50 тисяч з вінничан для свого міністра пожежники вже не збирають

50 тисяч з вінничан для свого міністра пожежники вже не збирають
Прямо на засіданні уряду зачитали обвинувачення, одягли наручники і вивели з зали керівників Держслужби з надзвичайних ситуацій. Головний міліціонер країни назвав таке затримання щепленням від корупції для інших. Іде слідство, але з озвучених Аваковим оперативних даних виходить, що працівникам вінницького управління більше не треба збирати щомісяця гроші для Києва.

Затримання Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького показали по всіх каналах. Потім керівник міністерства внутрішніх справ, крім інкримінованого затриманим, озвучив "розклад", який був у службі з надзвичайних ситуацій. Зокрема, сказав, що Вінницька область збирала кожного місяця своїм столичним керівниками 50 тисяч гривень. Тепер возити дань не буде. Більше того – уряд вирішив звільнити всіх без виключення регіональних начальників ДСНС. Їх перевірять на причетність до корупційних схем.

Суми зборів з інших регіональних управлінь Аваков назвав вдвічі-втричі більшими від вінницької. До слова, Сергій Бочковський – родом з Вінниччини. Народився 20 листопада 1966 року в Гайсині, а після закінчення Львівського пожежно-технічного училища МВС і Київського інженерно-будівельного інституту працював у столичних пожежних частинах.

За даними слідства, Бочковський зі Стоєцьким організували корупційну схему тендерної закупки паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами. Компанії, які пропонували нижчі ціни, до тендерів не допускалися. „Відкати” потім перераховувалися на особисті рахунки міністра з надзвичайних ситуацій і його зама - на Кіпрі та на острові Джерсі.

Одні політологи аплодують, що влада застосувала дієвий грузинський рецепт очищення влади. Інші говорять, що Аваков і Яценюк просто пожертвували тим, кого не шкода. Вони ж, мовляв, не могли не знати, що відбувається в ДСНС, і корупція там – копійчана в порівнянні з відмиваннями, наприклад, в енергетиці чи медицині.

Тим часом в соціальних мережах обговорюють, що Сергій Бочковський міг бути в курсі свого затримання. Реакція на слідчу дію з наручниками перед камерами не надто схожа на те, що людину застали зненацька. А в суді він потім взяв, тай запропонував руку і серце своїй дівчині. Хіба не спектакль?

Читайте також:
Три головних обласних рятувальника дають покази проти Бочковського. Чи є серед них вінницькі – невідомо
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Спектакль м"яко сказано, цирк на дроті.
  • Ігор

    А кому тепер будуть збирати, адже будуть ?

    Дарья reply Ігор

    Хто його знає, можливо вже трохи втихомиряться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up