Полковник, якого штрафували за п’яну їзду, оскаржив звільнення в суді. У поліції готують апеляцію

Полковник, якого штрафували за п’яну їзду, оскаржив звільнення в суді. У поліції готують апеляцію
  • Спочатку скасував усі штрафи, отримані після аварії, а потім і своє звільнення.
  • Але в поліції області готують апеляцію.

У Вінницькому окружному адміністративному суді скасували наказ про звільнення полковника Олександра Плем’яника. Його звинувачували в тому, що правоохоронець потрапив у п’яну ДТП на службовому авто.

Нагадаємо, на початку березня з’явилася інформація, що керівник управління логістики та матеріально-технічного забезпечення поліції області Олександр Плем’яник на службовому Volkswagen Passat потрапив ДТП із трьома іншими авто.

Патрульні склали адмінматеріали за саму аварію, а ще за нетверезе кермування — полковник поліції мав ознаки сп’яніння і відмовився проходити огляд. Також був штраф за те, що Плем’яник їхав на службовому авто, але на звичайних номерних знаках. Так, ніби машина приватна.

Відео дня

Пізніше полковнику вдалося скасувати всі штрафи в судах. Зокрема, постанову за заміну номерів скасували в Тиврівському райсуді. До речі, у цьому районі Плем’яник раніше працював начальником поліції.

Після інциденту з аварією був готовий наказ про звільнення полковника з лав поліції. Але поліцейський заблокував виконання наказу в суді. У середу, 15 травня, наказ про звільнення також скасували. Суддя Вінницького окружного адмінсуду Максим Альчук заборонив звільняти високопоставленого поліцейського.

Прес-офіцер поліції області Анна Олійник у коментарі журналісту сказала, що в поліцейському главку будуть готувати апеляцію на рішення адміністративного суду.

Про те, як Плем’яник скасовував штрафи, про свідка, який не згадав колір машини, на якій нібито їхав, читайте в матеріалі «За кермом не був. У суді не повірили, що полковник потрапив у п’яну ДТП».

Наразі посаду начальника управління матеріального забезпечення тимчасово займає Максим Данилюк. У 2017-му Данилюк попався на тому, що чіпляв на службове авто звичайні білі номери. Тоді він отримав за це дисциплінарне стягнення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діма

    Що це за маячня "оскаржив звільнення в суді"???

    Я не можу зрозуміти, яким д"білом має бути суддя щоб виносити такі постанови? У нас в Україні якась ідіотська тенденція, після звільнення за реальні порушення (хабар, п'яна їзда, перевищення службових повноважень) цих недомірків відновлюють на посадах суди... Це взагалі як??? 1.Чи закон корявий?! 2.Чи суддю на мило?!

    І мені здається що "2".

    P.S. «Здирання шкіри з продажного судді» (нім. König Kambyses und der Richter Sisamnes) — картина нідерландського живописця Герарда Давида написана у 1498 році для зали міської ратуші Брюгге, в якій проводились судові засідання. Картина є частиною диптиха «Суд Камбіса».

    https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D1%88%D0%BA%D1%96%D1%80%D0%B8_%D0%B7_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B4%D1%96

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up