Секретарка військово-лікарської комісії, яка допомагала ухилянтам, постане перед судом

Секретарка військово-лікарської комісії, яка допомагала ухилянтам, постане перед судом
  • Співробітники ДБР оголосили підозру та завершили попереднє слідство у справі секретаря однієї з районних військово-лікарських комісій на Вінниччині, та вже направили обвинувальний акт до суду.
  • Відзначимо, що жінка свою провину визнала.

Наприкінці серпня 2023 року працівники ДБР провели обшук у Хмільницькому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Там вони виявили в окремих конвертах з прізвищами гривні та іноземна валюта та десятки тисяч гривень.

— Оскільки факти, озвучені правоохоронцями, були беззаперечними, одна із працівниць військово-лікарської комісії одразу визнала свою вину. Жінка зізналася, що вона брала кошти за підтвердження певного діагнозу, в результаті чого клієнта було визнано обмежено придатним до військової служби, — зазначають у повідомленні Державного бюро розслідувань. — ДБР перевіряє можливу причетність до правопорушення керівництва ВЛК та представників інших медичних установ міста й області.

Жінку обвинувачують у «проханні надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою дії з використанням наданої їй влади». Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Відео дня

 

Читайте також:

ДБР виявило махінації з висновками військово-лікарської комісії у Хмільнику

Вінницькі суди винесли вироки 26 ухилянтам. Як і кого карають за неявку по повістці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up