«Привид» за кермом: у суді не повірили, що поліцейський напідпитку керував авто

«Привид» за кермом: у суді не повірили, що поліцейський напідпитку керував авто
  • Поліцейський отримав протокол за нетверезе кермування кілька місяців тому. Нарешті в суді розглянули його справу. Із зали засідань Руслан Ковель вийшов без жодних штрафів.
  • Також поліцейський намагався відновитися на службі. Поки що в нього це не виходить.

У середині березня вінницькі патрульні піймали п’яним за кермом поліцейського з Літина. Про це повідомили активісти у facebook. Інформацію підтвердили в прес-службах поліції.

«Оперуповноважений карного розшуку Літинського відділення поліції, увійшовши в алкогольний кураж за кермом, втративши залишки совісті й контроль над місцевістю, заблукав у своєму районі і «прокинувся» у Вінниці», — писав Володимир Черкас.

Також він зауважує, що поліцейський проїхав у нетверезому стані кілька районів області. На шляху його начебто зупиняли і відпускали інші поліцейські.

Відео дня

Прес-секретар патрульної поліції Вінницької області Тетяна Плахотнюк розповіла, що автомобіль Ford зупинили 17 березня близько 7-ї години ранку на проспекті Юності.

— Коли почали спілкуватися з водієм, то помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння, — каже Тетяна. — На місці він пройшов огляд. «Драгер» показав результат 2,10 проміле info. Патрульні склали протокол за нетверезе керування авто.

Прес-офіцер поліції області Анна Олійник під постом активістів написала, що розпочато службове розслідування за цим фактом. На час проведення розслідування поліцейського відсторонили від роботи.

Уже відомо, що поліцейський — Руслан Ковель. 26 березня з’явилася його декларація форми «перед звільненням» з посади дільничного.

Вийшов тверезим

Майже через три місяці info після складання протоколу відбувся суд у нетверезій справі Ковеля.

Із постанови, яку ухвалив суддя Вінницького міського суду Ігор Вишар, дізнаємося, що правоохоронець своєї провини в керування авто напідпитку не визнав. Також говорив, що автомобілем він взагалі не керував.

У матеріалах справи були документи з обласного наркодиспансеру, у яких лікарі написали, що водій відмовився пройти огляд на стан сп’яніння.

Нагадаємо, у прес-службі патрульної поліції одразу після інциденту повідомляли, що алкотестер на місці події показав 2,10 проміле, що в десять разів перевищує норму. У судовому документі результати «Драгеру» чомусь на згадуються взагалі.

Замість цього в постанові написано, що є відео з боді-камери патрульного, де видно, що чоловік виходив із машини з місця пасажира.

Відтак, суддя повірив, що поліцейський Ковель не керував машиною в стані сп’яніння. Справу закрили за відсутністю складу порушення.

Звільнення й суд

Що казав поліцейський

Руслан Ковель подав до суду на обласний главк поліції, щоб поновитися на роботі. Справу розглядатили у Вінницькому окружному адміністративному суді.

Поліцейський вважає своє звільнення незаконним. Хоче повернутися на роботу й отримати компенсацію за вимушені прогули. Суд відбувся 3 липня.

У суді послухали аргументи учасників сторін. Поліцейський Ковель казав, що:

  • Автомобілем він не керував;

  • Справу про п’яну їзду на момент звільнення ще не слухали в суді, відтак і стверджувати, що він їхав п’яним не можна;

  • Інцидент трапився в позаслужбовий час, тому і службову дисципліну він порушити не міг. З патрульними спілкувався адекватно, виконував усі їхні вимоги;

  • Рішення про звільнення не було узгоджено із профспілкою.

Відео з камер

Представник поліції області висловив іншу думку. Він, посилаючись на результати службового розслідування, розповів, що патрульні зупинили Ковеля, бо він при виїзді з другорядної дороги не увімкнув покажчик повороту. Під час розмови з’явилася підозра, що чоловік у нетверезому стані. В обласному наркодиспансері провели огляд на стан сп’яніння. «Драгер» видав результат 2,10 проміле.

Під час службового розслідування також отримали відео з реєстраторів патрульних. У ролику було видно, що після зупинки з переднього пасажирського сидіння автомобіля вийшов молодий чоловік, який відійшов від автомобіля на декілька кроків та зупинився. А коли поліцейські підійшли до зупиненого автомобіля, то на водійському сидінні нікого не було. Натомість на передньому пасажирському сидінні, звідки перед цим вийшов чоловік, опинився Ковель.

Серед іншого, на відео зафіксовано як компанія молодиків, що перебувала в автомобілі разом із позивачем, вмовляє поліцейських відпустити їх, а після отримання відмови розпочинає брутальну лайку на адресу поліцейських.

Крім того, на відео видно як поліцейський Ковель, у відповідь на запитання патрульного «Хто керував автомобілем?» відповів: «Привид».

Також представник поліції області казав, що під час службового розслідування відбирали пояснення в самого Руслана Ковеля. У них він заперечив, що керував авто, але визнав, що його огляд у наркодиспансері показав результат 2,10 проміле.

А патрульні розповідали, що по дорозі в лікарню Ковель поводив себе зухвало, показував своє службове посвідчення та казав, що йому за це нічого не буде.

Заслухавши пояснення учасників справи, оцінивши докази, у суді вирішили не поновлювати поліцейського на службі. Але в Руслана Ковеля є ще можливість подати апеляцію.

Про схожі випадки

У квітні цього року в матеріалі «Знову на службу. Як відновлюються на посадах звільнені за п’яне кермування поліцейські» ми досліджували, що відбувається з правоохоронцями після складання на них протоколу за п’яну їзду.

У публікації написали про те, яким чином відновилися на роботі двоє з поліцейських керівників. Та згадали, що на той момент повернутися на службу намагався ще один начальник — Олександр Плем’яник. Пізніше він також оскаржив своє звільнення в суді.

У всіх випадках схема така: протокол за п’яне керування скасовують. І на підставі цього потім оскаржують наказ про звільнення.

Варто пригадати, як вінницькі активісти влаштували акцію: із салом та горілкою активісти навідалися до «копа», якого раніше судили за п’яну їзду. Усе це привезли у відділок, де працює Вадим Гриньов. Поліцейського раніше звільнили за п’яне кермування, а потім поновили на роботі за рішенням суду.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Амиго

    Законы существуют для всех???

    По-ходу нет.
  • Амиго

    Когда будет справедливость?

    Наверно не будет никогда!!!
  • fank franko

    Хай живе Український суд-самий чесний і справедливий суд в світі!
  • Руслан Юрко

    Це пі-----ц
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up