Допомагаємо всією родиною. Мама, як головна господиня місить тісто, а всі інші з захопленням прикрашають кожен свій "шедевр". Особливо цьому радіють мої дітки, для яких весь процес переходить в забавку.
Щороку печемо паску за цим рецептом. Виходить смачнюча. Тож радо ділюся рецептом.
Потрібно:
1 склянка цукру
2 столовихложки меду
250 гр. вершкового масла
50 г. свіжих дріжджів
0,5 л. молока
борошна скільки візьме. На бажання родзинки та цукати.
Дріжджі розвести теплим молоком, додати 2 ст. л цукру, трохи борошна накрити рушником і поставити у тепле місце на 1 годину. Потім жовтки збити з 1 склянкою цукру та медом і додати до тіста. По 1 ст. л. додавати поступово розтоплене масло. Добре місити тісто. При вимішуванні можна руки змастити олією. Потім поступово додавати борошно. Після вимішування знову накрити рушником аби підійшло (для зручності закривати посудину харчовою плівкою, а потім зверху закутати). Після цього викласти тісто у змащені форми, дати паскам підійти у теплому затишному місці і випікати. Готові ще гарячі паски прикрашати розтертим білком з цукровою пудрою. Власне розтертим, а не збитим. Саме тоді виходить глянцева глазур. Потім зверху посипати різноманітними святковими прикрасами (їх зараз у продажу є дуже багато на будь-який смак).
Бажаю усім успіху!
Нагадаємо, 20minut.ua та ТМ "Гостинна оселя" розпочали конкурс "Кращий рецепт паски". 10 учасників, які першими надішлють свої рецепти - гарантовано отримають подарунок від ТМ "Гостинна оселя". А автору найкращого рецепту власник ТМ "Гостинна оселя" Тетяна Василівна Бойко надасть кошик з продукцією торгової марки.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер