Чотири роки за три життя: з’явився вирок у справі смертельної ДТП

Чотири роки за три життя: з’явився вирок у справі смертельної ДТП
  • Водію дали чотири роки позбавлення волі. Це менше, ніж передбачено статтею обвинувачення. Читайте, чому суддя прийняла таке рішення.

На початку лютого 2019-го у Вінниці сталася моторошна аварія: мікроавтобус в’їхав у припарковану фуру, яка стояла на узбіччі. Аварія сталася близько четвертої ранку. Невдовзі вже було відомо, що в ДТП загинуло троє людей. У прес-службі поліції повідомляли, що усі потерпілі — громадяни Молдови.

Вінничанка написала у facebook про перші хвилини після ДТП. Місце аварії вона бачила крізь вікно.

«Сьогодні серед ночі я прокинулася від якогось гуркоту. Було приблизно 3:30. Визирнувши у вікно, зрозуміла, що сталася аварія. Мікроавтобус врізався у фуру. Ймовірно, водій заснув. З машини вискочили двоє чоловіків, подивилися на те, що сталося, й один із них перестав володіти собою. Жахливо кричав, кидався зі сторони в сторону біля машини», — написала користувачка соцмережі з ніком Elena Rogers.

Відео дня

Нещодавно, 25 липня, у Вінницькому міському суді ухвалили вирок обвинуваченому у справі про цю аварію.

Перед судом постав 28-річний громадянин Молдови, який усього за три тижні до цієї жахливої ДТП отримав штраф за перевезення вантажним авто пасажирів у більшій кількості, ніж це передбачено автомобілем.

Водійського посвідчення категорії, яка б дозволяла здійснювати пасажирські перевезення, чоловік не мав. Під ранок 8 лютого, він був за кермом Volkswagen. Крім водія, у салоні було ще 11 пасажирів. На швидкості близько 80 кілометрів на годину бусик врізався у вантажівку DAF, яка стояла на Барському шосе. Троє людей загинули, один отримав середні тілесні ушкодження.

Отже, чоловіка звинуватили в тому, що він не мав водійського посвідчення потрібної категорії, перевищив дозволену швидкість, порушив правила перевезення пасажирів. Обвинувачений провину повністю визнав. Розповів, що фуру не помітив. На суді він просив його суворо не карати, бо має маленьку дитину та четверо братів, які потребують його допомоги. І усім потерпілим відшкодував збитки.

Чоловік, який був потерпілим у справі, розповів, що їхав поруч з водієм на пасажирському місці. Попросив водія зупинитися, щоб можна було вийти покурити, а той відповів, що за кілька хвилин буде заправка. Одразу після цього мікроавтобус в’їхав у вантажівку.

На суді цей чоловік просив призначити водію покарання, яке не було б пов’язане з позбавленням волі.

Усі інші люди, яких визнали потерпілими у справі, просили суд не саджати обвинуваченого до в’язниці. Говорили, що після ДТП родина водія допомагали та допомагають грошима. 

Пом'якшуючими обставини визнали каяття водія, відшкодування збитків, а також те, що він має малу дитину. Обтяжуючих обставин на суді не знайшли.

Через пом’якшуючі обставини суддя Ганна Гайду вирішила застосувати статтю 69 Кримінального кодексу. Вона дозволяє призначити покарання менше, ніж передбачено статтею обвинувачення.

Отже, мінімальне покарання за статтею обвинувачення було 5 років ув’язнення. Водію мікроавтобуса дали чотири роки позбавлення волі, а ще на три роки забрали посвідчення водія. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів після проголошення. Коли спливе термін оскарження, вирок набере законної сили.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій

    Могли б ще менше дати 1-2 роки, раз родичі хором просять, який толк з того що чужого громадянина стільки тримати за кошт держави треба? Нехай Молдова його тримає, їм передайте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up