні документи. Це дозволяло не лише визнавати «клієнтів» непридатними для військової служби, а й виїжджати за кордон. 

Працівники ДБР провели обшуки у Вінницькому об’єднаному МТЦК та СП та за місцем проживання учасників групи. Правоохоронці виявили та вилучили записи із «чорною бухгалтерією», списки військовозобов'язаних чоловіків, підроблені медичні довідки, а також гроші у різній валюті на загальну суму понад 300 тисяч грн.

Затримали трьох учасників групи, яких підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів.

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Довідка Що відомо про Юрія Черевку? Чоловік родом з Тернопільщини. До Вінниці переїхав кілька років тому, коли одружився. Юрій на Підгаєччині народився, виріс, вчився, звідси в одній з перших хвиль мобілізації вирушив в АТО. Причому пройшов гарячі точки на Луганщині і, хоча мав можливість через хворобу найближчої людини отримати відстрочку, не скористався цим, кажуть земляки. Працював у місцевому військкоматі, а також волонтерив і був засновником та керівником Підгаєцької спілки ветеранів АТО та волонтерів «Тур». Учасник бойових дій.  

Люди, які Юрія знають з дитинства або принаймні понад 10 років, категорично не вірять у те, що він і справді брав хабар.  Що ще вдалось дізнатись про працівника вінницького військкомату, якого, за нашими даними, які підтвердили в ДБР, звинувачують у скоєнні тяжкого злочину? Читайте в матеріалі.

 

Читайте також:

Житель області за 6500 доларів США обіцяв вивезти за кордон ухилянтів

Секретарка військово-лікарської комісії, яка допомагала ухилянтам, постане перед судом

ДБР виявило махінації з висновками військово-лікарської комісії у Хмільнику

Вінницькі суди винесли вироки 26 ухилянтам. Як і кого карають за неявку по повістці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Віктор Іванець

    Потрібно подумати не відкосив мав можливість пройшов грячі точки  щось він зрозумів чи дойшло до нього якась причина є відгуки позитивні про нього на передовій він був будьте уважніші
  • Sergey Storog (Ja)

    Тут навіть стправа не в цему "воєнному" судячи з відео масштаби бужаючих здрисьнути величезні - черга на дві неділі! Ось така довіра людей до
  • Анатолий Поляруш

    І що далі???
  • Таня Тимчишина

    О це такі "атошніки" ,поробили собі на бумазі учасника бойових дій тай усе і він такий не один,бо справжні учасники АТО, на даний час захищають Україну, а такі як це гівно сидять у тцк  і роблять все, для того щоб ця клята війна ще була довго, бо де вони іще зароблять по 50000гр.на місяць і годують цих свиней безкоштовно,користуються пільгами,отримують гумунітарну допомогу за те,що одних відмазують,а інших незахищених,хворих та алкашів відправляють на без підготовки на 0. Невже ці свині ,що працюють в тцк не розуміють,що з людини,яка вживає алкоголь одні проблеми не тільки у його родині ,а й тій місцевості де він проживає, то для чого ви тварі призиваєте їх на службу і сторюєте ці проблеми нашим захисникам,який може бути захисник із конченого алкаша,таких людей лікувати потрібно ,а не відправляти на нулю,свині з тцк маєте совість самі не йдети захищати Україну то незаважайте  нашим захисникам.
    ВИ НЕ ПРАЦІВНИКИ ТЦК,А ЗАГОТОВАЧІ ЛЮДСЬКИХ ДУШ , І ЦЕ ТАКІ ПО ВСІЙ ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ.
    ПОТРІБНО ЩОБ ДБР НЕГАЙНО ПЕРЕВІРИЛА ВСІ ТЦК ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ,ЧОМУ ЦІ "БУГАЇ" З ПЕРШИХ ДНІВ ВІЙНИ ОСІЛИ У ТЦК І ТЕРОБОРОНІ,І ДЛЯ ЧОГО СКІЛЬКИ "СВОЇХ" СИДЯТЬ НА БЛОКПОСТАХ І СКІЛЬКИ КОШТІВ "ВІДМИВАЮТЬ" ЧЕРЕЗ ЦІ БЛОКПОСТИ,ТАМ НЕМАЄ НІОДНО АЛКОЗАЛЕЖНОГО .
    ДБР ПРИЙМІТЬ ВІДПОВІДНІ МІРИ.

keyboard_arrow_up